به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، شهریور ۲۰، ۱۳۹۹

حریق‌ تازه در اردوگاه پناهجویان؛ اروپا برای یاری بسیج می‌شود

در اردوگاه پناهجویی موریا در جزیره لسبوس یونان آتش‌سوزی‌های پراکنده رخ داده است و آنچه از زندگی پناهجویان باقی مانده را می‌سوزاند. هزاران ساکن اردوگاه آواره هستند؛ کرونا هم بیرحمانه بر زندگی آنها می‌تازد.

وزیر همکاری‌های اقتصادی و توسعه آلمان پیشنهاد کرده است که دولت فدرال هرچه زودتر ۲۰۰۰ پناهجو را از جزیره لسبوس یونان قبول کند. گرد مولر شامگاه چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت (نهم سپتامبر) گفت که کشورش باید همبستگی انسانی نشان دهد.

دولت آلمان پیش از این از پذیرفتن پناهجویان چیزی نگفته و تنها از یاری به دولت یونان سخن گفته بود، اما اکنون ایالت‌های گوناگون ظرفیت و آمادگی خود را برای پذیرفتن شماری از پناهجویان مقیم لسبوس اعلام می‌کنند. 

مولر همچنین تأکید کرد: «این مشکل به یاری کشورهای نیرومند اروپا حل می‌شود. فرانسه و سایر کشورها باید هرچه زودتر به کمک بیایند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که انسان‌ها در جنگل نابود شوند».

او از ناتونی و بی‌عملی کمیسیون اتحادیه اروپا در رسیدگی به معضل اردوگاه‌های مالامال از جمعیت انتقاد کرد و گفت: «معلوم بود که چنین فاجعه‌ای پیش بیاد». او هشدار داد که فاجعه‌های مشابهی در اماکنی مانند بالکان و لبنان و سایر مناطق بحرانی دور از ذهن نیست.

حزب سوسیال دموکرات آلمان از دولت آنگلا مرکل خواسته است که در اقدامی فوری راه را برای پذیرفتن عده هرچه بیشتری از پناهجویان باز کند.

ایالت‌های گوناگون به هورست زهوفر، وزیر کشور فشار می‌آورند که طرحی برای پذیرش شماری از پناهجویان ارائه دهد.

در ایالت‌های گوناگون آلمان مشی و رویکرد واحدی وجود ندارد. آرمین لاشت، نخست وزیر ایالت نوردراین وستفالن قصد دارد تا ۱۰۰۰ پناهجو را از اردوگاه موریا در جزیره لسبوس یونان به این ایالت منتقل کند. این در حالی است که ایالت راینلند فالتس خواهان پذیرفتن ۱۰۰۰ پناهجو برای سراسر آلمان است.  

الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش، شامگاه چهارشنبه گفت که کشورش به جای پذیرفتن پناهجو ترجیح می‌دهد در محل به آنها کمک کند؛ زیرا به گفته او با انتقال پناهجویان از موریا، بی‌تردید عده‌ای بیشتر جای آنها را خواهند گرفت و این جریان هرگز پایان نخواهد یافت. او نسبت به برخورد "عاطفی و احساسی" با بحران پناهجویی هشدار داد.

دولت فرانسه گفته است که به مسئولیت خود واقف است و به زودی برنامه همبستگی خود را برای یاری به پناهجویان مقیم در لوبوس اعلام خواهد کرد.

دولت هلند اعلام کرده است که آماده همکاری است اما هیچ پناهجوی تازه‌ای را نخواهد پذیرفت.

آتش سوزی‌های پراکنده

شامگاه چهارشنبه در پیرامون اردوگاه موریا آتش‌های تازه‌ای درگرفت. به گزارش رسانه‌های یونان دو منطقه در جنوب و شرق اردوگاه موریا که از حریق شب قبل (سه‌شنبه) در امان مانده بود، در آتش سوخت. بعدازظهر چهارشنبه وزیر امور مهاجرت و پناهجویی یونان اعلام کرده بود که دولت قصد دارد در دو منطقه مزبور برای افرادی که بی‌خانمان شده‌اند، چادرهای تازه‌ای نصب کند. 

یک همکار سازمان "پزشکان بدون مرز" در پیامی توییتری حریق‌های تازه در اردوگاه و پیرامون آن را تأیید کرده است. «پس از فرو نشستن آتش‌سوزی بزرگ، عده‌ای از ساکنان به اردوگاه برگشتند، اما اکنون بار دیگر آتش مشتعل شده است.» او تأکید دارد: «این محل امن نیست. اردوگاه باید فورا تخلیه شود و ساکنان به یونان یا سایر کشورهای اروپایی منتقل شوند».

او همچنین از این که اتحادیه اروپا تا کنون نتوانسته سیاست واحدی در قبال بحران پناهجویی اتخاذ کند، ابراز تأسف کرد.

بیش از ۱۲ هزار پناهجو که در نتیجه آتش‌سوزی بی‌خانمان شده‌اند، فعلا باید در کشتی‌ها و چادرها اسکان داده شوند. نوتیس میتاراکیس، وزیر امور مهاجرت یونان که برای بررسی وضعیت به لسبوس رفته بود، از پناهجویان خواست که به قانون احترام بگذارند.  

برخی از مقام‌های سیاسی در آتن اعتقاد دارند که شماری از پناهجویان خود به طور عمدی به آتش‌سوزی دست زده‌اند. آنها از بیم ابتلا به ویروس کرونا مایل هستند هرچه زودتر اردوگاه را ترک کنند. در اردوگاهی که حداکثر برای ۲۵۰۰ نفر ظرفیت دارد، بیش از ۱۵ هزار نفر اقامت می‌کنند. بنا به برخی گزارش‌ها میان برخی از پناهجویان و اهالی بومی جزیره کشمکش‌هایی پیش آمده است.

نخستین تصمیم دولت یونان پس از فرو نشاندن آتش این بوده است که حدود ۴۰۰ کودک بدون سرپرست را از جزیره لسبوس به زمین یونان منتقل کند. این برنامه به زودی شروع می‌شود.

به گفته مقام‌های آتن، طی آتش‌سوزی در اردوگاه موریا در جزیره لسبوس به کسی آسیب نرسیده است. سازمان "پزشکان بدون مرز" از چند درمان سرپایی و کم‌اهمیت خبر داده است.

دویچه وله فارسی