به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، دی ۲۱، ۱۳۹۹

فائزه هاشمی: دوست داشتم ترامپ رای بیاورد

حسن روحانی به پدرم خیانت کرد + فیلم

گفتگوی فائزه هاشمی با انصاف نیوز

انصاف نیوز: می‌خواهم تحلیل‌تان را درباره‌ی اتفاقات آمریکا بدانم.

فائزه هاشمی: برای من این جالب است که تلویزیون‌های خودمان را هم گوش می‌دهم می‌گویند دموکراسی در آمریکا مُرد و همه‌ی مشکلات آمریکا رو شد و دارد متلاشی می‌شود و از این حرفها. ولی نکته‌ی جالبش این است که این اتفاق افتاد همه هم دارند خودشان اظهارنظر می‌کنند و حتی جمهوری‌خواه‌ها علیه این اتفاق موضع گرفتند و محکوم کردند، دموکرات‌ها هم که جای خود دارد. ولی همه راحت حرف می‌زنند. مطمئنا اگر این اتفاق در کشور ما بود هر حرفی که می‌خواستی بزنی اقدام علیه امنیت ملی، سیاه‌نمایی، تبلیغ علیه نظام و... تمام این اتهاماتی که ما ده‌ها بار برایش به دادگاه رفتیم و احتمالا شما هم رفتید و بقیه‌ی خبرنگارانتان رفتند.

اجازه نمی‌دادند کسی حرف بزند و بتواند واقعه را تحلیل کند، چون همه چیز باید عالی باشد. اتفاقا نشان می‌دهد که دموکراسی چقدر در آمریکا قوی است که خودشان دارند این حادثه را محکوم می‌کنند و تمام رسانه‌های دنیا دارند انعکاس می‌دهند و خودشان بیشتر از همه. با کسی هم برخورد نمی‌شود که چرا این حرفها را می‌زنی. این نشان‌دهنده‌ی دموکراسی است وگرنه اتفاق همه جا می‌تواند بیفتد. بالاخره آقای ترامپ هم شبیه آقای احمدی‌نژاد ما است، هیچ حادثه‌ای بعید نیست اتفاق بیفتد در همین چند روز باقیمانده. دموکراسی یعنی اینکه چگونه آن حادثه مدیریت شود و به مردم برای آزادی بیان فشار نیاورند و همه بتوانند به راحتی حرف‌هایشان را بزنند. ضمن اینکه کنترل و جمع می‌کنند آزادی هم آسیب نمی‌بیند، این می‌شود دموکراسی. وگرنه اتفاق یک چیز طبیعی است. من یک جایی قبلا هم گفته بودم که برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود ولی اگر یک آمریکایی بودم به آقای ترامپ رای نمی‌دادم.

چون فشارها می‌توانست رژیم ایران را مجبور به تغییر سیاست کند


انصاف نیوز: *چرا فکر می‌کنید که اگر ترامپ بود برای ایران بهتر بود؟

فائزه هاشمی: به خاطر همین فشارهایی که می‌آورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. مردم هر چه تلاش می‌کنند اصلاحات انجام بگیرد «مرغ یک پا دارد» و هیچ خبری نمی‌شود و برعکس مردم سرکوب می‌شوند، شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا می‌کرد، بالاخره ما مجبور می‌شدیم یک تغییر سیاست‌هایی را داشته باشیم. این تغییر سیاست‌ها حتما به نفع مردم می‌توانست اتفاق بیفتد. دموکرات‌های کمی شُل و وِل هستند. یعنی با آمدن دموکرات‌ها این موضع خطای ما بیشتر تقویت می‌شود، امیدوارم نشود ولی چنین چشم‌اندازی دارد.

انصاف نیوز: *اما وضعیت اقتصادی مملکت اصلا وضعیت خوبی نبود.

