به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۹۸

برای جبران کمبود گوشت

مذاکرات برای برگرداندن ۸۱ هزار گوسفند قربانی شده از سعودی به ایران
نماینده ولی فقیه در امور حج، از رایزنی با کشور سعودی برای بازگرداندن ۸۱ هزار گوسفند قربانی شده در حج امسال از سعودی به ایران خبر داد. هر سال این گوشت‌ها پس از ذبح زیر نظر بانک توسعه اسلامی به کشورهای دیگر اهدا می‌شد. این بانک قبلا گفته بود در توافق با ایران، بخشی از گوشت‌های قربانی شده را تحویل می‌دهد.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، یکشنبه 28 آوریل، سازمان حج و زیارت ایران، طرح قربانی برای زائران ایرانی را با هماهنگی بانک توسعه‌ی اسلامی و کشور سعودی انجام می‌دهد. هر سال، گوشت‌های قربانی‌ شده، پس از بسته‌بندی، با تصمیم بانک توسعه اسلامی و کشورهای دخیل، به شماری از کشورها فرستاده می‌شوند.

بانک توسعه اسلامی چهار سال پیش، توزیع گوشت‌های قربانی حجاج را این طور شرح داده بود: «توزیع گوشت‌های قربانی شده پس از معاینه، از همان روز عید (قربان) شروع می‌شود. بخشی از گوشت‌های قربانی ‌شده به حاجی‌ها و فقیران حاضر در منا داده می‌شود و باقی گوشت‌ها هم از راه‌های دریایی و زمینی به کشورهایی فرستاده می‌شود.»

این بانک هر سال کشورهایی را که قرار است گوشت‌های ذبح شده به آن‌ها فرستاده شود، مشخص و اعلام می‌کند.

با آن‌که رئیس بانک توسعه‌ی اسلامی (حدود چهار سال پیش) اعلام کرده بود: طبق توافق با کمیته امداد ایران، هر سال بخشی از گوشت قربانی‌ها به کشور ایران فرستاده می‌شود، اما آن زمان رئیس وقت سازمان حج و زیارت ایران اعلام کرده بود: «ایران سال‌هاست که پیشنهاد داده گوشت‌های مربوط به قربانی زائران ایرانی توسط کمیته امداد امام خمینی توزیع شود، اما هنوز موفق نشده‌ایم این پیشنهاد را عملی کنیم».

علی قاضی‌عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج، از رایزنی برای بازگرداندن لاشه گوشت‌های قربانی حج به ایران خبر داد و گفت: «دولت سعودی چند سال پیش آماده بود که ما گوشت‌های قربانی را به کشور بازگردانیم اما برخی در کشورمان اما و اگرهایی در خصوص این گوشت‌ها آوردند و گفتند ممکن است سالم نباشد ولی ما تصمیم گرفته‌ایم امسال مذاکراتی را در خصوص برگرداندن ۸۱ هزار لاشه گوسفند به کشور آغاز کنیم تا این 81 هزار لاشه در کشور و در مراکزی مانند بهزیستی و کمیته امداد توزیع شود».

هزینه گوشت‌های قربانی هر سال، پیش از سفر حج از زائران گرفته می‌شود. این هزینه بر اساس نرخ مصوب بانک توسعه اسلامی برای زائران همه کشورهای اسلامی به ریال سعودی تعیین می‌شود که نرخ ارز آن با واحد پولی کشور متبوع زائر، معادل‌سازی می‌شود.

ظرفیت حجاج ایرانی 86 هزار و 500 نفر تعیین شد
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تفاهم نامه ای بین ایران و سعودی برای حج امسال امضا شده که بر مبنای آن بندهای مورد توافق طرفین با قول مساعد وزیر حج و عمره سعودی صورت گرفته است. این بندها شامل؛ راه‌اندازی دفتر سازمان حج و زیارت ایران در کشور سعودی و تسهیل ویزا و اقامت اعضای کمیته‌های اجرایی و تیم کنسولگری در موعد مقرر و پیگیری رفع مشکلات در حوزه‌های مختلف عملیات اجرایی بوده است.

به موجب این تفاهم نامه که میان طرفین، یعنی سازمان حج و زیارت ایران و وزارت حج و عمره سعودی به امضا رسید، تعداد حجاج و عوامل اجرایی ایران در موسم حج تمتع پیشرو 86 هزار و 500 نفر تعیین شد.

منبع: دبی.العربیه نت فارسی