به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، اسفند ۰۹، ۱۴۰۱

بیش از ۸۰۰ دانش‌آموز در ایران مسموم شده‌اند

  

 گزارش تحقیقی بی‌بی‌سی

در حالیکه اخبار نگران کننده از مسمومیت دانش‌‌آموزان عمدتا دختر در ایران ادامه دارد، تحقیقات بی‌بی‌سی نشان می‌دهد دستکم ۸۳۰ نفر در سه ماه گذشته در مدارس مسموم شدند. از این تعداد دو نفر معلم هستند و بیش از ۶۵۰ نفر دختران دانش‌آموز و تعدادی هم دانش‌آموز پسر. این تعداد تا روز هفتم اسفند ماه است و می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

همزمان بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت تایید کرده که «سم بسیار خفیفی باعث مسمومیت خفیف در دانش آموزان شده». او درباره منشا مسمومیت هم گفت «بررسی اینکه سم از کجا می‌آید، در حد وزارت بهداشت نیست و اعلام عمدی بودن آن به عهده ما نیست».

از اوایل آذرماه، صدها دانش‌آموز در مدارس شهرهای مختلف از جمله قم با عوارضی از جمله مشکلات تنفسی، تپش قلب و بی‌حسی به بیمارستان منتقل شدند.

اکنون در تازه‌ترین واکنش بهرام عین‌اللهی درباره پیگیری مسمویت سریالی دانش آموزان در مدارس به خبرنگاران گفت «کمیته ویژه‌ای را مامور کردیم که در این رابطه تحقیق کنند و از بهترین اساتید سم‌شناسی کشور کمک گرفتیم که تحقیقات آنها نشان داد سم بسیار خفیفی باعث این عوارض می‌شود.»

او گفت «خودم شخصا به قم رفتم و همه بیماران بیمارستان شهید بهشتی را ویزیت کردم و مدتی طولانی این کار طول کشید. مسمومیت ایجاد شده بسیار خفیف بود و الحمدالله هیچ گونه عارضه‌ای برای کسی ایجاد نشد و تنها چند ساعتی دچار علائم ضعف عضلانی، بیحالی و حالت تهوع بودند.»

نماینده مجلس: حداقل ۱۰ تا ۱۵ شهر درگیر مسمومیت دانش‌آموزی شدند

این خبر در حالی اعلام می‌شود که عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده مجلس در نشست علنی صبح سه‌شنبه ۹ اسفند ماه مجلس شورای اسلامی گفت «حداقل ۱۰ تا ۱۵ شهر ما درگیر مسمومیت دانش‌آموزی شده است».

دو روز پیش یونس پناهی،‌ معاون وزیر بهداشت ایران درخصوص مسمومیت سریالی دانش‌آموزان در مدارس دخترانه گفته است که «افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به‌خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند». یونس پناهی اما روز بعد با اصلاح اظهارات خود درباره علت مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در قم،گفت «آنچه از بنده درباره علل بیرونی این مسمومیت‌ها و عمدی بودن آنها نقل شده، مورد تایید نیست و نقل قول دقیقی هم صورت نگرفته است».

علیرضا منادی،‌ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ایران هم گفته بود همین که «اراده و فکر پلیدی پشت ماجرا بوده که دختران را از آموزش بازدارند،‌ خطر مهمی است و خبر بسیار بدی محسوب می‌شود.»

مسمومیت در مدرسه پسرانه هم رخ داد. اما اکثریت قریب به اتفاق گزارش‌های مربوط به مسمومیت‌ به مراکز آموزشی دخترانه مرتبط است.

هفته گذشته نیز محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران گفته بود که «احتمال اقدامات مجرمانه عمدی» در این رویدادها وجود دارد. او اما به تازگی در شهر ساوه با سوالات خبرنگاران رو به رو شد و گفت که هنوز «نتوانستند به سرنخ های مشخصی برسند.»

۲۵ بهمن ماه مادران و پدران نگران در مقابل فرمانداری شهر قم تجمع کردند و خواهان پیگیری مسئولان و تعطیلی موقت مدارس شدند. در بروجرد هم خانواده‌های معترض خواستار پیگیری منشا این مسمومیت‌ها شدند.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت هم گفته بود وزارت اطلاعات و آموزش و پرورش در تلاش برای یافتن علت مسمومیت‌ها هستند.

تا کنون هیچکس در ارتباط با این مسمومیت‌ها دستگیر نشده است.