سایت خبری «اعتماد آنلاین» اینفوگرافیکی منتشر کرده است که بر اساس آن در 2 سال گذشته 3 ورزشکار تکواندو، 4 شطرنج باز، یک کشتیگیر و سرمربی و بازیکن تیم ملی جودو ایران مهاجرت کردهاند و زیر پرچم کشورهای دیگر بازی میکنند.
تکواندو
مهدی خدابخشی، جودوکار ایرانی به صربستان رفته و فرهاد ذوالقدری به بلغارستان مهاجرت کرده است.
همچنین کیمیا علیزاده، اولین زن ایرانی مدالآور المپیک نیز به هلند مهاجرت کرده است. مهاجرت کیمیا علیزاده با حواشی بسیاری روبرو بود. وی زمستان سال ۹۸ از ایران مهاجرت کرد و در بیانیهای نوشت: «چون نمیخواستم از پلههای ترقی با نشستن پای سفره فریب، ریا و فساد بالا بروم، به همین خاطر رنج دوری از وطن را به جان خریدم.»
جودو
پناهندگی سعید ملایی به آلمان یکی از مهمترین خبرهای ورزشی سالهای اخیر در ایران بود. وی پس از آنکه در مسابقات ۲۰۱۹ به دلیل عدم رویارویی با حریف سرائیلی نتوانست مقام کسب کند، به آلمان سفر و اعلام پناهندگی کرد. پس از آن او تبعیت کشور مغولستان را دریافت کرد و زیر پرچم آن کشور در مسابقات شرکت کرد. همچنین فدراسیون جهانی جودو تمام همکاریهای خود با ایران را به حالت تعلیق درآورد.
محمد منصوری، سرمربی تیم ملی جودو ایران بود که او هم پس از مهاجرت ملایی پناهنده آلمان شد. وی در گفتگو با رادیو فردا درباره دلایل مهاجرتش گفته بود: «دیگر انگیزه نداشتم. جان به لب شده بودم. خانه از پایبست ویران است. تا الان هم جان میکندم که دوام آوردم. آنجا نمیشود کار کرد. نمیگذارند کار کنی. با برنگشتن سعید، میخواستند همه چیز را سر من خراب کنند و هنوز ایران بودم که مینوشتند دارم با صهونیستها همکاری میکنم.»
کشتی
نوید زنگنه در تیم امید کشتی آزاد ایران عضو بود. او نیز زمستان گذشته از ایران به کانادا مهاجرت کرد. گفته میشود وی در پی اعتراضات آبان ۹۸ در ایران چند روز بازداشت شده بود.
شطرنج
طی دو سال گذشته شطرنج بازان ایرانی بسیار خبرساز شدهاند. 4 ملی پوش ایرانی از این کشور رفتند و زیر پرچم دیگر کشورها رقابت میکنند.
غزل حکیمیفرد، آخرین ورزشکار ایرانی است که امروز خبری مبنی بر پذیرش تابعیت سوئیس از سوی وی منتشر شده است. او مدتی است برای ادامه تحصیل در زوریخ اقامت دارد، تصمیم گرفته از این پس با پرچم این کشور به فعالیت شطرنجی خود ادامه دهد. حکیمیفرد دارای درجه استاد بزرگی شطرنج بانوان است و در 15 سالگی موفق به کسب عنوان قهرمانی ایران شد.
علیرضا فیروزجا، شطرنج باز ۱۷ ساله ایرانی نیز در دسامبر ۲۰۱۹ اعلام کرد که دیگر با پرچم ایران در مسابقات شرکت نمیکند. او در مسابقات جهانی روسیه با پرچم فدراسیون بینالمللی شطرنج شرکت کرد و در دور نهایی پس از ماگنوس کارلسن، در سکوی دوم شطرنج سریع جهان قرار گرفت. فیروزجا عنوان استاد بزرگ شطرنج ایران را داشت. فیروزجا تابعیت فرانسه را گرفته است.
میترا حجازی پور، شطرنج بازی که در سال ۲۰۱۵ عنوان استاد بزرگ زنان ایران را از آن خود کرد، در سال 98 در مسابقات سریع و برقآسای جهان در مسکو بدون حجاب ظاهر شد و به همین دلیل از تیم ملی ایران اخراج شد. وی هم اکنون در فرانسه به سر میبرد.
شهره بیات، سرداور شطرنج ایران نیز پس از آنکه در مسابقات قهرمانی جهان بدون حجاب ظاهر شد، اعلام کرد که به کمک فدراسیون جهانی به دنبال ماندن در کشوری دیگر است.