فائزه هاشمی: همه‌ی وضعیت بد اقتصادی را هم نباید به پای تحریم‌ها بگذاریم. ضمن اینکه این همه اعتراضی که در خیابان‌ها آمدند کسی گفت «مرگ بر آمریکا»؟! نگفتند، چون به هر حال این رابطه نداشتن با آمریکا و سیاست‌های غلط ما در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای که همه‌اش فاجعه شده نباید همه‌اش را از آن طرف ببینیم. ما هستیم که این بلاها را سر خودمان می‌آوریم. دولت بعدی آمریکا هم همین است. حالا ممکن است تحریم‌ها لَق‌تر شود اما سیاست ما که عوض نمی‌شود. سیاست‌های ما خطاست که منافعش به کشور ما نمی‌رسد. جایی بیشتر خودش را نشان می‌دهد و جایی کمتر. ما همه‌اش در حال بحران‌سازی هستیم و آن سیاست واقعی را که باید داشته باشیم، چه در داخل و چه در خارج نداریم و درست عمل نکردیم. ترامپ این کارها را می‌کند اما اگر او هم نباشد این سیاست‌های ما ادامه دارد. چیزی خیلی به مردم نمی‌رسد. با همه‌ی آنها که مشکل داشتند که گفت‌وگو می‌کردیم کسی فحش به آمریکا نمی‌داد که چرا تحریم گذاشته و ما دچار این مشکلات شدیم. این نشان‌دهنده‌ی این است که یک چیز قوی‌تری وجود دارد که مردم دلشان می‌خواهد آن مشکل حل شود.

***

فائزه هاشمی «خیانت» حسن روحانی به پدرش را محکوم کرد

رادیو بین المللی فرانسه - همزمان با چهارمین سالگرد درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، مراسمی با حضور فرزندان او در مقبره روح‌الله خمینی در جنوب تهران برگزار شد و چهره‌های مختلف سیاسی به اظهارنظر درباره این مهره تاثیرگذار در نظام جمهوری اسلامی پرداختند و بر خالی بودن نوع سیاست‌ورزی و مصلحت طلبی او را در مقطع کنونی تاکید کردند.

محمدرضا عارف، معاون پیشین محمد خاتمی در این باره گفت: «به نظرم نظام و کشور در شرایط کنونی بیش از هر زمانی به مشی عقلایی هاشمی نیازمند است. او مصلحت نظام را مصلحت کشور و ملت تعریف می‌کرد و این خود بزرگترین باطل السحر نقشه‌های دشمنان برای ایجاد شکاف بین ملت و حاکمیت بود.»

محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی نیز گفته است: «ایشان به معنای واقعی کلمه،‌ مصداق مفهوم اعتدال و گرانیگاه سیاست در ایران بود. با درگذشت او جمهوری اسلامی ایران، یکی از نمادهایش را از دست داد، نمادی که جای خالی‌اش پر نخواهد شد.»

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

اما در این فرصت، فرزندان هاشمی رفسنجانی نیز به اظهارنظر درباره پدرشان پرداختند. محسن هاشمی، فرزند هاشمی و رئیس کنونی شورای شهر تهران نیز گفت: «در خصوص دوقطبی‌سازی‌ها مخصوصا دوقطبی سازی میان جمهوریت و اسلامیت نظر آیت الله هاشمی مهم است؛ ایشان معتقد بود دوقطبی سازی به مردم آسیب می‌رساند و سرمایه‌های مردم را از بین می‌برد.»

فائزه هاشمی دختر هاشمی رفسنجانی نیز در در لایو اینستاگرامی با سایت انصاف نیوز مطالبی را در انتقاد از حسن روحانی بیان کرد. او گفت: "خیلی ها انتظار داشتند که با وجود آقای هاشمی؛ آقای روحانی بتواند که روابط با عربستان را احیا کند. ولی او اینکار را نکرد."

