حسن بهگر
به تازگی ویدیویی (1) از گفتگوی آقایان حسن شریعتمداری و مهرداد درویش پور انتشار پیدا کرده است که در آن آقای شریعتمداری یکباره عنان اختیار از کف داده و با عصبانیت بسیار به توجیه مواضع خود پرداخته است. وقتی مهرداد درویش پور از میانجیگری وی بین گروه های سلطنت طلب و جمهوریخواه به کارگردانی شهریار آهی سخن گفت که ازکمک خارجی برخوردارند، آقا زاده تعادل خود را از دست داد و با پرخاشجویی اظهار داشت که بختیار از رهبران جبهه ملی نیز از کمک عراق برخوردار بوده است.
این توضیح برای آقا زاده لازم است که عراق خود خواستار کمک به بختیار شد همچنان که آمریکا آماده ی کمک بود و بختیار کمک عراق را پذیرفت و کمک آمریکا را رد کرد و دلیل کار خود را هم گفت که دولتهای بزرگ طلبکاران پرقدرتی هستند و چون خیال ندارم چیزی در عوض بدهم، ترجیح میدهم از دول کوچک کمک بگیرم. به علاوه، همه می دانند آن زمان هم ایشان عضو جبهه ملی نبود. معلوم نیست چرا خبرها اینقدر دیر به آقازاده می رسد.
از به میان کشیدن پای بختیار برای پوشاندن وابستگی خود به سیاست نو محافظه کاران آمریکا بگذریم که امروز در بین خدمتگزاران گروه اخیر سکه ی رایج شده، می رسیم به سخنان عجیب و تناقض آمیز اقازاده که معترف می شود که بله فدرالیسم قومی خوب نیست و من هوادار «فدرالیسم سراسری» هستم! مخلص هرچه گشتم چیزی به اسم فدرالیسم سراسری در جایی پیدا نکردم. خوب، اگر به دنبال فدرالیسم قومی نیستی پس چرا مرتباً مساله اتینکی را مطرح می کنی؟ مگر مسأله ی اتنیکی همان مسأله قومی نیست؟ اسم فرنگی می گذارید رویش به این امید که کسی زبان خارجی نداند؟ نقشه ای که برای ایران کشیده ای که همه جا منتشر شده.(2)
واقعاً این چه اصراری است که حال با تعویض نام و به هرقیمتی شده، می خواهی وطن مردم ایران را که طی هزاران سال باهم زیسته اند تکه پاره کنی؟
به هر صورت، سرانجام دم خروس فرمایشات ایشان بیرون زد: آنجایی که می فرمایند: «طرفدار فدرالیسم سراسری هستم. حق تعیین سرنوشت به عنوان تعیین نظام به معنای جدایی نیست.» عجب! اگر فدرالیسم سراسری تعریف خودساخته ی آقازاده را دارد که من از آن بی اطلاعم، حق تعیین سرنوشت که تعریف معین خود را دارد و آن براساس ملیت ها ، هر ملت بر یک دولت استوار است و قرار نیست ملت ایران تجزیه به چند ملت و چند دولت بشود. جالب آنجاست که آقازاده همزمان از یکپارچگی ایران نیز دم می زند! پس آن چیزی که اسمش را فدرالیسم سراسری گذاشته ای حق تعیین سرنوشت و جدایی کامل است ولی قرار است در عین حال ایران یکپارچه بماند؟
این را بسیار شنیده ایم که فدرالیسم تنها چاره ی کم کردن قدرت دولت مرکزی است و حتی شرط دمکراسی! این سخنان نادرست است و مثال های فراوانی می توان زد. ببینید دمکراسی های فدرال تعدادشان بیشتر است یا غیر فدرال. حال چگونه است در بحرانی ترین وضعیتی که از هر سو آوای تجزیه ایران توسط گروه های مزدور بلند شده است، شریعتمداری به دفاع از حق تعیین سرنوشت می پردازد؟ هم می گوید هوادار فدرالیسم قومی نیست و هم به زبان ترکی برای مردم آذربایجان پیام صادر میکند. در ایران امکان ندارد فدرالیسم تبدیل به مسأله قومی نشود. نمونه بارزش رفتار کج دار و مریز خود ایشان.
خیر آقای شریعتمداری، شما با عنوان فدرالیسم و حق تعیین سرنوشت، همراه با اسراییل و آمریکا، همبستگی تاریخی ملت ایران را نشانه گرفته اید. شما خواستار قدرت گرفتن گروه های قومی و محلی و ناکارآمد کردن دولت ملی هستید. این همان نقشه ی راه آمریکاست که می خواهد ایران را تجزیه کند و خاورمیانه ی جدید درست کند. عصبانیت روزافزون شما از لو رفتن این نقشه ی شوم سرچشمه می گیرد. شما با تظاهر به بازی کردن نقش میانجی بین گروه های اپوزیسیون، در حقیقت برای آمریکا دلالی می کنید. هدف از این کارتان تفرقه افکنی بین احزاب است تا استخوان مسأله ی اتنیکی را لای زخم بگذارید که هیچ حزب و اپوزیسیونی علیه جمهوری اسلامی پا نگیرد .
خوب شد نمردیم و دیدیم جای خالی قاضی محمد و پیشه وری را پسر آیت الله کاظم شریعتمداری گرفته است. کاش از سرنوشت آنها درس بگیرید.
2018 Dec 18th Tue - سه شنبه، 27 آذر 1397
این مقاله برای سایت (iranliberal.com) نوشته شده است و نقل آن با ذکر مأخذ آزاد است
به تلگرام ایران لیبرال بپیوندید
https://t.me/iran_liberal
---
(1) مناظره جنجالی حسن شریعتمداری و مهرداد درویش پور در مورد عبور از نظام
https://www.youtube.com/watch?v=Ul_mjHAox74
(2) آقازاده چهارفصل - حسن بهگرhttp://www.iranliberal.com/showright-spalt.php?id=2986