خروج از برجام اعتبار دیپلماتیک آمریکا را تضعیف نمی کند
ایران «مرگ بر آلمان» نمی گوید، بلکه «مرگ بر آمریکا» می گوید
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران، اعتبار دیپلماتیک ایالات متحده را تضعیف نمی کند بلکه نشان دهنده این است که آمریکا همیشه به فکر مردم خود است. او به خبرنگاران گفت بعد از امضای هر توافقی، باید آن را دوباره بررسی کرد که آیا، آن توافق موثر بوده است یا خیر و با توجه به اقدامات مخرب ایران در منطقه از جمله حمایت از تروریسم و قاچاق سلاح، باید دید که آیا برجام موثر بوده است یا خیر.
خانم هیلی در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آلمان که روز پنجشنبه گفت اگر آمریکا از توافق هسته ای با ایران خارج شود، کره شمالی نسبت به مذاکره برای ترک برنامه هسته ای دلسرد می شود، گفت ایران «مرگ بر آلمان» نمی گوید، بلکه «مرگ بر آمریکا» می گوید و رئیس جمهوری آمریکا نیز باید به کنگره بگوید که آیا ادامه حضور در این توافق به نفع امنیت مردم آمریکا است یا خیر.
سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت آمریکا نمی خواهد که توافق هسته ای با ایران، این کشور را به یک کره شمالی دیگری، تبدیل کند. به گفته او توافق های بد با کره شمالی موجب شد که پیونگ یانگ بتواند دست به تولید تسلیحات هسته ای بزند.
نیکی هیلی گفت رئیس جمهوری آمریکا طبق قانون این کشور باید ماه آینده میلادی به کنگره آمریکا بگوید که آیا تصدیق می کند توافق برجام به نفع امنیت ملی آمریکا است یا اینکه چنین چیزی را تصدیق نمی کند. به گفته نیکی هیلی، توافق هسته ای با ایران مجوزی برای انجام اقدامات غلط این کشور در حوزه های مختلف نبوده است.
کره شمالی
نیکی هیلی در بخش دیگری از سخنانش درباره تحریم های جدید بانکی آمریکا علیه کره شمالی که روز پنجشنبه اعلام شد، گفت هرکس که این تحریم ها را نقض کند، چه در چین باشد و یا جای دیگر، مجازات می شود. او گفت هدف از تحریم ها علیه کره شمالی، کاهش منابع مالی این کشور است تا پول کمتری برای پیشبرد برنامه های موشکی و هسته ای اش داشته باشد.
نیکی هیلی در پاسخ به پرسش های خبرنگاران درباره نطق رئیس جمهوری آمریکا در سازمان ملل که اعلام کرد آمریکا اگر مجبور شود، «کره شمالی را کاملا نابود خواهد کرد؛» گفت آمریکا خواهان جنگ با کره شمالی نیست اما اگر این کشور به آمریکا و یا متحدانش حمله کند، ایالات متحده واکنش نشان خواهد داد.
میانمار
نیکی هیلی با وخیم خواندن شرایط مسلمانان روهینگا در میانمار گفت ایالات متحده با آنگ سان سوچی و مقامات نظامی میانمار در این باره صحبت کرده است و از آنها خواسته به بحرانی که مردم روهینگا با آن روبرو شده اند، رسیدگی کنند.
خانم هیلی گفت ژنرال دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با همتای میانماری خود تماس گرفت و به او گفت که این وضعیت نمی تواند ادامه یابد. به گفته نیکی هیلی، ارتش میانمار بسیار خشونت آمیز به رفتار خود ادامه می دهد و دولت میانمار نیز در انکار به سر می برد.
ونزوئلا
خانم هیلی درباره ونزوئلا گفت اگر دولت این کشور به سمت دموکراسی بازنگردد، ممکن است با اقدامات تنبیهی بیشتری مواجه شود. او به خبرنگاران گفت تحریم نفتی ونزوئلا از جمله گزینه های روی میز است.
صدای آمریکا