به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، خرداد ۲۶، ۱۴۰۱

صدراعظم آلمان به همراه سران فرانسه و ایتالیا وارد کی‌یف شد

مکرون، شولتس و دراگی (از راست)، سران فرانسه، آلمان و ایتالیا
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان پس از تعلل و بحث‌های فراوان سرانجام راهی اوکراین شده است. او امروز پنجشنبه ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) به همراه امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه و ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا وارد کی‌یف شد.

این سه سیاستمدار در جریان سفر خود با ولودیمیر زلسنکی، رئیس جمهوری اوکراین دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

شولتس که به همراه سران فرانسه و ایتالیا با قطار راهی اوکراین شده، در حین سفر خود به این کشور بار دیگر بر پشتیبانی کامل خود از کی‌یف تأکید ورزید.

او تصریح کرد: «این مهم است که سران سه کشور بزرگ اروپا که از بنیانگذاران اتحادیه اروپا محسوب می‌شوند، به کی‌یف سفر می‌کنند و در این در این موقعیت حساس جنگی حمایت خود از اوکراین و شهروندان این کشور نشان می‌دهند.»

صدراعظم آلمان افزود، "هدف دیدار این است که به اوکراین اطمینان بخشیده شود، کمک‌های مالی و بشردوستانه و همچنین تسلیحاتی ادامه خواهند یافت". 

شولتس بار دیگر تأکید کرد، این کمک‌ها تا زمانی که "مبارزه استقلال‌‌خواهانه اوکراین" به آن‌ها نیاز داشته باشد، ادامه می‌یابند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز در هنگام ورود به ایستگاه راه‌آهن کی‌یف تأکید کرد آلمان، فرانسه و ایتالیا از طریق این دیدار می‌خواهند پیام همبستگی اروپا را به مردم اوکراین ابراز کنند.

برنامه‌های سفر سران سه کشور در اوایل هفته جاری خبرساز شده، اما به طور رسمی تأیید نشده بود. گفته می‌شود که این سه سیاستمدار پیشتر رایزنی‌های طولانی در باره انجام چنین دیداری داشته‌اند.

ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف امروز پنجشنبه ۱۶ ژوئن از دیدار صدراعظم آلمان ابراز خرسندی و افتخار کرد.

او به نشریه آلمانی بیلد گفت: «این نشانه بزرگ پشتیبانی در زمانی است که دیدار از کی‌یف خطرناک است و هر لحظه ممکن است موشک در این شهر فرود آید.»

به گفته کلیچکو اروپا تنها زمانی به ثبات دست خواهد یافت که "پوتین به این جنگ بی‌رحمانه علیه اوکراین پایان دهد".

علل عدم سفر پیشتر شولتس به اوکراین

صدراعظم آلمان برخلاف بسیاری دیگر از سیاستمداران ارشد اروپایی، از زمان آغاز جنگ از سفر به کی‌یف به دلیل عدم دعوت از فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان توسط دولت اوکراین امتناع کرده بود. تعلل شولتس انتقادهای بین‌المللی فراوانی را برانگیخته بود.

شولتس در آن‌زمان در بیانی انتقاد‌آمیز، رفتار و تصمیم اوکراین  در مخالفت با سفر اشتاین مایر را مانعی برای سفر خود توصیف کرده و گفته بود، "با توجه به این وضعیت دلیلی نمی‌بیند که راهی اوکراین شود".

اشتاین مایر قرار بود نیمه ماه آوریل به همراه روسای جمهوری لهستان، لتونی، استونی و لیتوانی به کی‌یف سفر کند. این سفر اما کوتاه‌ زمانی پیش از انجام از سوی کی‌یف لغو شد.

مقامات اوکراین دلیل این اقدام خود را سیاست اشتاین مایر در "مماشات با روسیه در زمانی که او وزیر امور خارجه آلمان بود عنوان کردند".

اوکراین امیدوار است که اتحادیه اروپا در اجلاس دو روزه سران این اتحادیه در ۲۳ و ۲۴ ژوئن سال جاری این کشور را به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه اروپا اعلام کند. قرار است این اجلاس پیش از نشست سران کشورهای گروه هفت در ۲۶ و ۲۷ ژوئن برگزار شود.

 دویچه وله فارسی