ناصر کرمی
فدرالیسم شما مانند سکولاریسم تان
- شما پیامبرگونه مطالب را ناقص و اشتباه مطرح میکنید و انتظار دارید که دیگران آنرا هم بدون چون چرا و عاری از هر گونه انتقاد بپذیرند، ولی از هر گونه مناظره و گفتگو سر باز میزنید، بنا بر این طرحی را که شما می دهید، فقط مناسب برای شما و یا حداکثر مناسب و برای زادگاه شماست و بقیه جغرافیای ایران را شامل نمی شود.
فدرالیسم شما مانند سکولاریسم تان
ناقص و نسبی است
جناب آقای دکتر اسماعیل نوری علا،
- شناخت شما نسبت به مسئلهء فدرالیسم مانند درک شما از سکولاریسم ناقص و نسبی است، تمنی میشود از پراکنده گویی و بر سر زیان گذاشتن این موضوعات بصورت قشری بدون کارشناسانه خود داری کنید. نه فقط شما بلکه هر کسی که تئوری و نظریه ای را بیان و یا نمایندگی میکند، طبق اصول دمکراسی وظیفهء بدون چون چرای آن فرد هست که به هر مناظره و گفتگو در مورد آن نظریه و طرح تن در دهد.
- شما پیامبرگونه مطالب را ناقص و اشتباه مطرح میکنید و انتظار دارید که دیگران آنرا هم بدون چون چرا و عاری از هر گونه انتقاد بپذیرند، ولی از هر گونه مناظره و گفتگو سر باز میزنید، بنا بر این طرحی را که شما می دهید، فقط مناسب برای شما و یا حداکثر مناسب و برای زادگاه شماست و بقیه جغرافیای ایران را شامل نمی شود.
- از این گذشته در ایران ملّتی و نژادی بنام " فارس" وجود ندارد. پارسه و یا پارس و فارس امروز، یک جغرافیای سیاسی شناخته شدهء بین المللی در جنوب غربی و جنوب ایران است، و ساکنان گذشته و امروز آنرا بنام آن سرزمین پارسی و هخامنشی می نامند، که با سرزمین مازندران شما هیچگونه ربط و مناسبتی ندارد. "نژاد ما ایرانی "است، سرزمین ما بنام نژاد ما "ایران" نامگذاری شده و "ملیّت و هویّت" ما هم "ایرانی" است، ساکنان ساتراپ پارسه و یا پارس و یا فارس که جغرافیای آن 5 برابر استان فارس امروز بوده است، عضوی از خانوادهء ایرانی است. لطفأ عامل دست تجزیه طلبان نشوید، وگرنه با شدت بیشتر با شما برخورد خواهد شد.
- خواهش من از شما این هست که در بکار گیری علمی مطالب و واژه ها کمی دقت کنید.
- لطفأ به دیاگرام و مطلب زير توجه فرمایید.
با سپاس از شما.
اکبر کرمی
گونه های فدرالیسم
- فدرالیسم از واژه های لاتین Foedus و Fides مشتق گرفته میشود و مفاهیم و معانیِ: قرارداد، اتحّاد، همبستگی، ائتلاف زیر یک شقف جمع شدن، به مجموعه ای تبدیل شدن، یکی شدن، عهد و پیمان بستن و سوگند یاد کردن، اعتماد و وفاداری است. فدرالیسم پرنسیپ آرایش و ساختاری هست که عضوهای خود گردان نسبی پدیده ها در یک منظومه و یا کشورهای مستقل را بر اساس قراردادهای قانونمند سازنده به منظور نایل آمدن به هدفی مشترک بهم نزدیک و پیوند میدهد.
- فدرالیسم یک ساختار و یا یک پرنسیپ سازماندهی از زیر مجموعه های سیستم های سیاسی لیبرال دمکراسی است که کم و بیش خودگردانی و اختیاراتی را بنا به موقعیّت های ویژه جغرافیای و اقتصادی و فرهنگی به تقسیمات کشوری از جمله به کمون ها، به بخشداری ها و فرمانداری ها، و به استان ها و یا به عبارتی به ایالت ها و یا به منطقه ای خاص واگذار می کند.
- فدرالیسم آورندهءِ دمکراسی نیست. فدرالیسم نسخهء تجزیه کشور و یا پاسدار تمامیّت ارضی و تضمین یکپارچگی کشور و عامل به قدرت رسیدن گروه خاص و یا تئوری و استراتژیک سیاسی نیست. فدرالیسم تنها روش تقسیم قدرت سیاسی نمی باشد و راه های دیگر هم وجود دارند. فدرالیسم کلید حلّ مشکلات و آورندهء خوشبختی برای هیچ گروه و قوم و قبیله ای نمی تواند باشد. بنا بر این از سوء استفاده ابزاری از سوی موافقین و مخالفین آن که اغلب این افراد در زمینهء فدرالیسم پژوهشی دقیق و شناختی عمیق ندارد باید جلوگیری کرد. زیرا در نهایت به جنبش دمکراسی در ایران صدمه وارد میکند.
- هستند افرادی که پرنسیپ فدرالیسم را بصورت فردی مطرح می کنند تا برای خود کسب پایگاه و اعتبار اجتماعی و سیاسی کنند و به چهره هایی از جمله گاندی و یا گورباچف ایران تبدیل شوند. وظیفهء اصلی و دمکراتیک این افراد که فدرالیسم را مطرح میکنند این هست که به هر مناظره و گفتگویی تن در دهند، تا بر همگان معلوم شود که شناخت این افراد از فدرالیسمی که به گستردگی منظومهء شمسی هست تا چه اندازه عمیق هست و کدام نوع از فدرالیسم را مطرح میکنند. امروز دیگر آن زمان نیست که افرادی پیامبر گونه فدرالیسم را مانند سکولاریسم بصورت قشری و عامیانه بر زبانها بگذارند و به پراکنده گویی بپردازند.
- محور قرار دادن فدرالیسم در فضای سیاسی امروز کشور برای گذار از استبداد به دمکراسی، باعث خواهد شد که مسائل اساسی و ضروری روز کشور به حاشیه رانده شود که این خود کمکِ بسیار بزرگی به تداوم حاکمیّتِ نظام جمهوری اسلامی است.
- به همین ترتیب مطرح کردن سکولاریسمِ (جدایی دین از حکومت) ایدئولوژیک، بدون رعایتِ فرهنگِ دمکراسی خدمت به نظام ولایتِ فقیه جمهوری اسلامی است. فدرالیسم و سکولاریسم زیر مجموعه ای از مجموعهء فراگیر لیبرال دمکراسی است. فدا کردن دمکراسی صرفأ برای جایگزینی فدرالیسم و سکولاریسم به جایگزینی یک ساختار سیاسی دیکتاتوری الیگارشی تمام عیار گروهی خودخواه و انحصار طلب قدرتِ سیاسی منجر خواهد شد.