پس از آتشسوزی در اقامتگاه پناهجویان موریا در جزیره لسبوس قرار است شماری از آنها در یک اقامتگاه موقت چادری اسکان داده شوند. ساکنان جزیره با این اقدام مخالفند و دست به حرکات اعتراضی زدهاند.
روز جمعه، ۲۱ شهریور (۱۱ سپتامبر) شماری از ساکنان جزبره لسبوس راههای منتهی به موریا را بستند و مانع ارسال چادر به این منطقه شدند. آنها مخالف ادامه اسکان پناهجویان در جزیره خود هستند.
قرار است دولت یونان با کمکاتحادیه اروپا یک اقامتگاه موقت برای پناهجویانی ایجاد کند که در آتشسوزی شامگاه سهشنبه بیسرپناه شدهاند.
آنها سه شب را در فضای باز خوابیدهاند، خسته هستند و برخی از آنها حتی به اندازه کافی آب آشامیدنی دریافت نکردهاند.
به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید
دولت یونان ناچار شده است، چادرهای برزنتی را با هلیکوپتر به موریا بفرستد.
ترس از کرونا
شماری از ساکنان معترض جزیره لسبوس گفتهاند که بیش از هر چیز از گسترش کووید ۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید (سارسکوو ۲) نگرانند.
اوایل هفته جاری آزمایش کرونای ۳۵ تن از ساکنان اقامتگاه موریا مثبت اعلام شد. آنها باید تحت مراقبت قرار میبودند اما پس از بروز هرج و مرج بر اثر آتشسوزی مخفی شدهاند.
بسیار از پناهجویان هم از این بابت نگران هستند و معتقدند که اگر مسئولان برای جلوگیری از گسترش ویروس سهلانگاری کنند، هزاران پناهجو در معرض خطر ابتلای سریع خواهند بود.
۱۲هزار و ۷۰۰ پناهجو، از جمله هفت هزار کودک در اقامتگاه موریا اسکان داده شدهاند، در حالی که این مکان برای حداکثر دو هزار ۹۰۰ نفر در نظر گرفته شده است.
پناهجویان بارها با اعتراض به شرایط ناهنجار اقامتگاه، خواستار انتقال خود به دیگر مناطق یونان یا دیگر کشورهای اروپایی شدهاند.
اقدامهای کشورهای اروپایی
هورست زههوفر، وزیر کشور آلمان روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مارگاریتیس شیناس، کمیسر امور مهاجرت اتحادیه اروپا اعلام کرد که آلمان، اسلوانی، بلژیک، پرتفال، سوییس، فرانسه، فنلاند، کرواسی، لوکزامبورگ و هلند تصمیم گرفتهاند ۴۰۰ تن از کودکان و نوجوانان بیسرپرست این اردوگاه را بپذیرند.
شیناس هم تاکید کرد که مهاجرت، مهمترین موضوع اتحادیه اروپاست و این اتحادیه تا ۳۰ سپتامبر برنامه خود را در ارتباط با سیاست مشترک مهاجرت اعلام خواهد کرد.
شهرداران ۱۰ شهر آلمان (اولدنبورگ، بیلفلد، پوتسدام، دوسلدورف، فرایبورگ، کرفلد، کلن، گوتینگن، گیسن و هانوفر) برای پذیرش ۱۳ هزار پناهجوی اقامتگاه موریا اعلام آمادگی کردهاند.
دویچه وله