به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، آذر ۱۰، ۱۳۹۷

نهضت مقاومت ملی ايران

به یاد مهندس حمید ذوالنور 
رئیس فقید شورای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌عالی نهضت مقاومت ملی ایران 
یک‌سال از درگذشت حمید ذوالنور که سالها ریاست شورای‌عالی نهضت مقاومت ملی ایران را بر عهده داشت سپری شد و در این مدت فِقدان جبران‌ناپذیر وی برای یاران سازمانی و ملی و دوستان وفادار او محسوس بوده است؛ و اکنون نیز که رژیم جمهوری اسلامی با نزدیکی به پایان محتوم خود زمینه‌های آینده‌ای بس تیره را برای ایران و ملت ایران ایجاد کرده است، جای یار و یاور صمیمی و ارجمند ما، حمید ذوالنور، در طیف اپوزیسیون ملی‌گرا خالی‌ است.
تواضع، انسانیت، میهن‌پرستی و آزادیخواهی و همچنین حضور دایمی در طیف هواداران مصدق و بختیار در طی نزدیک به هفتاد سال، از زمره صفات برجسته و ویژه‌ی حمید ذوالنور و شاخص راه ورسم زندگانی گرانمایه‌‌‌ی وی بود.
زنده یاد ذوالنور از سال اول دبیرستان که هنوز در زادگاه خود در شیراز به سر می‌برد به صف هواداران دکتر ﻣﺣﻣﺩ مصدق پیوست و چند سال بعد نیز به عضویت حزب ایران درآمد. در طی تحصیلاتش در دانشکده‌ی فنیِ دانشگاه تهران، در سال ۱۳۳۹ و مقارن با تشکیل مجدد جبهه ملی ایران، به سِمت یکی از مسئولان کمیته دانشگاه تهران وابسته به جبهه ملی انتخاب شد. در آن‌زمان، دکتر شاپور بختیار مسئول روابط بین جبهه ملی و کمیته‌ی مذکور بود.
به علت فعالیت گسترده بر علیه حکومت برخاسته از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و استبداد و خودکامگی ﻣﺣﻣﺩرضا شاه بود که حمید ذوالنور بارها به زندان افتاد.
آشنایی حمید ذوالنور با دکتر شاپور بختیار در حزب ایران آغاز شد و به ارتباطی هر روز عمیق‌تر میان آن‌ دو انجامید و تا روزی که آخرین نخست وزیر نظام مشروطه‌ ایران به دست عمال جمهوری اسلامی به‌قتل رسید، به صورت یک پیوند وفاداری فعالانه استوار ماند.
با قبول نخست وزیری توسط دکتر شاپور بختیار، حمید ذوالنور جزو قلیل افرادِ مورد اعتماد وی بود و مرتباَ در نخست‌وزیری برای کمک به وی در زمینه‌های گوناگون به حضور او می‌رسید.
حمید ذوالنور، از تاریخ ورود دکتر بختیار به پاریس، تیرماه ۱۳۵۸، تا زمانی که به منظور همکاری نزدیک با وی در فرانسه، به او پیوست، بارها به پاریس رفته در بر قراری ارتباط او با یاران درون کشور فعال بود و پیام‌های دکتر بختیار را که در نوار ضبط شده بود برای نشر و توزیع به تهران برده بود.
او عاشق ایران بود و با آثار خداوندان سخن پارسی بالاخص حافظ و مولانا آشنایی کامل داشت. اطلاعات دقیق و وسیع از تاریخ ایران از ویژگی‌های او بود، و خصوصا تاریخ معاصر ایران را خوب می‌شناخت.
بگفته‌ی یکی از دوستان او، حمید ذوالنور نمادی از محبت و وفاداری در دوستی و معتقد به آنچه در اندیشه داشت، بود و هرگز به خاطر حیطه‌ی دنیوی رنگ عوض نکرد.
حمید ذوالنور مبارزی راسخ علیه نظام دینی و استبداد مذهبی در ایران بود و بر خلاف کسانی که به نحوی، نظام جمهور اسلامی را اصلاح‌پذیر می‌دانند و یا به منظور تحمیق مردم ناراضی و بجان آمده با ترویج این توهم در طبل تبلیغات رژیم می‌‌کوبند و اصلاحِ آن‌را بشارت می‌دهند، ذره‌ای امکان برای اصلاح نظام جمهوری اسلامی قائل نبود 
در مدت نزدیک به چهل سال، حمید ذوالنور تمام توان خود را صرف ایجاد همآهنگی، یک‌دلی و همراهی ملیون نمود و از هیچ‌گونه کوشش و فداکاری به منظور تحقق حاکمیت ملی و استقرار دموکراسی در ایران فروگذار نکرد.
نهضت مقاومت ملی ایران همراه با سایر دوستان و دوستداران او بویژه در طیف نهضت ملی، نام پرافتخار حمید ذوالنور و یادش را همواره گرامی می‌دارد.

ایران هرگز نخواهد مرد
۹ آذرماه ۱۳۹۷ / ۳۰ نوامبر ۲۰۱۸
نهضت مقاومت ملی ایران