کانون نویسندگان ایران به مناسبت روز جهانی کارگر بیانیهای منتشر کرده و خواهان به رسیمت شناختن حق اعتصاب برای کارگران و آزادی کارگران زندانی شده است.
کانون نویسندگان ایران در بیانیهای به مناسبت روز جهانی کارگر، به مشکلات و سختیهای کارگران به خصوص در دوران شیوع کرونا اشاره کرده است.
در این بیانیه از "تورم لگام گسیخته، بیکاری، فقر، دستزدهای ناچیز و تعویق در پرداخت همین دستمزدها" به عنوان عواملی که کارگران را "بیش از پیش از حداقلهای اولیهی زندگی محروم کرده" اشاره شده است.
کانون نویسندگان ایران شیوع کرونا را عامل دیگری در بدتر شدن وضعیت کارگران دانسته و نوشته است: «در شرایطی که بسیاری از نهادهای غیرتولیدی و تشریفاتی را به دلیل خطرات ناشی از کرونا تعطیل کردهاند، کارگاهها و کارخانهها نه تنها تعطیل نشدهاند، بلکه همچنان یکی از کانونهای اصلی بحران کرونا هستند.»
به عقیده این کانون بایستی کارگاههای تولیدی در دوران شیوع کرونا تعطیل میشدند و حقوق کارگران "از سوی دولتی که تمام منابع ثروت را در تصاحب دارد تأمین میشد".
کانون نویسندگان ایران همچنین به نداشتن حق تشکلهای کارگری اشاره کرده و یادآور شده که "پاسخ اعتراض کارگران به این بیحقی و ستم، پروندهسازی و حبس است".
در حال حاضر تعدادی از کارگران کارخانه نیشکر هفتتپه در زنان دزفول زندانی هستند. جعفر عظیمزاده دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران دو روز پیش پس از دوسال و چهارماه حبس اززندان آزاد شد. رضا شهابی عضو سندیکای رانندگان شرکت واحد نیز اعلام کرده که خود و خانوادهاش تهدید شدهاند.
کانون نویسندگان ایران به وضعیت کارگران زندانی در دوران شیوع کرونا نیز اشاره کرده و نوشته است: «مسئلهی دیگری که مایهی نگرانی روزافزون است وضعیت کارگران و فعالان کارگری محبوس در زندانهاست که به رغم رخنهی کرونا به بندهای عمومی، از هیچ گونه حق مرخصی یا آزادی موقت برخوردار نشدهاند.»
کانن نویسندگان در پایان بیانیه خود ضمن شادباش روز جهانی کارگر خواستار "به رسمیت شناختن عملی و رسمی حق آزادی بیان و اعتصاب" و نیز "آزادی بیدرنگ و بی قید و شرط تمام زندانیان سیاسی از جمله کارگران و فعالان کارگری زندانی" شده است.
دویچه وله فارسی