به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، اردیبهشت ۲۳، ۱۳۹۲

روایت دختر «آیت الله» از وقایع شنبه تاریخی 
فاطمه هاشمی 

«بسم الله... برویم» آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی این جمله را گفت و اعلام کرد که راهی ساختمان فاطمی است تا برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کند. همه حاضران در دفتر او شوکه شده‌اند. ساعت 17:30 است و فرصتی تا پایان زمان ثبت‌نام نیست. همه تصور می‌کردند که تصمیم نهایی هاشمی بر نیامدن شده است. تلفن دفتر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی زنگ می‌خورد و...

 فاطمه هاشمی، فرزند ارشد رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام روایت دیگری از نام‌نویسی پدر در آخرین دقایق روز آخر ثبت‌نام در وزارت کشور دارد؛ روایت از آخرین تماس تلفنی که منجر به حضور هاشمی در ساختمان فاطمی و ثبت‌نام در انتخابات شد. 

روز شنبه پس ازگمانه‌زنی‌های بسیار درباره حضور یا عدم‌حضور آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، سرانجام هاشمی ثبت‌نام کرد و بازی گروه‌های سیاسی در انتخابات را تغییر داد. حضور هاشمی‌رفسنجانی مطمئنا در آرایش‌های انتخاباتی تاثیرگذار خواهد بود کما اینکه با ورود هاشمی به عرصه انتخابات تعدادی از کاندیداها همانطور که از پیش اعلام کرده بودند از حضور در انتخابات به نفع هاشمی کناره‌گیری کردند. اصلاح‌طلبان نیز که از ابتدا اعلام کرده بودند با حمایت از هاشمی‌رفسنجانی ورود جدی به انتخابات آینده خواهند داشت. 

 دیروز پای صحبت دختر بزرگ آیت‌الله نشستم تا از اتفاقات روز شنبه بگوید؛ اتفاقاتی که به دغدغه‌های آیت‌الله برای حضور در انتخابات پایان داد و او را به این نتیجه رساند که برای ثبت‌نام راهی وزارت کشور شود. 

فاطمه هاشمی می‌گوید: «ساعت 17:30» بود. دیگر مطمئن شده بودیم پدر تصمیمش را گرفته و ثبت‌نام نخواهد کرد. از صبح با یاسر، مهدی و عماد (پسرمحسن) در دفتر حاج‌آقا بودیم. همه حرف‌ها را زده بودیم. شوخی و جدی همه دغدغه‌ها مطرح شده بود. به این نتیجه رسیده بودیم که مردم به تمام معنا خواستار حضور پدر هستند تا وضعیت کشور را سامان دهد. نیامدن پدر به معنای نا‌امید‌شدن بخش گسترده‌ای از مردم بود. در‌خواست‌ها در این چند روز برای حضور پدر در انتخابات بی‌سابقه بود. ما فکر می‌کردیم اگر حاج‌آقا در انتخابات ثبت‌نام نکند بخش قابل توجهی از مردم انگیزه‌شان برای شرکت در انتخابات و رای دادن را از دست خواهند داد. ساعت 17:15 تلفن دفتر پدر زنگ خورد. ایشان مکالمه نسبتا کوتاهی داشتند و بعد از آن از اتاق بیرون آمدند و گفتند «بسم الله... برویم» 

‌ چه کسی به ایشان زنگ زد؟ 
نمی‌دانم ما سوال نکردیم ایشان برای پاسخ دادن به آن تلفن به دفتر خود رفتند ما در اتاق دیگری بودیم. بعد از آن تلفن حاج آقا گفتند «بسم‌الله؛ برویم» ما باور نمی‌کردیم. 

آقاي هاشمي گفته بودند که منتظر پاسخ رهبري براي حضور در انتخابات هستند و بدون هماهنگي ايشان وارد عرصه انتخابات نمي‌شوند.

من نمي‌دانم چه کسي تلفن کرد. اما حتما دغدغه‌هايشان برطرف شد که ساعت17:30 و نيم ساعت مانده به پايان زمان ثبت‌نام راهي وزارت کشور شدند. 

‌ گفته‌شده دیدارها و تقاضا‌ها برای حضور پدرتان به صورت فشرده تا آخرین لحظه‌ها ادامه داشته است. با چه کسانی دیدار کردند؟ 
برخی از نمایندگان با آقای مطهری آمدند. مشاورانشان جلسه گذاشتند. چندین نفر دیگر هم آمدند. 

‌ اعضای خانواده برای چه در دفترشان حضور داشتند؟ 
ما تقاضاهای مردمی را می‌دیدیم. از شب قبل به خانه پدر رفته بودیم و این درخواست‌ها را مطرح کردیم.  

