به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، شهریور ۲۹، ۱۳۹۹

تهران؛ یادبود پهلوان نوید در هفتمین روز اعدام وی

 
به گزارش کابران شبکه‌های اجتماعی در ایران، جمعی از کنش‌گران مدنی روز جمعه ۲۸ شهریور در هفتمین روز پس از اعدام نوید افکاری با روشن‌کردن شمع در پارک لاله تهران یاد او را گرامی داشتند. شرکت کنندگان با دردست داشتن تصاویری از این کشتی‌گیر جوان نسبت به شکنجه، اعتراف اجباری و سپس اعدام او اعتراض کردند.

شمار از هموطنان علیرغم جو شدید امنیتی و تهدیدهایی که برایشان وجود داشت روز پنج شنبه در اعتراض به اجرای حکم اعدام نوید افکاری و برای همدردی با خانواده او بر سر مزار وی گرد هم آمدند. آنان در اولین شب جمعه پس از اعدام ناجوانمردانه پهلوان نوید، با سردادن شعار و خواندن سرود ای ایران، نوید افکاری را “قهرمان ملی” نامیدند. 

برخی از رسانه های داخل کشور به شدت از پیامدهای داخلی و بین المللی اعدام نوید افکاری ابراز نگرانی کرده اند.
از جمله روزنامه اعتماد در این باره نوشت: این پرونده همزمان توسط اپوزیسیون برانداز و مدعی کسب قدرت در ایران و دستگاه قضایی، سیاسی و امنیتی شد، و توجه مردم ایران و جهان را جلب کرد. با توجه به شرایط فعلی اجرای این حکم به نفع حکومت نبوده است.

این منبع افزود: صدور حکم اعدام برای سه جوان معترض آبان ۹۸، نه تنها دوباره نگرانی‌ها را تشدید کرد که با اجرای حکم اعدام نوید افکاری، روح و روان بخش زیادی از جامعه ایران جریحه‌دار و فضای روانی جامعه را به ناامیدی و خشم از اقدام قوه قضاییه و حاکمیت هدایت کرد. جمعیت کثیری از مردم از مستندات دستگاه قضایی درباره نوید افکاری قانع نشدند و بر همین اساس با فریاد مجازی اعدام نکنید، خواستار توقف اجرای حکم شدند.

این روزنامه نوشت: هر گونه اقدام عجولانه، می‌تواند به‌ صورت هزینه‌های موجود روی دست نظام، بیفزاید. براندازان در مقام مدعیان جایگزینی نظام جمهوری اسلامی، فقط به‌دنبال مخابره مکرر این پیام به مردم هستند که: نظام سیاسی ایران، همین است و بس!

روزنامه همدلی نیز نوشت اعدام نوید افکاری یک پیآمد اساسی داشت؛ که لغو سفر ظریف به اروپا بود. واکنش کشورهای اروپایی و آمریکا در روزهای گذشته نسبت به این موضوع بسیار گسترده بود. این در حالی است که قبل از اجرای حکم اعدام نیز، درخواست‌های بین‌المللی برای توقف آن اخبار زیادی را به خود اختصاص داده بود.

این منبع افزود: شاید بتوان برداشت غربی‌ها از اجرای حکم افکاری را به حمله به سفارت عربستان از سوی تندروها تشبیه کرد، خسارت آن حمله با هیچ خسارت دیگری قابل مقایسه نیست.