به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، اردیبهشت ۲۹، ۱۴۰۰

تنش در روابط اسپانیا و مراکش

بیش از ۵ هزار مهاجر در یک روز وارد اسپانیا شدند
 مقامات دولت اسپانیا از ورود بیش از ۵ هزار مهاجر به شهر سئوتا در سواحل شمالی قاره آفریقا طی بیست و چهارساعت گذشته خبر دادند. ورود این تعداد مهاجر به سئوتا طی یک روز که از راه دریا و زمین یک رکورد محسوب می‌شود.
نخست وزیر اسپانیا سفر برنامه‌ریزی شده خود به پاریس برای روز سه‌شنبه را به دلیل بحران جاری ناشی هجوم پناهجویان مراکشی به شهرهای فراساحلی این کشور لغو کرده است.
در بیانیه دولت اساپانیا آمده است: «آقای سانچز به دلیل تحولات اخیر در سئوتا ، از شرکت در اجلاس تأمین مالی اقتصاد آفریقا در پایتخت فرانسه صرف نظر کرده و قرار است ظهر امروز در پایان نشست شورای وزیران سخنرانی کند.»

تدابیر ویژه برای مقابله با ورود مهاجران
وزارت کشور اسپانیا شامگاه دوشنبه ۱۷ مه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی هجوم کم‌سابقه مهاجران به سئوتا به صورت اضطراری گارد غیرنظامی و نیروهای پلیس ملی در منطقه را با افزودن دویست مامور اضافی تقویت کرده است.

در بیانیه وزارت کشور اسپانیا با اشاره به توافقنامه‌ای که اخیرا میان مادرید و رباط، پایتخت مراکش برای بازگرداندن آن دسته از مهاجران غیرقانونی مراکشی به کشورشان که از طریق دریا شنا کنان خود را به سئوتا می‌رسانند، آمده است: «با مقامات مراکشی به صورت دائم در این خصوص در تماس هستیم.»

مسئولان فرمانداری شهر سئوتا در نخستین ساعات بامداد روز دوشنبه از افزایش بی سابقه شمار افرادی که از طریق سواحل مراکش واقع در چند کیلومتری جنوب این شهر خود را به این بخش از سرزمین فراساحلی اسپانیا واقع در شمال غرب مراکش می‌رسانند، خبر داده بودند.

به ادعای مقامات فرمانداری سئوتا در میان مهاجران یک نفر که قصد داشت شناکنان خود را به این شهر ساحلی برساند در دریا غرق شد و جان باخت.

خبرگزاری فرانسه روز سه‌شنبه در گزارشی اعلام کرد که دولت اسپانیا ۱۵۰۰ نفر از حدود شش هزار مهاجری که طی روزهای اخیر وارد سئوتا شده‌اند را به مراکش بازگردانده است.

تنش در روابط اسپانیا و مراکش
برغم بیانیه وزارت کشور اسپانیا مبنی بر برقراری تماس دائم با مقامات مراکشی، روابط میان مادرید و رباط، متحد کلیدی اسپانیا در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی،‌ طی هفته‌های گذشته با تنش‌هایی همراه شده است.

مراکش پس از آنکه اسپانیا ابراهیم غالی،‌ رهبر استقلال‌طلبان جبهه پولیساریو در صحرای غربی را برای درمان در خاک خود پذیرفت نسبت به این اقدام مادرید ابراز «ناخشنودی» کرد.

از سوی دیگر وزیر امور خارجه اسپانیا از تصمیم کشورش در پذیرش رهبر جبهه پولیساریو به عنوان اقدامی انسان‌دوستانه دفاع کرد و یادآور شد که اختلاف بر سر این موضوع با مراکش نمی‌تواند منشا ورود هزاران مهاجر به شهر سئوتا قلمداد شود.

خانم آرانخا گونزالس در این خصوص تصریح کرد که این اقدام «تنها یک تصمیم ساده برای دادن پاسخی انسان‌دوستانه به درخواست کمک بشردوستانه فردی است که از نظر سلامت جسمانی در وضعیت ناپایدار و بسیار شکننده‌ای قرار دارد.»

مناقشه در صحرای غربی، مستعمره سابق اسپانیا که در نبود راه حلی قطعی، از سوی سازمان ملل در فهرست سرزمین‌های غیرخودمختار دسته‌بندی شده از ۴۵ سال پیش تاکنون مراکش را رو در روی جبهه پولیساریو، جنبش استقلال‌طلب تحت حمایت الجزایر قرار داده است.

 یورونیوز فارسی