جیل بایدن، بانوی اول آمریکا در مراسم اختتامیه گرمی گفت این ترانه "صدایی نیرومند و شاعرانه برای آزادی و حقوق زنان" است. او سخنان خود را با شعار "زن زندگی آزادی" به پایان برد.
ترانه "برای…" شروین حاجیپور یکشنبه شب۱۶ بهمن (۵ فوریه) برنده جایزه ویژه گرمی در بخش بهترین "ترانه برای تغییر اجتماعی" شد.
این بخشی جدید در جوایز گرمی است که سال گذشته میلادی به آن اضافه شده است. "برای..." از سوی ۹۵ هزار نفر برای دریافت این جایزه نامزد شده بود.
جیل بایدن، بانوی اول آمریکا در مراسم اختتامیه گرمی گفت این ترانه "صدایی نیرومند و شاعرانه برای آزادی و حقوق زنان" است. او سخنان خود را با شعار "زن زندگی آزادی" به پایان برد.
سایت آکادمی گرمی پیش از برگزاری مراسم، این ترانه را به عنوان سرود معترضان علیه حکومت ایران معرفی کرده بود.
شروین حاجیپور این ترانه را در پی کشته شدن ژینا مهسا امینی و با الهام از توئیتهایی که مردم در اعتراض به زندگی زیر سایه جمهوری اسلامی منتشر کرده بودند، ساخت.
"برای..." ظرف چند روز پس از انتشار ۴۰ میلیون بار شنیده شد. این ترانه در مدتی کوتاه به شهرتی جهانی رسید و در تجمعات اعتراضی داخل و خارج از ایران خوانده شد. صدها خواننده در جهان آن را به زبانهای مختلف بازخوانی کردند.
بسیاری پیشاپیش انتظار دیده شدن نام این ترانه را در میان جوایز گرمی داشتند. هفته گذشته سایت فیلم و موسیقی "وریتی" از بازتاب شگرف اعتراضات ایران در خارج از کشور و تجلیل از "مقاومت دلیرانه زنان ایران" گزارش داد و ترانه "برای" شروین حاجیپور را بخت بزرگ برای جایزه ویژه "ترانه برای تغییر اجتماعی" دانست.
محبوبترین سرویس پخش آنلاین موسیقی، "اسپاتیفای"، در آستانه برگزاری مراسم بزرگ اعطای جوایز گرمی مجموعهای از ترانههای گلچینشده با عنوان "زنان ایران" را راهاندازی کرد.
لیلا کشفی که این لیست پخش (پلیلیست) هنرمندان را برای اسپاتیفای تنظیم کرده گفته بود، این اقدام با هدف "تقویت صدای زنان ایرانی و متحدان جهانی آنها" صورت گرفته است.
"برای" اولین ترانه شروین حاجیپور با مضمون اعتراضی و اجتماعی نیست. او ترانه "نترس" را با الهام از قتل رومینا اشرفی به دست پدرش و در اعتراض به قتلهای ناموسی ساخته بود. شروین حاجیپور به خاطر سرودن ترانه "برای..." در مهرماه امسال بازداشت و پس از مدتی به قید وثیقه آزاد شد.
دویچه وله