به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، اردیبهشت ۱۷، ۱۳۹۱

نسترن فرمانیان
چرا خلیج فارس از گوگل پرید؟
در پی بروز کشمکش بر سر نام خلیج فارس، گوگل با ادعای پرهیز از مداخله، نام خلیج فارس را پاک کرده است.
هشت سال پس از آن‌که «پندار یوسفی» ۲۶ ساله، از کانادا بمب گوگلی را به نفع خلیج فارس مدیریت کرد، حالا گوگل، واژه خلیج‌فارس را از نقشه‌اش پاک کرده است.
بمب گوگلی، به وادار کردن موتور جستجو برای نمایش پیوندهای دلخواه است.جستجو طوری برپا شده اند که پیوندهای موجود در صفحه‌های اینترنتی را یافته و بر اساس تعداد آن‌ها صفحه را می‌یابند و به آن اولویت می‌دهند، می‌توان با لینک کردن تعداد زیادی از یک کلمه به مفهومی خاص، آن‌ها را به آن سو سوق داد.
هشت سال قبلِ، کاربران ایرانی توانستند نتیجه جستجوی واژه «خلیج عربی» را به سوی صفحه‌ای هدایت کنند که توضیح می‌داد این نام جعلی است.
کاربران ایرانی این هفته با اتفاقی تازه از سوی گوگل مواجه شدند. خبرها مبنی بر این که گوگل خلیج فارس را حذف کرده است می‌پیچید که سرچ‌های اینترنتی شروع شد.
در حال حاضر وقتی که کلمه «خلیج فارس» را به انگلیسی سرچ کنید، این منطقه نشان داده می‌شود ولی نشانی از نام «خلیج فارس» نیست. این در حالی است که دریای عمان هنوز در نقشه وجود دارد.
پس از آن، «بی‌بی‌سی فارسی» با شرکت گوگل تماس گرفته و مدیر روابط عمومی این شرکت در بریتانیا به این رسانه گفته که این نشان‌دهنده یک «موضع سیاسی» نیست و از آن‌جا که «بعضی از مردم این آبراهه را خلیج عربی می‌نامند، برای پرهیز از ورود به یک مناقشه سیاسی، نامی برای این خلیج روی نقشه‌اش ظاهر نمی‌شود.»
در نرم‌افزار دیگر گوگل به نام «گوگل ارث»، هر دو نام با هم درج شده است.
سخنگوی گوگل در این‌باره به بی‌بی‌سی گفته که «این نرم‌افزار کلا جزئیات بیشتری نسبت به گوگل مپز نمایش می‌دهد و عبارت «خلیج عربی» را برای کمک به کاربرانی که خلیج فارس را به نامی دیگر می‌شناسند در نرم‌افزار گوگل ارث وارد کرده است.
خلیج فارس، که پس از خلیج مکزیت و خلیج هودسن سومین خلیج بزرگ جهان به شمار می‌آید آبراهی است که در جنوب و جنوبِ غربی ایران قرار دارد.
مناقشه‌ی تازه بر سر نام «خلیج فارس»، میان ایران و امارات پس از آن اوج گرفته است که محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران، به جزیره ابوموسی (که به همراه تنب کوچ و تنب بزرگ، مناقشه‌ای مشابه بر سر مالکیت آن‌ها میان ایران و امارات وجود دارد) سفر کرد. پس از آن بود که دو کشور از نظر دیپلماتیک برای هم پیام‌های غیردوستانه‌ای فرستادند و حتا احتمال انتخاب ابوموسی به عنوان مرکز استان هرمزگان هم مطرح شد.
برگرفته از خودنویس