به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، اسفند ۱۵، ۱۴۰۱

فراخوان‌های زنان، معلمان، دانش‌آموزان و دانشجویان برای تجمع‌های اعتراضی ۱۶ و ۱۷ اسفند

 

در اعتراض به تداوم حملات شیمیایی به مدارس سراسر ایران، چندین تشکل صنفی معلمان، دانش‌آموزان و دانشجویان کشور خواستار تجمعی سراسری در روز سه‌شنبه ۱۶ اسفند شدند. همزمان فراخوان‌هایی برای برگزاری تجمع اعتراضی زنان در روز جهانی زن، چهارشنبه ۱۷ اسفند شد.


شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ای برای فراخوان تجمع ۱۶ اسفند نوشت: «ما معترضان، خواستار پایان دادن به سرکوب بیولوژیک و تهدید جان شهروندان به ویژه دانش‌آموزان هستیم.»


این شورا اضافه کرد که «به منظور پیشگیری از رفتار خشونت‌بار مسموم‌سازی دانش‌آموزان» از جمهوری اسلامی می‌خواهد که «به هیاتی از فعالان مدنی، صنفی و سیاسی مستقل به همراه جمعی از پزشکان و اساتید متخصص و وکلای حقوق‌بشری اجازه بررسی همه‌جانبه‌ موضوع مسمومیت‌سازی مدارس بدهند تا حقایق و واقعیت‌ها به صورت شفاف بررسی و نتیجه‌ آن به اطلاع مردم ایران رسانده شود».


این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی به این درخواست شورای هماهنگی معلمان واکنش نشان نداده‌اند و مقام‌های امنیتی و اطلاعاتی نیز خودشان گزارشی در این زمینه منتشر نکرده‌اند.



شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ خود تاکید کرد: «گستردگی مدارس مورد تهاجم و تعداد زیاد دانش‌آموزان آسیب دیده، نشان می‌دهد که پروژه اقدامات خودسرانه از سوی وابستگان ایدئولوژیک حاکمیت، به شدت مورد تردید است.»


کانون صنفی فرهنگیان گیلان نیز در واکنش به مسموم‌سازی دانش‌آموزان دختر در فراخوانی از همه معلمان خواست روز ۱۶ اسفند ساعت ۱۰ صبح مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع کنند.


همچنین شورای دانش‌آموزان آزاداندیش از فراخوان تجمع ۱۶ اسفند شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان حمایت کرد.


شورای دانش‌آموزان آزاداندیش ایران در بیانیه خود اعلام کرد: «منشا مسمومیت دانش‌آموزان با ورود تفکرات طالبانی و با تحمیل ۲۰ هزار آخوند به سیستم آموزش و پرورش به عنوان معلم‌نما کلید خورده است.»


در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «فاجعه مسموم‌سازی دانش‌آموزان توسط مغزهای زنگ‌زده حاکمان اقتدارطلب دروغگو و ریاکار، برای انتقام از خیزش زن، زندگی آزادی است.»


پیشتر تشکل دانش آموزان‌انقلابی – تهران هم در بیانیه‌ای در واکنش به «حمله شیمیایی و مسمومیت سریالی و عمدی دانش‌آموزان» و ضمن حمایت از اعتصاب سراسری معلمان در ۱۶ اسفند، اعلام کرد که «تا رسیدن به محیطی امن» ما دانش‌آموزان به جای حضور در مدرسه اعتراض‌مان را ادامه می‌دهیم.


همچنین گروهی از فعالان زن برای حضور در خیابان در روز جهانی زن تا روز هشتم مارس (۱۷اسفند) در اعتراض به حمله‌‌های شیمیایی علیه دختران دانش‌آموز و دانشجو فراخوان دادند.



اما در ‌حالی که حملات شیمیایی به مدارس دخترانه در ابعادی بزرگ ادامه دارد، بسیاری از روزنامه‌های صبح ایران بسیار محدود به این اخبار پرداخته و یا اطلاعات نامعتبر در این زمینه منتشر کرده‌اند.


برخی از روزنامه‌های حکومتی بدون ارائه دلیل و سند، مسموم کردن دانش‌آموزان را «حملات تروریستی» خوانده و آن را به رسانه‌های غربی نسبت داده‌ و «جنگ ترکیبی رسانه‌ها» نامیدند.


در این میان روزنامه‌ جوان وابسته به سپاه پاسدران با نقل گزارش بی‌بی‌سی جهانی درباره‌ مسمومیت‌ها آن را «هیستری جمعی» خواند.


در گزارش بی بی سی جهانی که با همراهی بی بی سی فارسی تهیه و با انتقاد گسترده در رسانه‌های مجازی مواجه شده، با نادیده گرفتن گزارش‌های موجود، یکی ازدلایل بدحالی دانش آموزان، هراس گروهی خوانده شده است.

ایران اینترنشنال