ایران پشت توافق اتمی پنهان شده و به اقدامات خود ادامه میدهد
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در نشستی در نزدیکی شهر واشنگتن پایتخت ایالات متحده، ایران را متهم کرد که با پنهان شدن پشت توافق هسته ای تیر ماه ۱۳۹۴ با قدرت های جهانی، به اقدامات بی ثبات کننده خود در خاور میانه ادامه می دهد.
نیکی هیلی در نشست خبری در مقر «آژانس اطلاعات وزارت دفاع ایالات متحده» با هدف ارائه «شواهد غیرقابل انکاری» از «اقدامات بیثباتکننده ایران در خاور میانه و جهان» و یافته های جدیدی در ارتباط با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت این مطلب را بیان کرد.
وی ضمن نشان دادن بقایای موشکی که شورشیان شیعه حوثی مورد حمایت ایران در یمن ماه گذشته به فرودگاه بین المللی ریاض شلیک کرده بودند، گفت گزارش های سازمان ملل «شواهد ویرانگری» از شورشیان حوثی یمن را نشان می دهد که از تجهیزات ایرانی استفاده می کنند.
سفیر آمریکا در سازمان ملل با بیان این که حوثی های یمن قصد حمله به یک فرودگاه غیرنظامی در یکی از کشورهای گروه۲۰ را با استفاده از موشکی ایرانی داشتند، گفت بقایای موشکی که در اینجا به نمایش گذاشته شده است، اثر انگشت ایران را بر خود دارد.
خانم هیلی با تاکید بر این که ایران، برخلاف قطعنامههای سازمان ملل متحد، الگوهای مختلف رفتاری در جهت دامن زدن به درگیریها و افراطگرایی در منطقه از خود نشان داده است، گفت گزارش سازمان ملل تاییدی است بر این که ایران درگیریها در منطقه را تشدید کرده است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین گفت ایالات متحده یک ائتلاف جهانی برای مهار اینگونه رفتارهای ایران ایجاد خواهد کرد، و اقدامات دیپلماتیک نیز بخشی از آن خواهد بود.
دفتر نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل متحد پیشتر اعلام کرده بود که خانم هیلی ضمن صحبت درباره کمک تسلیحاتی ایران به حوثیها، اجزای موشک های بالیستیک کوتاه بردی را به نمایش خواهد گذاشت که به تازگی به سمت عربستان سعودی شلیک شد.
ان بی سی نیوز گزارش داد: به گفته یک مقام ارشد اطلاعاتی، نیکی هیلی همچنین شواهد دیگری از گسترش و تکثیر تسلیحات ایران در نقض بالقوه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد، رفتارهای برهم زننده ثبات و تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه متحدان آمریکا را ارائه خواهد داد.
چهارم نوامبر موشک بالیستیکی از یمن شلیک شد که موشک پتریوت زمین به هوای نیروی دفاعی عربستان آن را ساقط کرد و تکه های آن در نزدیکی فرودگاه بین المللی ملک خالد در حومه ریاض فرود آمد.
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی، پنج روز پس از آن حمله گفت: «ما ایران را مسول این حمله می دانیم. آن ها این موشک ها را در اختیارشان قرار داده اند... ما معتقدیم این می تواند اقدام به جنگ محسوب شود.»
یک مقام جمهوری اسلامی ایران گفت ادعای سعودی ها عناد آمیز، غیرمسولانه، مخرب و تحریک آمیز است.
رسانه های عرب تصویری را نشان داده اند که بقایای یک موشک توصیف شده است. دفتر عربستان سعودی در سازمان ملل متحد به ان بی سی نیوز گفت دولت سعودی این عکس را در اختیار رسانه ها قرار نداده است.
بی ثبات سازی و برنامه موشکی
پرزیدنت ترامپ ایران را به بی ثبات سازی در خاورمیانه و همچنین ادامه برنامه موشکی جنجالی متهم می کند. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در سال ۹۴ در شورای امنیت تصویب شد، ایران از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.
در یکسال اخیر ایران چندین آزمایش موشکی داشته است. با اینکه جمهوری اسلامی ایران می گوید هدف از این آموزش ها بررسی توان دفاعی است اما گاهی موشک های ایران در اختیار برخی گروه های تروریستی از جمله حزب الله لبنان و حوثی های یمن قرار گرفته است.
صدای آمریکا