به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۹۹

محکومیت جهانی اعدام نوید افکاری؛

ایران سفیر آلمان را احضار کرد
 در حالیکه واکنش‌های جهانی به خبر اعدام نوید افکاری، کشتی‌گیر ایرانی ادامه دارد و اتحادیه اروپا این اعدام را به شدت محکوم کرد، ایران هانس-اودو موتسِل سفیر آلمان در تهران را در "اعتراض به توییت‌های" دیروز سفارت آلمان احضار کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، وزارت خارجه ایران روز دوشنبه 14 سپتامبر، 24 شهریور اعلام کرد که مدیرکل اروپای وزارت خارجه ایران با احضار سفیر آلمان در تهران از "اقدام خارج از عرف دیپلماتیک سفارت آلمان در تهران را به منزله دخالت در امور داخلی ایران دانسته" و آن را محکوم کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه ایران آمده که "مداخله در قوانین و مقررات و رویه‌های قضایی مستقل ایران" به هیچ وجه قابل قبول نیست و افزود: "از سفارت آلمان انتظار می رود حد و حدود وظایف دیپلماتیک خود را شناخته و پا از آن فراتر نگذارد."

هانس-اودو موتسِل سفیر آلمان در تهران دیروز، یکشنبه ۱۳ سپتامبر، ۲۳ شهریور در توییتی اعدام نوید افکاری، ورزشکار ایرانی را "تکان‌دهنده" توصیف کرد و اعلام کرد که "در غم خانواده، دوستان و جامعه جهانی ورزش برای اعدام نوید افکاری "شریک هستند."

سفیر آلمان در تهران به واکنش بربل کوفلر، کمیسر حقوق بشر دولت آلمان، نماینده امور حقوق بشر دولت آلمان اشاره کرد و نوشت که دولت آلمان عمیقا از اعدام نوید افکاری "متحیر" شده است.

در بیانیه خانم کوفلر آمده: "پذیرفتنی نیست که برای خاموش کردن صداهای مخالف، قوانین اساسی حقوقی نادیده گرفته شوند. دو برادر نوید هنوز در زندان هستند و اکنون به همبستگی ما نیاز دارند!"

خانم کوفلر و دولت آلمان پیش از اعدام نوید افکاری از دولت ایران خواسته بودند که اعدام نوید افکاری را معلق کنند و به امکان دادرسی منصفانه را برای او و برادرانش فراهم کنند.

او در بیانیه ۲۰ شهریور، ۱۰ سپتامبر نوشته بود که از خواندن پرونده نوید افکاری و دو برادرش "شوکه شده است" و افزود: "وضعیت حقوق بشر در ایران روز به روز در حال بدتر شدن است و این کشور دائماً از تعهدات بین‌المللی پذیرفته‌شده‌اش عقب‌تر می‌افتد."

امروز، دوشنبه ۱۴ سپتامبر یک سخنگوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه در بیانیه‌ای گفت: "اتحادیه اروپا تحت هر شرایط و بدون استثنا مخالف مجازات اعدام است."

در این بیانیه آمده که حقوق بشر همچنان موضوع اصلی تعاملات با ایران است و "اتحادیه اروپا و همچنین نمایندگان کشورهای اروپایی در تهران درباره این مساله و پرونده های خاصی مانند این اعدام اخیر با مقامات ایران مذاکره خواهند کرد."

وزارت خارجه فرانسه هم دیروز، ۱۳ سپتامبر در بیانیه‌ای اعدام نوید افکاری را محکوم‌ کرده و اعلام کرده بود که با حکم اعدام در هرجا و در هر شرایطی مخالف است.

در بیانیه فرانسه آمده که این کشور "برای لغو جهانی این مجازات ناعادلانه، غیرانسانی و ناکارآمد" متعهده است و از تمام حکومت‌هایی که همچنان حکم اعدام را اجرا می‌کنند خواسته تا لغو همیشگی حکم اعدام، اجرای چنین احکامی را تعلیق کنند.

در مقابل، علی باقری، معاون امور بین الملل قوه قضائیه ایران نسبت به آنچه که مداخله در امور داخلی برخی سفارتخانه‌های اروپایی در تهران خواند، اعتراض کرد.

خبرگزاری میزان روز دوشنبه ۲۴ شهریور ماه گزارش داد که آقای باقری در جلسه شورای عالی قوه قضاییه ایران از سفارتخانه های خارجی خواسته"ادب دیپلماتیک" را رعایت کنند و افزود: "فشار‌های خارجی نه تیغ تیز عدالت قوه قضاییه را کند می‌کند؛ نه چتر گسترده رحمت و رافت اسلامی را کوچک خواهد کرد."

بی بی سی  فارسی