به عقیده فائزه هاشمی در دوران ریاست جمهوری روحانی "فرصت سوزی شد" او گفت: «علی رغم فشارها می شد کارهایی کرد.» به گفته فائزه هاشمی پیشنهاد پدرش بود که روحانی را رییس جمهور کرد. او افزود: "بعد از فوت پدر روحانی بی پشتوانه شد. احساس کردند که پشتوانه ای ندارند و یا فکر کردند که کسی نیست که به او پاسخگو باشند."

فائزه هاشمی گفت: «آقای هاشمی با همه کار می کرد. راست ها و چپ ها در کابینه آنها بودند. یکی از دلایلی که به او حمله می شود همین است، این لازمه توسعه است. شما پیدا نمی کنید کسی را مثل پدر عملا دموکراسی را پیاده کرده باشد.‏ تنها راه توسعه در اقتصاد تعدیل اقتصادی است. تک نرخی شدن و برداشته شدن سوبسیدها تنها راه است.»

به گفته فائزه هاشمی :«در تمام کشورها هزینه ای برای تغییر وجود دارد.‏ روحانی عملکرد قابل دفاعی ندارد. او نمی تواند که از سیاست های احمدی نژاد خارج شود و این قابل دفاع نیست. روحانی در بحث اقتصادی تفاوتی با احمدی نژاد نداشت.»

دختر هاشمی رفسنجانی با بیان این که "نظام مانند بچه پدر من بود"، افزود: «اگر روش پدر را پیش می گرفتند الان ایران یک کشور توسعه یافته بود.‏ بعضی ها هم کنار گذاشتند؛ تلاش کردند که پدر را هم کنار بگذارند ولی پدر معتقد بود که نباید با ایران قهر کرد.»

چهار سال پیش اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری پیشین ایران و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این کشور، بر اثر نارسائی قلبی در هشتاد و دو سالگی در بیمارستان شهدا در تجریش درگذشت. وی که یکی از پر نفوذ ترین شخصیت‌های نزدیک به آیت الله خمینی در دوران انقلاب و پس آن بحساب می آمد، در سال‌های نخست عمر جمهوری اسلامی ایران عضویت مهمترین نهاد‌های کشور را بر عهده داشت و به عالی ترین مقامات دست یافت. هاشمی رفسنجانی با این حال پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ در برابر محمود احمدی نژاد، علیرغم حفظ برخی مشاغل خود، مورد عتاب و انتقاد بخشی از مقامات حکومتی قرار گرفت تا آنجا که حتی صلاحیت وی در انتخابات سال ۱۳۹۲ مورد تائید شورای نگهبان واقع نشد.

اگر دوران هاشمی با نوعی گشایش اقتصادی همراه بود، از نظر احترام به حقوق بشر، حقوق شهروندان و آزادی مطبوعات، از تیره ترین سال‌های حکومت جمهوری اسلامی بشمار می رود. دورۀ دوم ریاست جمهوری او که همزمان با وزارت مصطفی میرسلیم بر فرهنگ و ارشاد اسلامی است از سوی روزنامه نگاران و هنرمندان ایران «سیاه ترین دورانِ فرهنگ و هنر در حکومت جمهوری اسلامی» تلقی می شود.

این دوران همچنین با سوء قصد‌ها، خرابکاری‌ها و قتل مخالفان حکومت ایران در خارج از کشور همراه است و در مواردی که نهادهای قضائی کشورهای ذینفع موفق به انجام تحقیقات لازم شده اند، نام اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از عالی رتبه ترین مقامات صادر کنندۀ دستورات در فهرست متهمین آمده است. قتل رهبران حزب دموکرات کردستان ایران در رستوران «میکونوس» در برلن که به «ترور میکونوس» شهرت یافته است، فتل شاپور بختیار در شهرک «سورن» در غرب پاریس و انفجار در مرکز یهودیان آرژانتین در بوئنوس آیرس موسوم به «آمیا» از جملۀ آنهاست.