نویسنده نامدار پرویی و برنده جایزه نوبل ادبی معتقد است که اهدا جایزه نوبل ادبی به باب دیلن نتیجه رشد فرهنگ پوپولیستی و مبتذل است. او محبوبیت دونالد ترامپ در آمریکا و حزب راستگرای آلمانی را هم در همین رابطه میبیند.
ماریو وارگاس یوسا، از معروفترین نویسندگان معاصر در گفتوگو با خبرگزاری آلمان به موضوعات گوناگونی پرداخته که به گفته او، حاصل سطحیگرایی برخی رسانهها و گروههای اجتماعی در سراسر جهان و رشد فرهنگ پوپولیستی در صحنه سیاست است.
این گفتوگو به مناسبت انتشار تازهترین رمان یوسا ("افشاگری") انجام گرفته است.
نویسنده در این رمان نگاهی سخت انتقادی به دوران دیکتاتوری آلبرتو فوجیموری در پرو بین سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ دارد.
لوسا از جمله به شگردهای رئیس نیروهای امنیتی پرو در این دوران پرداخته که برای بدنام کردن و سرکوب مخالفان و منتقدان از رسانهها استفاده میکرده است.
این نویسنده ۸۰ ساله معتقد است که امروزه نه تنها در پرو بلکه در کشورهای دیگر نیز فرهنگ در خدمت سرگرمی است و برخی رسانهها زمینهساز این پدیده هستند.
نوبل ادبی به باب دیلن
رماننویس پرویی که تابعیت اسپانیا را هم دارد معتقد است که اهداء جایزه نوبل ادبی به باب دیلن را هم باید در این راستا دید. یوسا میگوید، فرهنگ سرگرمی به آکادمی علوم هم رخنه کرده است، وگرنه نباید این جایزه پراهمیت را به کسی داد که مستحق دریافت آن نیست.
یوسا باب دیلن را خواننده خوبی میداند اما معتقد است که ترانههای او ربطی به ادبیات والا ندارد. نویسنده رمان "سگها و شهر" تاکید میکند که بسیاری از ادیبان در سراسر جهان مستحق دریافت این جایزه بوده و هستند اما از طرف هیات داوران آکادمی علوم سوئد نادیده گرفته شدهاند.
این آکادمی علت اهدا نوبل ادبیات به دیلن را «خلق تعابیر جدید شاعرانه در سنت شعر آمریکایی» عنوان کرد.
این تصمیم واکنشهای مثبت و منفی بسیاری را در پی داشت و اکنون سکوت باب دیلن در این زمینه، بحثهای تازهای را برانگیخته است.