به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، مرداد ۱۰، ۱۳۹۹

«مزرعه‌‌های موشکی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛

تکنولوژی از رده خارج اما خطرناک برای هواپیماها و کشتی‌های تجاری!
خبرگزاری رویترز پنجشنبه ۳۰ ژوئیه (۹ امرداد) گزارش داد که کمیته روابط خارجی سنای آمریکا قصد دارد در مورد مانور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آب‌‌های خلیج فارس و تنش‌های پیش آمده در جریان این مانور، وزیر خارجه آمریکا مورد پرسش قرار دهد. این نخستین بار در ۱۵ ماه گذشته است که مایک پمپئو در چنین جلسه‌ای با سنا شرکت می‌کند.

شدت گرفتن تنش‌ها بین آمریکا و چین، اعطای پاداش توسط روسیه به قاتلان سربازان آمریکایی در افغانستان و تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از آلمان از دیگر موضوعات جلسه سناتورها با پمپئو خواهد بود.

ترامپ تصمیم گرفته حدود ۱۲ هزار نظامی این کشور را از آلمان خارج کند. «صدای آمریکا» در گزارشی می‌نویسد ٣۶ هزار نظامی آمریکایی در خاک آلمان مستقرند و رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید دولت آلمان به تعهدات‌اش در چارچوب ناتو عمل نمی‌کند و مخارج این نظامی‌ها را تامین نمی‌کند و از مناسبات نامتعادل تجاری خود با آمریکا سوء استفاده می‌کند.

نیمی از سربازانی که از آلمان خارج می‌شوند در حوالی دریای سیاه و ایتالیا مستقر خواهند شد. همچنین اعلام شده ستاد فرماندهی نیروهای آمریکایی از اشتوتگارت به بروکسل منتقل می‌شود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان رزمایش «پیامبر اعظم» که اخیراً در آب‌‌های حوالی جزیره قشم برگزار کرد اقدام به پرتاب تعدادی موشک بالستیک نیز نمود. امیرعلی حاجی‌‌زاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران اعلام کرد بالستیک‌‌ها از اعماق زمین و از «مزرعه‌‌ موشکی» پرتاب شده است.

ناخدا یکم بیل اربن سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) پرتاب این موشک‌‌ها را «اقدامی غیرمسئولانه» خوانده و در اطلاعیه‌‌ای اعلام کرده است «ایالات متحده اقدام غیرمسئولانه ایران در شلیک چندین موشک در مجاورت یک مسیر حمل و نقل دریایی متراکم را محکوم می‌کند».

بعد از شلیک چندین موشک بالستیک از سوی جمهوری اسلامی ایران به جنوب خلیج فارس،‌ بررسی‌های اولیه نشان داد که یک تهدید بالقوه برای پایگاه‌های «العدید» (در قطر) و «ظفره» (در امارات) وجود دارد.

اربن با تاکید بر اینکه «ایمنی نیروهای ما و شرکای ائتلاف بالاترین اولویت را دارد» افزود «تا دقایقی و برای احتیاط، هر دو پایگاه برای مدت کوتاهی به حالت آماده‌باش درآمدند تا وضعیت سفید اعلام شد».

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و رسانه‌های حکومتی از صداوسیمای رژیم گرفته تا روزنامه‌‌ها و خبرگزاری‌ها با بزرگنمایی تلاش کردند چنین القاء کنند که در «مزرعه موشکی» یک تکنولوژی علمی ویژه به کار رفته است.

سایت‌های موشکی زیرسطحی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مدعیست برای نخستین بار در دنیا رونمایی شده نسخه ناقصی از سایت‌های مجهزی است که در سال ۱۹۶۳ در آمریکا راه‌اندازی شدند اما ۲۰ سال بعد در دوران رونالد ریگان منسوخ و در ایالت آریزونا تبدیل به موزه شد.

این موشک‌های بالستیک ۳۱ متری «تیتان» در سیلوهای عمیق هشت طبقه با درپوش‌های ضدانفجاری فولادی قرار داشتند و لایه محافظ درون سیلو لایه استیلی بود که گاه ۲.۵ متر ضخامت داشت.

سایت‌های موشکی زیرسطحی به چند دلیل منسوخ شدند که از مهمترین دلایل آن خطرات ناشی از تاثیر حرارت و شعله روی بدنه موشک قبل از پرتاب از روی لانچر بود. درجه حرارت پشت موتور تا جایی بالا می‌رفت که امکان انفجار موشک داخل سیلو وجود می‌داشت. اکنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحلیلگران نزدیک به آن مدعی‌اند بجای این سیلوها کپسولی طراحی کرده‌اند که با استفاده از خنک کننده حرارت خروجی موتور موشک را کاهش می‌‌دهد.

فرمانده نیروهای هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز برای اینکه توضیحات بیشتری به رسانه‌‌ها ندهد گفته موشک و تکنولوژی آن محرمانه است! رزمایش سپاه پاسداران بازتاب زیادی در رسانه‌های بین‌‌المللی داشت. نتیجه آن شد که آمریکا آن را از دلایلی دانست که باید بار دیگر بر لزوم تمدید تحریم‌‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی پافشاری کرد!

گرچه در حوزه نظامی آنچه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «مزرعه‌های موشکی» رونمایی کرد مربوط به تکنولوژی‌های از رده خارج نیم قرن پیش است اما با توجه به سابقه سپاه پاسداران می‌تواند برای هواپیماهای مسافربری و کشتی‌‌های تجاری و همچنین امنیت منطقه به ویژه شهروندان نوار ساحلی خلیج فارس خطرناک باشد.

کیهان لندن