به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، مهر ۰۳، ۱۳۹۹

بریتانیا، فرانسه و آلمان سفرای ایران را احضار کردند؛ اعتراض به «بازداشت‌ها و سرکوب سیاسی»

 بریتانیا، آلمان و فرانسه، در اقدامی هماهنگ سفرای ایران در لندن، پاریس و برلین را در اعتراض به بازداشت شهروندان این کشورها و «نحوه رفتار با زندانیان سیاسی»احضار کرده‌اند. روزنامه گاردین چهارشنبه دوم مهر ماه نوشته است که حمید بعیدی‌نژاد،‌ سفیر ایران در لندن، به وزارت خارجه بریتانیا احضار شده است.

این روزنامه می‌گوید، نسخه‌ای از نامه حمید بعیدی‌نژاد را رویت کرده است که در آن نوشته شده که رویکرد ایران در «بازداشت‌های خودسرانه» به طور «جدی» به جایگاه بین‌المللی این کشور لطمه می‌زند.

طبق این گزارش، بهرام قاسمی، سفیر ایران در فرانسه و محمود فرازنده،‌ سفیر ایران برلین، نیز احضار شده و نامه‌های مشابهی دریافت کرده‌اند.

گاردین می‌گوید، این نخستین اقدام هماهنگ سه کشور اروپایی حاضر در توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام، در اعتراضات به نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی است.

طبق این گزارش، در نامه به حمید بعیدی نژاد به تشدید اقدامات علیه شهروندان دو تابعیتی زندانی در ایران، وضعیت زندانیان سیاسی و مدافعان حقوق بشر اعتراض شده است.

طی هفته‌های اخیر اعدام نوید افکاری، عضو سابق تیم ملی کشتی ایران، و همچنین نحوه برخورد با نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در عرصه بین المللی واکنش های گسترده ای در پی داشته است.

گروهی از ایرانیان مقیم پاریس سال گذشته با در دست داشتن پوسترهای نسرین ستوده خواستار آزادی این وکیل و مدافع حقوق بشر شدند.
بیشتر در این باره:
نسرین ستوده «در بدترین شرایط جسمی» از بیمارستان به زندان بازگردانده شد
در نامه به سفیر ایران در لندن نسبت به تعقیب قضایی و آزار و اذیت مدافعان حقوق بشر، فعالان رسانه‌ای و فرهنگی در ایران ابراز نگرانی شده است.

در ادامه این نامه تصریح شده است: حضور و فعالیت رسانه آزاد و مستقل برای یک جامعه ضروری است. سازمان‌های فرهنگی که مردم فراسوی مرزها را بهم متصل می‌کنند ، به جامعه خدمت می‌کنند.

طی روزهای اخیر گزارش هایی در خصوص بازگرداندن نازنین زاغری، شهروند دو تابعیتی ایرانی بریتانیایی به زندان برای محاکمه مجدد منتشر شده است.

دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا
بیشتر در این باره:
وزیر خارجه بریتانیا: بازگرداندن نازنین زاغری به زندان به هیچ وجه قابل قبول نیست
دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا، هم روز چهارشنبه، بازگرداندن نازنین زاغری به زندان را غیرقابل قبول خواند و گفت که چنین کاری در وضعیت کنونی «از هر عرفی خارج است».

در حالی که دوران محکومیت نازنین زاغری، شهروند ایرانی-بریتانیایی، اسفند سال جاری به پایان می‌رسد، قرار است او بار دیگر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محاکمه شود.

اخیرا نیز حکم پنج سال زندان فریبا عادل‌خواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی، تایید شد. وزارت خارجه فرانسه هم می‌گوید، پرونده خانم عادلخواه متکی به هیچ گونه سند و مدرکی نیست.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، هم پیشتر ادامه بازداشت فریبا عادل‌خواه را «خودسرانه» و «غیرقابل‌قبول» خواند و خواستار آزادی او شد.

این در حالی است که هفته گذشته شماری از دانشگاهیان و ایران‌شناسان برجسته در آستانه آغاز دور جدید مجمع عمومی سازمان ملل، در نامه‌ای سرگشاده، خواستار آزادی زندانیان دوتابعیتی در ایران شدند.

این نامه همزمان از بازداشت طولانی‌مدت زندانیان دوتابعتی در ایران ابراز نگرانی شده یود.

رادیو فردا