‌ اما به نظر می‌رسید اعضای خانواده هاشمی مخالف حضور او در انتخابات بودند.
بله همه مخالف حضور پدر در انتخابات بودیم. برای خانواده سخت است. اما وقتی تقاضاهای مردم برای حضور ایشان را دیدیم؛ در‌خواست‌های مختلفی در این مدت مطرح شد که به این نتیجه رسیدیم بخش عظیمی از مردم خواستار حضور حاج آقا در انتخابات هستند و با نیامدن ایشان دست‌رد به سینه آنها زده شده و نا امیدی ایجاد می‌شود. به همین دلیل به پدر اصرار داشتیم نباید مردم را نا‌امید کند. پدر هم می‌گفتند من نمی‌خواهم مردم ناامید شوند. 

‌ تحلیل شما از حضور آقای هاشمی در انتخابات چه بود؟ 
به نظر ما آمدن پدر حماسه و شور انقلابی را به مردم بر‌می‌گرداند هرچند برای خانواده سخت است. اما می‌گفتیم ما این سختی و رنج را به‌خاطر مردم تحمل می‌کنیم. 

‌ شما هنگام ثبت‌نام آقای هاشمی در وزارت کشور گریه کردید؟ 
گریه نکردم. خیلی خوشحال بودم. وقتی به در وزارت کشور رسیدیم و تجمع مردمی که با خوشحالی شعار می‌دادند را دیدیم بسیار خوشحال شدیم. مردم مشتاق را که دیدیم حس خوبی داشتیم. 
‌ حضور شما و آقا یاسر هنگام ثبت‌نام آیت‌الله‌هاشمی در وزارت کشور پیام خاصی داشت؟ شما و برادرتان پیش از این هنگام ثبت‌نام آقای روحانی در همایش اعلام کاندیداتوری او حضور داشتید؟ 
خیر، پیام خاصی نداشت. ما تصادفی در دفتر ایشان بودیم و همراهشان به وزارت کشور رفتیم. هیچ برنامه‌ای در این خصوص نبود. اما حضور من در همایش اعلام کاندیداتوری آقای روحانی به این دلیل بود که من عضو حزب اعتدال و توسعه هستم و آقای روحانی کاندیدای این حزب بود. طبیعی بود که من در آن همایش حاضر شوم. یاسر هم به دلیل اینکه در مرکز استراتژیک کار می‌کند به همراه همه معاونان به همایش آمده بودند و در مراسم شرکت کردند. البته آقای روحانی پیش از این گفته که اگر آیت‌الله هاشمی کاندیدا شود به نفع او کناره‌گیری خواهد کرد بنابراین مشکلی هم در این زمینه نیست. 

‌ برخی شایعه‌ها مطرح شده که آقای هاشمی زودتر به وزارت کشور رفته بود و هماهنگی‌هایی برای ثبت‌نام همزمان ایشان با مشایی صورت گرفته است؟ 

این شایعه‌ها کذب است. هیچ هماهنگی نبوده است. تا آخرین لحظه خود آقای هاشمی در حال بررسی بودند و تصمیم‌شان برای ثبت‌نام مشخص نبود. 

‌ آقای هاشمی در جریان ثبت‌نام مشایی بودند؟ 
نخیر اطلاعی نداشتند. 

‌ با توجه به حضور پدرتان در انتخابات نگران هجمه‌ها و تخریب‌ها علیه خانواده و آقای هاشمی نیستید؟ 
آقای هاشمی در زندگی در اختیار مردم و انقلاب بوده و خواهد بود. در این سال‌ها ما به تخریب‌ها و هجمه‌ها عادت کرده‌ایم. دلیل این حملات به نظر ما جایگاه آقای هاشمی در انقلاب و حسادت برخی ضد‌انقلاب است که به‌دنبال برخورد با انقلاب و اصل نظام هستند. اما در کل به این حمله‌ها بی‌تفاوت هستیم و اهمیتی ندارد. برای ما مردم مهم هستند که ارزش خدمتگزاران واقعی خود را می‌دانند. پدر ما هم برای همین مردم به صحنه آمده است. 

‌ فکر می‌کنید آقای هاشمی در انتخابات رای بیاورند؟ 

آنطور که گزارش‌ها از شهرستان‌ها نشان می‌دهد وضعیت آرای ایشان خوب است. در نهایت انتخاب با مردم است. 
شرق


