به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، اسفند ۲۸، ۱۳۹۸

اعتراضات آبان؛

 سجاد سالاروند به ۱ سال حبس و ۳ ماه «مرده‌‌شوری» محکوم شد
خبرگزاری هرانا – سجاد سالاروند یکی از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری موسوم به “اعتراضات آبان ماه” توسط دادگاه کیفری دو شهرستان پردیس به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. وی علاوه بر این به عنوان مجازات تکمیلی به ۳ ماه شست‌وشوی میت محکوم شده است. این حکم روز دوشنبه ۲۶ اسفندماه در زندان تهران بزرگ به وی ابلاغ شد. فارغ از اصل نقض آزادی بیان و تجمعات در این حکم، پیش از این شاغلین غسالخانه بهشت زهرا به احکام مشابه دادگاه که شستن میت را بعنوان مجازات برای محکومین درنظر میگرفتند اعتراض کرده و آن را توهین به شاغلین این بخش خوانده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سجاد سالاروند یکی از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری موسوم به “اعتراضات آبان ماه” توسط دادگاه کیفری دو شهرستان پردیس به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه چهارم دادگاه کیفری دو شهرستان پردیس صادره شده و روز دوشنبه ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۸ در زندان تهران بزرگ به وی ابلاغ شده است، آقای سالاروند ، از بابت اتهامات «تشکیل دسته یا جمعیت با هدف بر هم زدن امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق ایجاد جنجال و هیاهو» به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی علاوه بر این به عنوان مجازات تکمیلی به ۳ ماه شست‌وشوی میت محکوم شده است.
آقای سالاروند در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۹۸ در جریان اعتراضات سراسری موسوم به “اعتراضات آبان ماه” در بومهن تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲-الف زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا پس از ۱۱ روز با پایان مراحل بازجویی به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود.

گفته می‌شود آقای سالاروند در جریان مراحل بازجویی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

سجاد سالاروند، فرزند نورعلی، متولد مردادماه ۱۳۷۷ در شهرستان بومهن تهران است و پیش از بازداشت به کارگری ساختمان اشتغال داشته است.

فارغ از نقض اصل آزادی اندیشه و اجتماعات در حکم صادره برای این شهروند معترض، در بخش مجازات تکمیلی که کار در یک حرفه رسمی کشور را بعنوان مجازات بر می شمارد، شورای اسلامی کار کارگران بهشت زهرا در واکنش به حکم مشابهی در سال ۹۶ بیانیه ای اعتراضی صادر کرده بود.
در متن این بیانیه آمده بود :شغل ما یک شغل شریف و نماد خدمت به مردم است؛ این قبیل برخوردها، شکستن اعتبار و حرمت شغلی ماست.”

شاغلین بهشت زهرا در نهایت گفته بودند “۸ ساعت کار سخت و توانفرسا و مشکلات شغلی بیشمار و همچنین دردها و آسیب‌های مختلف را تحمل می‌کنیم ولی اینگونه برخوردها قابل تحمل نیست.”

هرانا پیشتر در تاریخ ۱۴ بهمن ماه در گزارشی ضمن احراز هویت ده‌ها تن از شهروندان بازداشت شده در اعتراضات سراسری آبان ماه و دی ماه امسال که در زندان تهران بزرگ بسر می‌برند، به آخرین وضعیت و شرح محل نگهداری آنها پرداخته بود.