به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، شهریور ۱۲، ۱۳۹۹

شمار رسمی مبتلایان به کرونا در جهان از ۲۵ میلیون نفر فراتر رفت

 

ویروس جدید کرونا تاکنون بیش از ۲۵ میلیون نفر را مبتلا کرده است. بر اساس داده‌های رسمی، کانون همه‌گیری جهانی از آمریکای جنوبی و ایالات متحده آمریکا به هند منتقل شده است. کارشناسان هشدار می‌دهند ارقام رسمی به ‌ویژه در کشورهایی که محدودیت تست‌گیری دارند، گویای ابعاد واقعی همه‌گیری کرونا نیست.


داده‌های رسمی اعلام‌ شده از سوی دولت‌ها و مراکز تحقیقاتی نشان از ثبات در روند افزایش مبتلایان به کووید-۱۹ دارد و ویروس جدید کرونا همچنان افراد بیشتری را درگیر می‌کند.

بر اساس این داده‌ها کانون شیوع کرونا در حال حاضر از ایالات متحده آمریکا و آمریکای لاتین به هند تغییر پیدا کرده است.

هند روز یک‌شنبه ۳۰ اوت/۹ شهریور تنها در یک شبانه روز ۷۸هزار و ۷۶۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرد. این آمار از بیشترین آمار روزانه، یعنی ۷۷هزار و ۲۹۹ مورد جدید ابتلا به کرونا که نیمه ماه ژوئیه سال جاری در ایالات متحده ثبت شده بود، بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری رویترز به رغم موج مرگ‌بار شیوع کرونا در هند، نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور که در ماه مارس مقرارت سختگیرانه قرنطینه را اعمال کرده بود، دستور به بازگشت به وضعیت «عادی» داده تا «کمی از فشار دردناک همه‌گیری کرونا بر اقتصاد» این کشور بکاهد. دولت هند روز شنبه اعلام کرد قطار زیرزمینی (مترو) دهلی‌نو که میلیون‌ها نفر را جابه‌جا می‌کند، بازگشایی خواهد کرد و فعالیت‌های ورزشی و مذهبی نیز از ماه آینده با رعایت محدودیت‌ها از سر گرفته خواهند شد.

با احتساب آمار هند، رقم جهانی ابتلا به کرونا از مرز ۲۵ میلیون نفر فراتر رفت و تا لحظه انتشار این خبر به ۲۵ میلیون و ۱۸۲ هزار و ۶۴۸ نفر رسید. مطابق داده‌های سازمان بهداشت جهانی، رقم رسمی مبتلایان به ویروس کرونا اکنون دست کم پنج برابر تعداد سالانه مبتلایان به آنفولانزای حاد است.

تعداد قربانیان کووید-۱۹ نیز که با توجه به دوره نهفتگی ویروس، شاخصی کُند یا تأخیری محسوب می‌شود، به آستانه ۸۴۷ هزار نفر رسیده است. این شاخص هم از شمار سالانه بیمارانی که به خاطر ابتلا به آنفولانزا جان خود را از دست می‌دهند، یعنی ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر، فراتر رفته است.

با وجود تغییر کانون همه‌گیری کرونا در جهان، آمریکای لاتین همچنان کرونازده‌ترین قاره دنیاست و بیشترین تعداد مبتلایان را در خود جای داده است. در ایالات متحده نیز به ‌رغم کاهش شمار مبتلایان و قربانیان، مناطق جدیدی درگیر همه‌گیری شده‌اند.

در این میان کارشناسان تأکید می‌کنند داده‌های رسمی آلودگی و مرگ و میر را به ‌ویژه در کشورهایی که ظرفیت آزمایش محدود دارند، کمتر از مقدار واقعی گزارش می‌کنند. به همین خاطر با وجود اینکه مسیر گسترش کووید-۱۹ در جهان هنوز با آنفولانزای اسپانیایی ۱۹۱۸ (ابتلای ۵۰۰ میلیون نفر و مرگ دست کم ۱۰ درصد از بیماران) فاصله دارد، کارشناسان نگرانند که داده‌های موجود آنچه را در واقع در جهان در حال وقوع است، منعکس نکنند.

نگرانی درباره صحت آمارهای رسمی در ایران نیز وجود دارد. بر اساس گزارش‌های فاش شده، آمارهای رسمی از همه‌گیری کرونا در ایران دست‌کم یک سوم آمارهای واقعی‌ست.

رادیو زمانه