به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، شهریور ۳۰، ۱۳۹۶

ترامپ: بوروکراسی و سوء مدیریت سازمان ملل مانع رسیدن به ظرفیت کامل است

اولین حضور دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا در نشست سالانه سازمان ملل متحد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، در نخستین حضور خود در سازمان ملل متحد در این مقام، صبح دوشنبه در سخنانی در نشستی که به منظور بررسی اصلاحات مورد نیاز این نهاد بین المللی تشکیل شد، گفت این سازمان هنوز به ظرفیت کامل خود نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پرزیدنت ترامپ در این نشست از تلاش های دبیرکل سازمان ملل متحد برای یافتن راه هایی که آن نهاد بین المللی بتواند در راستای توسعه و آبادانی کشورها، و همچنین صلح و امنیت جهانی گام بر دارد، تقدیر کرد.
رئیس جمهوری آمریکا با بیان این که، سازمان ملل به دلیل بورکراسی و سوء مدیریت، نتوانسته است به ظرفیت کامل و واقعی خود برسد، گفت ایالات متحده نتیجه مطلوبی در راستای سرمایه گذاری‌هایی که در آن نهاد کرده، مشاهده نکرده است.
به گزارش رویترز، آقای ترامپ در ادامه سخنرانی خود در این نشست که ایالات متحده درخواست برگزاری آن را کرده است، خاطر نشان کرد که سهم غیرمنصفانه‌ای از هزینه‌های این سازمان نباید بر دوش هیچکدام از اعضای آن باشد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین با تاکید بر این که هر ماموریت صلح بانی سازمان ملل متحد باید اهداف تعیین شده داشته باشد، گفت سازمان ملل متحد نباید در راه‌ و روش‌های گذشته، که چندان کارساز نبوده‌اند، درجا بزند.
پرزیدنت ترامپ خطاب به اعضای سازمان ملل گفت، اطمینان دارم اگر با یکدیگر همکاری کنیم و اصلاحات را به پیش ببریم، این نهاد بین المللی برای تامین صلح و آرامش در جهان، به صورت مؤثرتر و کارآمدتری عمل خواهد کرد.
آمریکا از تمامی کشورهای جهان خواسته بود ، اعلامیه اصلاح سازمان ملل را امضاء کنند و به گفته کاخ سفید، ۱۲۰ کشور جهان به این دعوت پاسخ مثبت داده اند. پرزیدنت ترامپ می خواهد، هزینه های سازمان ملل را کاهش دهد و برای عملکرد موثر آن تغییراتی ساختاری ایجاد کند.
آمریکا ۲۵درصد هزینه های عملکردی سازمان ملل و همچنین ۲۸ درصد هزینه های ماموریت های صلح بانی این سازمان را به تنهایی پرداخت می کند.
پرزیدنت ترامپ پیشتر از ناکارآمدی و ضعف سازمان ملل متحد شکایت می کرد. او سازمان ملل را باشگاهی برای رهبران جهان نامیده بود که سالی یک بار برای گپ زدن و خوش گذرانی به نیویورک بیایند.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد می گوید، انتقادات پرزیدنت ترامپ از سازمان ملل در زمان خود، دقیق و موجه بود اما این سازمان اکنون در جهت تبدیل به نهادی عملگرا تغییر کرده است.
به گفته خانم هیلی تصویب چند قطعنامه شورای امنیت در محکوم کردن کره شمالی و اعمال تحریم های بیشتر علیه آن کشور گویای این تغییر است.
خانم هیلی افزود: می توانیم بگوییم، روزی نو برای سازمان ملل فرا رسیده است. سازمان ملل در چند ماه گذشته تغییر کرده است. هدف دیگر، فقط حرف زدن نیست بلکه عمل کردن است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت، کشورهای جهان علاقمند هستند ببینند آمریکا در چه سطحی در مجمع عمومی حضور خواهد یافت.
به گفته خانم هیلی، حضور پرزیدنت ترامپ، معاونش، مایک پنس، رکس تیلرسون وزیر خارجه و شماری از دیپلمات های و مشاوران ارشد در ترکیب هیات آمریکایی در سازمان ملل نشان از حضوری قدرتمند در هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل دارد.
دبیر کل سازمان ملل، از چهار ماه پیش فعالیت را برای اصلاح سازمان ملل آغاز کرده است. آقای گوترس در توجیه بسته پیشنهادی خود برای اصلاح سازمان ملل می گوید، چالش های پیش رو در دنیای امروز از سه منظر با چالش های گذشته ، متفاوت است.
به گفته آقای گوترس ، ماهیت تنش ها در کشورهای جهان، به این معنا تغییر کرده است که تنش ها نه بین کشورها بلکه در درون کشورها رخ می دهد. دوم، شکنندگی ساختار های سیاسی، اقتصادی و وجود اقوام گوناگون در بسیاری از بخش های جهان موجب بروز تنش های بسیاری شده است و سوم، دستاوردهای جهانی شدن و پیشرفت های فن آوری از یک سو موجب رشد اقتصادی و ثروت شده است اما از سوی دیگر به افزایش نابرابری ها نیز دامن زده است.

صدای آمریکا