ولادیمیر پوتین پس از ژوزف استالین طولانیترین دوره رهبری را
در تمام دوران اتحاد جماهیر شوروی و روسیه داشته است
در تمام دوران اتحاد جماهیر شوروی و روسیه داشته است
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، برنده همهپرسی مربوط به تغییر قانون اساسی این کشور شد که زمینه را برای باقی ماندن او در قدرت تا سال ۲۰۳۶ فراهم میآورد. خبرگزاری آلمان بامداد پنجشنبه ۱۲ تیر به نقل از مقامات کمیسیون مرکزی انتخابات در روسیه گزارش داد که با شمارش ۹۰ درصد آرای ماخوذه، حدود ۷۸ درصد شرکتکنندگان به نفع تغییرات قانون اساسی رای دادهاند.
به این ترتیب آقای پوتین حق شرکت در دو دوره دیگر از انتخابات ریاست جمهوری را به دست خواهد آورد و میتواند ۱۶ سال دیگر در این مقام باقی بماند.
ولادیمیر پوتین ۶۷ ساله برای دو دهه است که به عنوان رئیس جمهور یا نخست وزیر قدرت را در روسیه به دست گرفته و پس از ژوزف استالین طولانیترین دوره رهبری را در تمام دوران اتحاد جماهیر شوروی و روسیه داشته است.
دولت روسیه با برگزاری قرعهکشی برای جوایزی مثل آپارتمان و تبلیغ در مورد سایر موارد اصلاحات در قانون اساسی مثل بهبود و افزایش حقوق بازنشستگی و ممنوعیت ازدواج همجنسگرایان سعی کرد تا مردم را به دادن رای مثبت در این همهپرسی تشویق کند.
روز چهارشنبه همزمان با آخرین روز رای گیری که به دلیل محدودیتهای مربوط به شیوع ویروس کرونا در طول یک هفته برگزار شد، به دستور ولادیمیر پوتین به تمامی خانوادههایی که دارای فرزند هستند ۱۰ هزار روبل (معادل ۱۴۰ دلار) پرداخت شد.
به گفته کمیسیون انتخابات، میزان شرکت واجدان شرایط در حوالی ظهر چهارشنبه به حدود ۶۰ درصد رسید. حداقل میزان مشارکت برای رسمیت یافتن نتایج این همه پرسی ۵۰ درصد تعیین شده بود و اصلاحات نیز در صورت به دست آوردن حمایت اکثریت ساده (۵۰ به علاوه یک) به تصویب میرسید.
زنی که ماسک به صورت و دستکش به دست دارد رای خود را برای اصلاح قانون اساسی روسیه به صندوق رای میاندازد.
بیشتر در این باره:
نتایج یک رایسنجی: موافقت «۷۶ درصد» افراد واجد شرایط روسیه با اصلاحات مدنظر پوتین
آقای پوتین در سخنرانی غروب روز سهشنبه به طور مشخص به تاثیر نتایج این همهپرسی به جایگاه خود در قدرت اشاره نکرد. ولی با تصویب این اصلاحات او پس از پایان دوره فعلی ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۴ میتواند در دو انتخابات متوالی ديگر شرکت کند.
آقای پوتین میگوید هنوز در مورد نقش خود در آینده تصمیمگیری نکرده است. با این حال منتقدان او مطمئن هستند که آقای پوتین در انتخابات ریاست جمهوری بعدی شرکت خواهد کرد.
طبق نظرسنجیهایی که توسط موسسه لوادا انجام شده میزان محبوبیت آقای پوتین در حال حاضر حدود ۶۰ درصد است. هر چند میزان حمایت از او هنوز هم بالاست ولی به نسبت دوران اوج آن که حدود ۹۰ درصد بود، کاهش یافته است.
با توجه به رقم چشمگير موارد ابتلا به ويروس کرونا در روسيه، مخالفان حکومت نتوانستند تظاهرات کنند ولی با پخش تصاویر و اظهارنظرهای طنزآمیز در شبکههای اجتماعی از همهپرسی و رایگیری انتقاد کردهاند.
حزب کمونیست روسیه، یکی از احزاب مهم مخالف حکومت از حامیان خود خواسته بود در این همهپرسی رای منفی بدهند و از نقض مقررات و بروز تخلف در جریان رایگیری نیز انتقاد کرد.
گنادی زیوگانف، رهبر این حزب گفت مردم روسیه باید با دقت در مورد تداوم سیاستهای ولادیمیر پوتین که باعث وخامت وضع اقتصادی کشور شده، تصمیم بگیرند.
ولادیمیر پوتین تاکید کرده بود که خواستار برگزاری یک رایگیری سالم و بدون تخلف است و مسئولان کمیسیون انخابات روسیه نیز گفته بودند که رایگیری بدون تخلف برگزار خواهد شد.
اما یک نهاد غیر دولتی ناظر بر روند انتخابات به نام «گولوس» اعلام کرده که قادر نیست مشروعیت نتایج این همهپرسی را تایید کند.
منبع: رویترز؛ ش.ر
برگرفته از رادیو فردا