به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، تیر ۰۹، ۱۴۰۱

نظرسنجی جدید استاسیس:

میزان رضایت مردم از عملکرد ابراهیم رئیسی به ۲۸ درصد کاهش یافت 
بنابر نظرسنجی جدید شرکت تحلیل داده‌های استاسیس، تنها ۲۸ درصد مردم ایران از عملکرد ابراهیم رئیسی ابراز رضایت دارند و در مقابل ۶۴ درصد از عملکرد رئیسی ناراضی هستند. همچنین میزان اقبال به دو جناح سیاسی جمهوری اسلامی نیز به ۱۷ درصد کاهش یافته و به کمترین میزان خود رسیده است.

در این نظرسنجی جدید همچنین ۴۶ درصد پاسخ‌دهندگان، دلیل کاهش شدید مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته را بی‌اعتمادی به حاکمیت ذکر کرده‌اند.

بنابر اعلام شرکت تحلیل داده‌های استاسیس، این نظرسنجی به صورت تلفنی در روزهای ۲۲ تا ۲۶ خرداد سال‌جاری و با حجم نمونه ۱۱۹۷ نفر ساکنان بالاتر از ۱۸ سال مناطق شهری و روستایی سراسر کشور، با نمونه‌گیری تصادفی انجام شده و یافته‌های آن را با اطمینان ۹۵ درصد می‌توان به کل افراد بالای ۱۸ سال ساکن ایران تعمیم داد.

براساس این نظرسنجی، با گذشت ده ماه از آغاز به کار ابراهیم رئیسی به عنوان رییس‌جمهوری اسلامی، تنها ۲۸ درصد از ایرانی‌ها از عملکرد او راضی هستند که از این میان هم تنها ۱۲ درصد کاملا راضی هستند و ۱۶ درصد فقط «تا حدی» از عملکرد رئیسی رضایت دارند.

در مقابل ۶۴ درصد ایرانی‌ها نسبت به عملکرد رئیسی اظهار نارضایتی دارند که از این میان حدود ۵۰ درصد اظهار نارضایتی کامل می‌کنند و ۱۴ درصد هم تا حدی ناراضی هستند.

افزایش شدید نارضایتی از عملکرد ابراهیم رئیسی با گذشت ده ماه از آغاز دوره ریاست جمهوری او در حالی است که بنابر نظرسنجی استاسیس در آبان ماه سال ۱۳۹۹، رئیسی به همراه محمود احمدی‌نژاد محبوب‌ترین شخصیت‌های سیاسی داخلی بود و در تمام نظرسنجی‌های انتخاباتی استاسیس در ماه‌های اردیبهشت تا خرداد سال ۱۴۰۰، نیز رئیسی رتبه اول را به خود اختصاص داده بود.

بر اساس نظرسنجی جدید استاسیس، میزان رضایت از عملکرد رئیسی در میان گروه‌های سنی مختلف به صورت معنی‌داری با یکدیگر متفاوت است و در حالی که تنها ۲۳ درصد از ایرانی‌ها در گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال از عملکرد او راضی هستند، این رقم برای افراد در گروه سنی ۶۰ سال و بیشتر، ۴۰ درصد است.

میزان رضایت از عملکرد رئیسی در میان افراد ساکن مناطق شهری ۲۴ درصد و در میان افراد ساکن مناطق روستایی ۳۹ درصد است و همچنین تنها ۲۲ درصد از پاسخ‌دهندگان با تحصیلات دانشگاهی از عملکرد رئیسی راضی هستند و که این رقم در میان پاسخ‌دهندگانِ فاقد مدرک دانشگاهی ۳۰ درصد است.

نتایج نظرسنجی استاسیس نشان می‌دهد که میانگین نمره عملکرد ابراهیم رئیسی عدد ۸ از میان صفر تا بیست است. حدود ۳۵ درصد از پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی به عملکرد رئیسی، نمره صفر داده‌اند.

همچنین تنها ۲۰ درصد از پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی گفته‌اند که رئیسی توانایی کامل برای حل مشکلات کشور را دارد و در مقابل ۳۷ درصد بر این باورند که رئیسی برای حل مشکلات کشور اصلا توانایی ندارد.

بنابر نتایج نظرسنجی استاسیس، در میان کسانی که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ به رئیسی رای دادند تنها ۵۱ درصد گفته‌اند که اگر به سال گذشته و انتخابات ریاست‌جمهوری برگردند، باز هم به او رای خواهند داد و حدود ۳۰ درصد گفته‌اند که اگر به سال گذشته برگردند در انتخابات شرکت نمی‌کردند.

در نظرسنجی جدید استاسیس و حدود ۴۶ درصد گفته‌اند که دلیل کاهش شدید مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته «عدم اعتماد به حاکمیت» بوده است، ۱۶ درصد مشکلات اقتصادی و ۶ درصد نیز نارضایتی از عملکرد دولت روحانی را دلیل آن ذکر کرده‌اند.

بنابر این نظرسنجی تنها ۲۰ درصد از ایرانی‌ها گفته‌اند که به اعتقاد آنها شرایط کشور طی یک سال آینده بهتر می‌شود، در مقابل حدود ۵ درصد گفته‌اند که شرایط کشور تغییر نخواهند کرد و ۵۸ درصد هم اعتقاد دارند شرایط کشور در یک سال آینده بدتر خواهد شد.

حدود ۵۵ درصد پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی، گفته‌اند که اعتقاد دارند ایران باید با غرب در مورد مسائل هسته‌ای خود به توافق برسد، ۱۷ درصد مخالف چنین توافقی هستند و ۲۹ درصد یا به این سئوال پاسخ نداده‌اند یا گفته‌اند که نمی‌دانیم.

نتایج نظرسنجی جدید استاسیس نشان می‌دهد که اقبال به گروه‌های سیاسی داخل کشور نیز به کمترین مقدار خود رسیده است و در مجموع فقط حدود ۱۷ درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که به یکی از دو گروه اصلی سیاسی در داخل کشور نزدیک هستند و عقاید آنها را قبول دارند. حدود ۹ درصد از اصلاح‌طلبان نام برده‌اند و ۸ درصد هم به اصول‌گرایان بیشتر تمایل دارند.

این رقم، کمترین میزان اقبال به گروه‌های سیاسی داخل کشور در نظرسنجی‌های استاسیس طی هفت سال گذشته، از سال ۱۳۹۴ تاکنون است و در مقابل حدود ۵۴ درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که مستقل هستند یا از گروه یا شخصی دیگر نام برده‌اند و ۲۹ درصد هم نظر خاصی نداشته‌اند.

همچنین حدود ۸۷ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی، مشکلات اقتصادی را به عنوان مهمترین مساله خود نام برده‌اند و مسکن با ۱۳ درصد و آزادی‌های سیاسی با ۸ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. ۷ درصد نیز از مشکلات فرهنگی و آموزشی، ۶ درصد از فساد، ۳ درصد از سیاست خارجی و ۲ درصد هم مشکلات محیط زیست را به عنوان مهمترین مساله خود نام برده‌اند.

ایران اینترنشنال