کارگران تا رسیدن به خواستههایشان ایستادگی میکنند
کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از از روز دوشنبه ۲۶ خردادماه در اعتراض به پرداخت نشدن بهموقع و منظم حقوق و همچنین در اعتراض به برخورد مقامات قضایی با امید اسدبیگی سهامدار عمده این مجتمع که به فساد کلان اقتصادی متهم است اما با با آزادی موقت او موافقت شده اعتصاب کردهاند. در این اعتصاب صدها کارگر شاغل در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، کارخانه، خوراک دام، تجهیزات مکانیکی، امور اداری و زیربنایی شرکت دارند.
«پرداخت فوری حقوق های معوقه و تمدید دفترچه بیمه»، «بازگشت به کار فوری برای همکاران اخراج شده»، «بازداشت فوری و مجازات امید اسدبیگی و شریکش مهرداد رستمی»، «خلع ید فوری کارفرمای اختلاسگر و بخش خصوصی از هفت تپه» و «بازگرداندن فوری ثروتهای اختلاس شده به کارگران» به عنوان خواستههای کارگران هفت تپه عنوان شده است.
یکی از کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به خبرگزاری ایلنا گفته است: «تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان شوش پاسخ مشخصی به این خواستههای کارگران داده نشده است.»
این کارگر اعتصابکننده با بیان اینکه مدیریت کنونی کشت و صنعت هفت تپه با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود سه تا ۴ هزار کارگر این واحد صنعتی و کشاورزی باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانوادههای این کارگران شده، افزوده است: «در شرایط فعلی که کارگران در اعتراض هستند از مسئولان توقع داریم که به جای حمایت از مدیریت کارخانه، از او بخواهند به تعهدات قانونی خود در قبال کارگران و کارخانه عمل کند.»
همچنین به دلیل اینکه مدیریت کارخانه حق بیمه کارگران را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نکرده، دفترچه بیمه درمانی آنها ماههاست تمدید نشده و آنها مجبور هستند هزینه درمان را به صورت آزاد پرداخت کنند.
کارگران در حالی برای رسیدن به خواستههایشان در اعتصاب بسر میبرند که میگویند «نگران مزارع زیر کشت نیشکر هستیم که مرتبا در این فصل نیازمند آبیاری و دریافت کود هستند.»
یکی از کارگران اعتصابکننده روز چهارشنبه گذشته و در دهمین روز اعتصاب طی سخنانی از صداوسیمای جمهوری اسلامی برای عدم بازتاب اعتصاب کارگران انتقاد کرد و با طرح این پرسش که چرا مقامات از امید اسدبیگی حمایت میکنند، از آمنه سادات ذبیحپور خبرنگار برنامه ۲۰:۳۰ خواست برای تهیه و پخش گزارش جهتداری که موجب آزار خانوادههای کارگران هفت تپه شد عذرخواهی کند:
در شرایطی که کارگران میگویند طی دو هفته اعتصاب مسئولان وعدههای خود را عملی نکردهاند و آنها سه ماه حقوق و مزایای مزدی طلبکار هستند، امروز خبری در رسانههای حکومتی منتشر شد مبنی بر دستور محمد مخبر رئیس «ستاد فرمان اجرایی امام» برای توزیع بسته غذایی با ارزش ۵۰۰ هزار تومان در میان کارگران هفت تپه!
مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با دستور دادستانی و در پی برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات امید اسدبگی روز سهشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ این کارخانه را به حالت نیمه تعطیل درآورده است.
کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر نسبت به اینکه شورای تأمین استان برای سرنوشت کارخانه و کارگران با حسین امیلی نماینده امید اسدبیگی مذاکره کرده و در مجموع نیز به خواسته کارگران بیاعتناست، اعتراض دارند.
حسین امیلی در روزهای گذشته به کارگران اعلام کرده که بر اساس تصمیم شورای تأمین استان تنها یک ماه از حقوق عقب افتاده کارگران پرداخت میشود. کارگران معتقدند که نظر شورای تأمین استان از مواد قانون کار بالاتر نیست و در ماده ۳۷ قانون کار موضوع «پرداخت به موقع حقوق کارگر» با صراحت مطرح شده است.
ریاست دادگستری، دادستان و فرماندار استان خوزستان، و همچنین رئیس اداره کار شهرستان شوش همگی از اعضای شورای تأمین استان خوزستان هستند که اکنون طی روندی که کارگران آن را «زد و بند» ارزیابی میکنند، در مذاکره با نماینده امید اسدبیگی منافع کارگران را نادیده گرفته و حتی برای تسویه حقوق عقب افتاده کارگران نیز اقدامی نکردهاند.
امید اسدبیگی و مهرداد رستمی طی روند «خصوصیسازی» با پرداخت مبلغی ناچیز مالک مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه شدند. آنها از ابتدای دوران مدیریت خود بر اساس اسناد بخشهای مختلف کارخانه، وامهای کلان دریافت کردند اما این پول را در مجتمع هزینه نکرده و اقساط بانک را نیز پرداخت نکردهاند. آنها در ادامه نه تنها حقوق و مزایای مزدی کارگران را پرداخت نکردند بلکه اموال و اراضی کارخانه را نیز به فروش گذاشتند.
کانال تلگرامی «سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه» همزمان با دهمین روز اعتصاب کارگران این کارخانه، موزیک ویدئویی از شکیب مصدق خواننده افغانستانی منتشر کرد که در حمایت از کارگران هفت تپه خوانده شده است:
کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه طی سه سال گذشته دستکم سه بار در اعتراض به پاسخگو نبودن مسئولان به خواستهها و حقوق صنفیشان اعتصاب کردند. در پی اعتصاب کارگران در آبان سال ۹۷ دهها کارگر و چند روزنامهنگار و فعال مدنی بازداشت شدند.
اسماعیل بخشی، مسلم آرمند و علی نجاتی از جمله کارگران بازداشت شده بودند که به زندان محکوم شدند. حکم زندان آنها طی هفتههای گذشته با فرمان عفو لغو شد.
کیهان لندن