به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، دی ۰۲، ۱۳۹۷

آمریکا خواستار تحقیقات پیرامون درگذشت وحید صیادی نصیری شد

 وحید صیادی نصیری 
روبرت پالادینو، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری این وزارتخانه، ضمن استقبال از تصویب قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل علیه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، درگذشت وحید صیادی نصیری در زندان لنگرود قم و ادامه بازداشت شمار دیگری از فعالان سیاسی در ایران را محکوم کرده است.


آقای پالادیو در بیانیه‌ای که قبل از پاسخ به سئوالات خبرنگاران قرائت کرد، گفت: "ما همراه با دیگران در سراسر جهان خواستار تحقیقات درباره مرگ وحید صیادی نصیری، فعال سیاسی هستیم که در زمان بازداشت خودسرانه در ایران جان خود را از دست داد." وی افزود: "ما همچنین خواستار تحقیقات پیرامون وضعیت کسان بی‌شمار دیگری هستیم که در زندان‌های رژیم ایران هستند."
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت: "ما به دیگران در سراسر جهان پیوسته و خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط نسرین ستودن و همه افرادی هستیم که خودسرانه به زندان افتاده و در محبس‌های ایران فرسوده می‌شوند، که فرهاد میثمی هم یکی از آنهاست."

این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت ایالات متحده "از بیاینه اخیر فرانسه و پارلمان اروپا و قطعنامه ارائه شده توسط کانادا به سازمان ملل که روز گذشته با اکثریت قاطع به تصویب کشورهای عضو رسید، استقبال کرده و بار دیگر توجه جهانیان را به سابقه منزجرکننده رژیم ایران در زمینه نقض حقوق بشر جلب می‌کنیم."
وی افزود: "اینگونه مصوبات به منزله تاکید بر نگرانی عمیق جامعه بین‌الملل در مورد نقض روزمره حقوق بشر مردم ایران توسط رژیم این کشور است."
روبرت پالادینو همچنین گفت که "ایالات متحده همچنان از حقوق ملت ایران حمایت کرده و خواستار برخورداری آنان از آزادی‌های بنیادین شامل حق آزادی عقیده، مذهب، اعتقاد است زیرا این آزادی حق آنان است و آنان استحقاق برخورداری از این حق را دارند."

شامگاه سه‌شنبه، مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه‌ای علیه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران رای داد. این قطعنامه با اشاره به اظهارات دبیرکل سازمان ملل و گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران، ضمن ابراز نگرانی از وخامت بیشتر شرایط حقوق بشر در جمهوری اسلامی، وعده حسن روحانی، رئیس جمهوری برای بهبود این وضعیت را یادآور شد و حکومت ایران را به خاطر نقض حقوق بشر شهروندان این کشور مورد انتقاد قرار داد.
اظهارات معاون وزارت خارجه آمریکا در مورد درگذشت وحید صیادی نصیری پس از درخواستی از سوی فرانسه برای توضیحات پیرامون این واقعه صورت گرفته است.
هفته گذشته گزارش شد که وحید صیادی نصیری، زندانی سیاسی در زندان لنگرود قم که در اعتراض به حبس در کنار محکومان عادی دست به اعتصاب غذای طولانی مدت زده بود در اثر عوارض ناشی از اعتصاب غذا درگذشته است. در میان زندان‌های جمهوری اسلامی، زندان لنگرود یا ندامتگاه مرکزی قم، از شهرت نامطلوب‌تری برخوردار است و به گفته برخی منابع، به خاطر شرایط نامناسب و تعداد بالای زندانی نسبت به ظرفیت آن گاه از آن به عنوان "گوآنتاناموی ایران" نام برده می‌شود.
در پی انتشار گسترده این خبر، دادستان قم گفت که وحید صیادی نصیری مبتلا به بیماری کبدی بوده و در اثر شدت این بیماری، یک هفته پس از بستری شدن در بیمارستان، درگذشته است. او خبر درگذشت این زندانی در اثر اعتصاب غذا را نادرست خواند. همچنین، خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز در گزارش اظهارات دادستان قم، در مورد درگذشت این زندانی نوشت: "نصیری سوابق متعدد در تهران و کرج و ... در زمینه توهین به مقدسات، ائمه اطهار، اقدام علیه نظام و ... داشته است و با همین عناوین اتهامی محکوم به حبس گردیده بود."
نزدیکان وحید صیادی نصیری اظهارات دادستان قم در مورد نحوه درگذشت این زندانی را تکذیب کردند و گفتند که شرایط جسمی آقای صیادی نصیری در اثر نزدیک به دو ماه اعتصاب غذا به شدت بحرانی شده بود و کوتاه مدتی پس از آنکه مقامات زندان او را به بیمارستان منتقل کردند، جان خود را از دست داد.
بی بی سی  فارسی