اولین بیانیه انتخاباتی هاشمی‌

اکبر هاشمی‌رفسنجانی در نخستین اقدام انتخاباتی خود بیانیه‌ای درباره انتخابات ریاست‌جمهوری صادر کرد. 
متن کامل این بیانیه به این شرح است: 
«بسم‌الله الرحمن الرحیم
مردم فهیم، وفادار و قدرشناس ایران اسلامی
پس از گذشت ماه‌ها رایزنی با شخصیت‌های حقیقی و حقوقی و به پاس قدردانی و احترام به توصیه‌های ضمنی یا مستقیم برخی مراجع عالیقدر یا درخواست فضلا، علمای حوزه‌های علمیه، ائمه جمعه و جماعات، دانشگاهیان، دانشجویان، صنعتگران، تولیدکنندگان، کارگران، کشاورزان، نویسندگان، هنرمندان، ورزشکاران، صنوف مختلف، احزاب، گروه‌های متعدد و به‌ویژه خانواده‌های مکرم شهدا، ایثارگران و با ایمان کامل به نقش بی‌بدیل آحاد مردم خونگرم و صمیمی در تعیین سرنوشت کشور، خود را برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری، در معرض رای و نظر شما قرار می‌دهم تا در این برهه حساس از تاریخ کشور که مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به ادله‌ای که بر شما مخفی نیست، زمینه تاثیر تهدیدها و تحریم‌های خارجی را هموار کرده است، یک‌بار دیگر به وظیفه و تکلیف انقلابی و تاریخی خویش عمل کرده باشم و نیز با ایجاد رقابتی سالم و موثر، شرایط تحقق حماسه سیاسی و اقتصادی مورد تاکید رهبری معظم انقلاب فراهم‌ آید. عزم پاسخ قاطع به ادعاهای کذب و القای ناکارآمدی نظام اسلامی، ضرورت ایجاد اتحاد، اعتماد و قابلیت جمع‌کردن همه سلایق و طیف‌های داخل خانواده نظام و انقلاب اسلامی و مدیران دلسوز و با تجربه کشور را می‌طلبد که بعضا به دلیل برخوردهای تنگ‌نظرانه و افراطی، در حال حاضر، کم‌کار، منزوی یا خانه‌نشین شده‌‌اند، ایجاد اعتدال و استفاده از همه قابلیت‌های مدیران مجرب از طیف‌های مختلف، مرا نیز مانند سایر دلسوزان نظام بر آن داشت تا با توجه به شرایط داخلی و تهدیدات و تحریم‌های خارجی، برای رفع تدریجی معضلات و مشکلات عدیده کشور، به مدد شما مردم وفادار، پا به عرصه خدمتگزاری بگذارم تا ان‌شاءالله، دست در دست هم دهیم به مهر/ میهن خویش را کنیم آباد. برای اینجانب، اعتلای ایران اسلامی و تقویت مکتب اهل‌بیت(ع) بسیار مهم‌تر از آنست که برای انجام وظیفه و تکلیف خویش به تعریف و تمجید اختلاف‌برانگیز دشمنان دانا و تهدید، تحدید، بداخلاقی و تخریب دوستان نادان توجه نمایم؛ آنگونه که یک سرباز در دفاع از آرمان‌هایش، جانش را در طبق اخلاص می‌نهد، من نیز آبرو و اعتبارم را که در طول نیم قرن گذشته از انقلاب اسلامی و مردم گرفته‌ام برای اسلام، انقلاب و مردم و اعتلای میهن به دست می‌گیرم و با تاکید بر اعتدال علوی که چپ و راست، افراط و تفریط را ضلالت و گمراهی می‌داند، پا به میدانی ‌گذارم که قبلا در سال‌های پس از جنگ هشت‌ساله حزب بعث علیه ایران که نتیجه آن ویرانی پنج استان کشور و نابودی زیرساخت‌ها و امکانات بود، تجربه کرده بودم. سال‌هایی که به دلیل وجود همدلی، اتحاد و اعتماد در جامعه و به کمک شما مردم فهیم و قدرشناس، به تدریج رکود اقتصادی، دلسردی‌های اجتماعی، ویرانی‌های زیرساخت‌ها و تولید، کسر بودجه، بیکاری و مشکل کسب و کار، از کشور رخت بربست و ایران عزیز به دست شما مردم و استفاده از مدیران لایق، دلسوز و معتدل از همه طیف‌ها و سلایق سیاسی، به رشد و بالندگی رسید و در عرصه بین‌المللی و سیاست خارجی نیز، با تنش‌زدایی، ایجاد تعامل و گفت‌وگوهای سازنده و شفاف براساس احترام و حفظ عزت و کرامت، حقانیت سیاسی کشور را هم به اثبات رساندیم. اکنون، با توکل بر خدا و با حضور شما مردم در انتخابات، مطمئنم، فصلی تازه و سرشار از امید در تاریخ معاصر ایران با خلق حماسه رقم خواهد خورد که همه ایرانیان با قومیت‌ها، زبان‌ها، مذاهب و ادیان و حتی سلایق مختلف سیاسی، برای سربلندی خود، میهن عزیز و نسل‌های آینده تلاش خواهند کرد. ان‌شاءالله»
شرق