به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، آذر ۱۶، ۱۳۹۶

بهروز توکلی از رهبران سابق جامعه بهائیان بعد از ۱۰ سال آزاد شد

بهروز توکلی پس از آزادی از زندان 
بهروز توکلی، یکی از اعضای هیات سرپرستی سابق جامعه بهائیان ایران، از زندان آزاد شده است. آقای توکلی سومین عضو هیات "یاران" است که پس از تحمل ۱۰ سال حبس آزاد می شود.

مقام های قضایی ایران در دو ماه گذشته مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی را آزاد کرده بودند.
دیان علایی، نماینده جامعه بهائیان ایران در سازمان ملل متحد در ژنو روز سه شنبه (۵ دسامبر) طی یک بیانیه رسمی گفت: "جامعه بین المللی بهایی از آزاد شدن آقای توکلی استقبال می‌کند ولی ما همچنان از ادامه آزار و اذیت بهائیان در ایران که نه فقط کمتر نشده بلکه بدتر شده است، به شدت نگرانیم."
هم اکنون از رهبران سابق این اقلیت دینی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی و وحید تیزفهم همچنان در زندان بسر می‌برند. این افراد در اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ دستگیر شدند.
جامعه بین المللی بهایی می گوید که حداقل ۱۰۰ نفر از اعضای این آئین در شهرهای مختلف ایران زندانی هستند. این در حالیست که مقام های جمهوری اسلامی می‌گویند در ایران کسی به خاطر مسائل عقیدتی تحت پیگرد قرار نمی‌گیرد.
دستگیری گروهی و محاکمه غیرعلنی سرپرستان یکی از بزرگ‌ترین اقلیت‌های دینی غیرمسلمان ایران به اتهام «جاسوسی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «راه اندازی و گسترش تشکیلات غیرقانونی» از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد محکوم شد، اما از نظر مقامات ایرانی آن اعتراضات غیرموجه بود.
غلامحسین الهام، سخنگوی دولت وقت، یک بار در واکنش گفته بود "تابلو کردن مقوله‌ای به نام بهائیت" سیاستی کهنه است. به گفته وی "این جریان، تشکیلاتی سازمان یافته‌ است که با بیگانگان مخصوصا صهیونیست‌ها مرتبط هستند."
پس از حدود دو سال و نیم حبس انفرادی و بازجویی‌هایی که بدون حضور وکیل و مشاوره حقوقی در بند ۲۰۹ زندان اوین انجام شد، در مرداد ۱۳۸۹ قاضی محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برای هر یک از متهمان ۲۰ سال حبس تعیین کرد؛ اما در مرحله تجدید نظر، در شعبه ۵۴ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی موحد، اتهام جاسوسی رد شد و مجازات به ۱۰ سال تقلیل پیدا کرد.
عبدالفتاح سلطانی یکی از وکلای این گروه و از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر از تابستان سال ۱۳۹۰ در اوین زندانی بوده است. مهناز پراکند از دیگر وکلای آنها چند سال پیش از بیم دستگیری، ایران را ترک کرد و به نروژ پناهنده شد.
بی بی سی  فارسی