آنگ سان سوچی، رهبر میانمار: عمیقاً متأثرم
آنگ سانسوچی در سخنرانی تلویزیونی خود گفت «عمیقاً از رنج همه انسانها» که در خشونتهای استان راخین آسیب دیدهاند، متأثر است. او با اشاره به اقلیت مسلمانی که در اثر خشونتها از روی زمینهایشان کنده شده و به بنگلادش گریختهاند گفت: «ما از تعداد مسلمانان آواره در بنگلادش نگرانیم.»
رهبر میانمار در بخش دیگری از این سخنرانی تلویزیونی خود نقض حقوق بشر اقلیت مسلمان را محکوم کرد.
خشونتها در میانمار با حمله روز جمعه ۲۵ اوت شورشیان روهینگیا به دهها پاسگاه پلیس آغاز شد. این گروه با نام «ارتش آزادیبخش آراکانِ روهینگیا»، خود را مدافع حقوق نقضشده اقلیت مسلمان روهینگیا میداند.
سازمان عفو بینالملل در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، مینویسد که سربازان، پلیس و گروهای متعصبی از بوداییها ابتدا روستایی را محاصره میکنند، و سپس با تیراندازی مکرر هوایی، روستائیان را به وحشت میاندازند، به روستا هجوم میآورند و سرانجام خانههای روستائیان را به آتش میکشند.
سازمان ملل آنگ سانگ سوچی، رهبر میانمار و برنده نوبل صلح را به خاطر نبود توانایی رهبری اخلاقی و حس نوعدوستی محکوم کرده است.
سازمان ملل گفته است در جهان هیچ اقلیت قومی به اندازه اقلیت مسلمان روهنگیا تحت آزار و تعقیب قرار ندارد. رهبران کشورهای بریتانیا، آمریکا، فرانسه، کانادا و استرالیا از آنگ سانسوچی خواستهاند به خشونتها علیه اقلیت مسلمان روهنگیا پایان دهد.
سانسوچی در سخنرانی تلویزیونی خود گفت: حکومت میانمار نمیخواهد از پذیرش مسئولیت سر باز بزند و از نظارت بینالمللی هم واهمهای ندارد. او از ناظران بینالمللی دعوت کرد که به میانمار بیایند و اوضاع را زیر نظر بگیرند.
سان سوچی گفت به نیروهای نظامی دستور داده شده که در چارچوب قانون عمل کنند. او اعلام کرد که کسانی که حقوق بشر را نقض کردهاند یا اعمال فراقانونی انجام دادهاند، محاکمه میشوند و به مجازات میرسند.
رهبر میانمار اعلام کرد که دولت این کشور آمادگی دارد از آوارگانی که مایلاند به میانمار بازگردند و در مکان تازهای زندگی کنند حمایت کند. سانسوچی اما بازگشت همه آوارگان را تضمین نکرد.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است که ار آغاز خشونتها در ۲۵ اوت بیش از ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهنگیا آواره شدهاند. شورای امنیت سازمان ملل هفته گذشته با صدور بیانیهای خشونتها علیه مسلمانان میانمار را محکوم کرده است.
رادیو زمانه