به گزارش پارسینه؛ سعید نمکی وزیر بهداشت در شبکه خبر با اشاره به برگزاری ششمین جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا اظهار داشت: در این جلسه مواردی به تصویب رسید؛ اولین مصوبه تصویب طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا بود که این طرح با همکاری سازمان بسیج، هلال احمر و سازمانهای مردمنهاد و سازمان نظامپزشکی انجام میشود.
وی ادامه داد: این طرح یکی از طرحهای موفقی است که در آن موارد آلوده به ویروس را تشخیص میدهیم، آنها را جدا کرده و ایزوله میکنیم. خوشبختانه در جلسه دیروز سازمان جهانی بهداشت این موضوع مورد تأئید واقع شد و اعلام شد که این طرح شاید یکی از طرحهای موفق در سطح دنیا باشد و با توجه به اجرای طرحهای قبلی داشتیم، در کوتاه کردن این موضوع در کشور کمک میکند.
وی با اشاره به تعطیلی مدارس و دانشگاهها تا پایان سال جاری، گفت: از مردم خواهش میکنم این را فرصتی برای حرکت به سمت شهرهای دیگر تلقی نکنند، بلکه مردم باید در خانه مانده و این موضوع را جدی بگیرند. اینکه میگوییم کرونا از آنفلوانزا خطرناکتر نیست، از سوی دیگر باید گفت که سرایت کرونا بالاتر است و باید این موضوع را جدی بگیریم.
نمکی اضافه کرد: وزیر راه در این جلسه گزارشی ارائه کرد که تعداد زیادی از پلاکهای خودرو آلودگی را با خود به نقاط دیگر بردند؛ در نتیجه تعطیلی مدارس و دانشگاهها نباید با افزایش سفرها همراه باشد.
وزیر بهداشت گفت: امسال سال استثنایی است و اگر استثنایی برخورد کنیم، میتوانیم با این بیماری مقابله کرده و در غیر این صورت مدت طولانیتری با آن روبهرو میشویم.
وی از به تعویق افتادن کنکور کارشناسی ارشد و دکترا خبر داد و گفت: زمان برگزاری این کنکورها بعداً توسط وزارت بهداشت و وزارت علوم اعلام میشود.
نمکی با اشاره به اینکه تشدید کنترل ایاب و ذهابها در مناطق مختلف با کمک استانداریها، بسیج و سایر دستگاهها انجام میشود، گفت:در ورودی و خروجی شهرها اگر به موارد مشکوکی پی ببریم، حتماً آنها را به قرنطینه برده و ۱۴ روز در آنجا نگهداری میکنیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: قرار شد برای افرادی که دچار ویروس کرونا هستند، اما علائم خود را کتمان میکنند، یا شخصیتهای حقوقی یا حقیقی این موضوع را کتمان کنند برای آنها جرائمی تعیین شود و قرار شد کارگروهی تشکیل شده و گزارشی ارائه دهد.
وی با اشاره به تأثیر بیماری کرونا بر صنعت گردشگری، افزود: با توجه به افت درآمد گردشگری و اینکه نیاز داریم افرادی که بعد از مرخص شدن از بیمارستان تا کسب اطمینان لازم از سلامت آنها به خانه مراجعه نکنند، فضای بینابینی درنظر بگیریم که هتلها و مراکز گردشگری استانها تعیین شدهاند و بخش خصوصی با ما همکاری میکند و این مراکز به عنوان مراکز پشتیبانی حمایتی بیمارستانها هستند.
وی با اشاره به مصوبات دیگر ستاد ملی مبارزه با کرونا، ابراز داشت: اولویت استخدام پرستاران و تبدیل وضعیت آنها برای پرستاران، پیراپزشکان و پزشکان داوطلبانی که در بخش بیماران کرونایی فعالیت کنند، از دیگر مصوبات بود.
نمکی متذکر شد: مصوب شد تا دولت الکترونیک مورد توجه قرار گیرد تا ایاب و ذهاب را به حداقل برسانیم؛ ضمن اینکه جلسات ستاد ملی کرونا نیز به صورت ویدئوکنفرانس برگزار خواهد شد.
وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت پمپبنزینها، یادآور شد: قرار شد نظارت بیشتری به پمپبنزینها صورت گیرد، با توجه به اینکه یک پمپبنزین میتواند روزانه ۸ هزار نفر با ویروس کرونا مبتلا کند؛ در نتیجه قرار شد افراد متصدی در پمپبنزینها اضافه شده و از طرف دیگر، استفاده از پول نیز در چرخه خودروهای مسافرکش و تاکسیها تبدیل به سامانه دیگری شود تا اسکناسی رد و بدل نشود.
وی با اشاره به طرح ملی بسیج مبارزه با کرونا، بیان داشت: با توجه به برگزاری جلسه شب گذشته با مراکز بسیج در نقاط مختلف کشور، قرار شد از سه منطقه با آلودگی بالا شامل اصفهان، قم و گیلان این طرح به صورت پایلوت از امروز اجرا شود.
وی افزود: البته راهکار ما ورود به درب منازل مردم نیست. با توجه به اینکه ابزار پرونده الکترونیک سلامت و امکانات دیجیتالی و تلفن داریم، دلیلی بر رفتن به درب منازل مردم وجود ندارد.
وی اضافه کرد: ما با شیوه خوداظهاری و پرسش و پاسخ از طریق سامانه و تلفن موارد مشکوک به بیماری را در پرونده الکترونیک و مراکز خود ثبت میکنیم؛ ضمن اینکه مراقبین سلامت و بهورزان در کنار بسیج جامعه پزشکی و سازمانهای مردمنهاد این موارد را به پزشک مرکز گزارش میدهند و افراد یاد شده به مرکز دعوت شده و مورد معاینه قرار میگیرند.
نمکی افزود: در صورتی که افراد مراجعه شده به مراکز نیاز به مراکز ارجاع بالاتر داشته باشند به این مراکز معرفی شده و همه امکانات دارویی نیز برای این بیماران درنظر گرفتهایم. البته اگر افراد یاد شده نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند، با آنها تماس گرفته و در صورت وجود نشانههای حادتر، آنها به بیمارستان ارجاع داده میشوند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در همین زمان در محدوده جغرافیایی این طرح، ضدعفونی کردن محل، خودداری از تجمعات و تذکر به افراد آن منطقه و آموزشهای محلی نیز انجام میگیرد، ضمن اینکه موارد استثنایی که فرد قادر به جابجایی نیست یا فرد آلودهای در خانوادهای وجود دارد که امکان نقل و انتقال آن نباشد، همکاران ما با لباسهای مخصوص به این منازل مراجعه کرده و فرد را به بیمارستان انتقال میدهد.
وی ادامه داد: هدف از این طرح این است که در سه نقطه آلوده تا دو سه روز آینده خانوادهای وجود نداشته باشد که در آن بیماری باشد و ما میخواهیم از این طریق مردم از اضطراب رها شوند، ضمن اینکه همه بیماران را شناسایی کنیم.
نمکی ادامه داد: اعتقاد داریم این طرح مانند طرح بسیج ملی فشار خون موفق خواهد شد، چرا که در آن طرح ما ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را با همین مکانیسم مورد سنجش قرار دادیم که از این میان ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مورد جدید شناسایی شد و اکنون این تعداد را تحت کنترل داریم.