-سازمان اوقاف برای یک پلاک از ۱۱ پلاک ثبتی (از دامنه تا قله دماوند) سند وقفی گرفته است!
-این سازمان با رأی دیوان عالی کشور دست به اقدام زده، آنهم در شرایطی که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران را هم در جریان قرار نداده است.
-برخی کاربران توئیتر به حضور «سرزدهی» سیدابراهیم رئيسی رییس قوه قضاییه به منطقه لواسانات تهران و شرکت در جلسه شورای «حفظ حقوق بیتالمال» و مبارزه با زمینخواری، دقیقا همزمان با انتشار خبر خروج بخشی از کوه دماوند از اراضی ملی اشاره کردهاند. آنها میگویند، لابد دماوند جزو زمین محسوب نمیشود و خون سازمان اوقاف رنگینتر است!
آنگونه که روزنامه همشهری زیر نظر شهرداری تهران گزارش داده، یک قسمت از ۱۱ قسمت کوه دماوند از مهمترین میراث طبیعی ملی ایران با صدور سند تملک در اختیار سازمان اوقاف قرار داده شده است. این سازمان با رأی دیوان عالی کشور دست به یان تصاحب زده، آنهم در شرایطی که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران را هم در جریان قرار نداده است.
انتشار ثبت بخشی از کوه دماوند به نام سازمان اوقاف واکنشهای شدیدی در فضای مجازی به دنبال داشته و بسیاری از کاربران توئیتر با استفاده از هشتگ #فروش_دماوند_ممنوع و #فروش_ایران_ممنوع، به این اقدام اعتراض کردهاند.
کاربران ثبت سند مالکیت کوه دماوند برای سازمان زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی را در راستای فروش دریای مازندران به روسیه، بنادر و جزایر جنوب ایران به چین و اجرای آشکار «ایرانفروشی» ارزیابی میکنند.
برخی از کاربران نیز به نقش اساطیری کوه دماوند اشاره دارند که ضحاک در آن به بند کشیده شد و از همین رو آن را به سرقت نماد ملی ایرانیان به دست «ضحاک زمانه» تعبیر میکنند.
برخی نیز به حضور «سرزدهی» سیدابراهیم رئیسی رییس قوه قضاییه به منطقه لواسانات تهران و شرکت در جلسه شورای «حفظ حقوق بیتالمال» و مبارزه با زمینخواری، دقیقا همزمان با انتشار خبر خروج بخشی از کوه دماوند از اراضی ملی اشاره کردهاند. آنها میگویند، لابد دماوند جزو زمین محسوب نمیشود و خون سازمان اوقاف رنگینتر است!
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در آخرین جلسه شورای عالی قضایی از ثبت سند برای قله دماوند و ۱۸ هزار هکتار اراضی کوهپایهای آن خبر داده و گفته که قرار است برای ۷۴ میلیون هکتار اراضی ملی سند کاداستری در سال جاری صادر و برای جلوگیری از تعرض به این اراضی در اختیار سازمان منابع طبیعی قرار داده شود.
اما روزنامه همشهری نوشته که بر اساس تحقیقاتی که انجام داده، سازمان اوقاف برای یک پلاک از ۱۱ پلاک ثبتی (از دامنه تا قله دماوند) سند وقفی گرفته است!
محمد نژاد رجبعلیبیشه رئیس اداره ممیزی و حدنگاری اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران گفته که «برای یازدهمین پلاک ۲ نوع کاربری درنظر گرفته شده» و با اینکه «کاربری آن را ملی اعلام کرده»، اما «از سوی دیگر اداره اوقاف با ارائه یک سند نسبت به طرح دعوی اقدام کرد و رأی به عنوان اراضی موقوفه گرفت.»
حال آنکه به گفتهی این مقام اداره کل منابع طبیعی ساری، «جنگلهای بالاصاله (جنگل بکر) مشمول وقف نمیگردد» و سازمان اوقاف بدون هماهنگی با اداره منابع طبیعی اقدام به دریافت سند کرده است.
آنگونه که رجبعلیبیشه گفته، این اولینباری نیست که سازمان اوقاف دست به چنین اقداماتی میزند و «تحت عنوان «موقوفات غیرمتصرفی» (موقوفهای که به موجب وقفنامه، اداره امور آن به عهده متولی است) وارد پروندههای این چنینی میشود، کما اینکه در پرونده آقمشهد دیدیم که خود رأسا وارد مسئله شد.»
حالا «با ثبت ۱۰ پلاک از قله دماوند و اراضی اطراف آن، دیگر کسی نمیتواند داخل این محدوده نسبت به درخواست سند یا صدور آن بدون مجوز سازمان جنگلها اقدام کند.»
این درحالیست که تمامی اراضی طبیعی کشور از جمله رشته کوههای البرز و کوهپایه و قله دماوند باید در اختیار اداره کل منابع طبیعی باشد و سازمان جنگلها و مراتع، حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی هستند که وظیفه و مسئولیت حفاظت از طبیعت کشور و منابع ملّی را بر عهده دارند.
علاوه بر این، کوه دماوند جزو مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست است که در سال ۱۳۸۷ بهعنوان نخستین میراث ملی طبیعی ایران به ثبت رسید.
کیهان لندن