پوریا عالمی: اینطور که رسما اعلام شده، در کشور سه میلیون و ۲۵۸هزار نفر بیکار داریم.
حالا ما کاری نداریم که تعریف کار را سالهاست عوض کردهاند که آمار بیکاری پایین بیاید؛ یعنی الان اگر کسی چندساعت در هفته کار کند، بیکار محسوب نمیشود!
البته روش بدی هم نیست. ما هم برای اینکه خودمان را دانشمند اعلام کنیم، تعریف دانش را به سواد خواندن و نوشتن تقلیل دادیم!
یا برای اینکه پولدار باشیم، تعریف بیپولی را عوض کردیم و گفتیم هرکسی ته جیبش٥٠٠ تومان داشته باشد، پولدار است، در نتیجه ما وقتی توی جیبمان ٥٠ هزار تومان پیدا میکنیم، احساس راکفلر و بابک زنجانی و محمودرضا خاوری بهمان دست میدهد.
خلاصه از این سهمیلیونوخردهای نفر که اعلام شده بیکارند، ۶۳ درصد تحصیلات دیپلم تا دکترا دارند و ۳۲ درصد هم مدرسه رفتهاند. در نتیجه کلا پنج درصد آدم بیسواد در کشور بیکار هستند. این ثابت میکند که بیسوادها کار دادهاند دست باسوادها. چطوری؟ یادمان نمیرود که تعدادی از مسئولان یا غیرمسئولان در سالهای گذشته مدارکشان را از فتوشاپ یا اینترنت گرفته بودند.
آیا این خبر رسمی که دولت اعلام کرده درباره سواد بیکاران، غرضی پشتش نبوده؟ (این غرضی با آن غرضی فرق دارد). به نظر ما بیایید و بچهتان را نفرستید مدرسه و مستقیم بفرستید یک سمتی، چیزی بگیرد.
با این خبرهایی که هر روز منتشر میشود معلوم میشود مسئولیت بچهبازی بوده. در نتیجه چه عیبی دارد بزرگها را بفرستیم خانه دنبال درس و مشق، بچهها را بفرستیم سر کار؟
خیلیها از ما میپرسند کلا چطوری است که همه بیکارند، اما آمار بیکاری سه، چهار میلیون نفر بیشتر اعلام نمیشود؟ ببینید هرکسی که کار به کار کسی دیگر داشته باشد یا افرادی که توی اینترنت از بیکاری میبینند کدام آقازادهای چهارتا شغل و سهتا مدیرعاملی دارد، از نظر مسئولان بیکار محسوب نمیشوند و پژوهشگرند!
بنابراین در آمارهای جدید بیکاری، همه کاربران اینترنت را جزء شاغلان حساب میکنند، چون مسئولان معتقدند کاربران اینترنت حتما وضعشان خوب است که صبح تا شب توی اینترنت پلاس هستند.
آقاجان، من اگر کار درستوحسابی داشتم و درآمد داشتم، علاف بودم که همهاش آنلاین باشم؟ همین پول اینترنت گرانتان را ما میخواهیم ردیف کنیم از پول یارانه میدهیم.
حداقل اینترنت را ارزان کنید که آمار بیکاری بیاید پایین و بیکاران عزیز در تلگرام و توییتر و اینستاگرام مشغول به کار شوند. انشاءالله.