به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، شهریور ۲۰، ۱۳۹۳

استراتژی «سه ‌مرحله‌ای» آمریکا برای مبارزه با «حکومت اسلامی»

 
دولت آمريکا در حال آماده‌سازی برای اجرای کارزاری گسترده عليه گروه «حکومت اسلامی» در عراق و سوريه است که شامل «سه مرحله» می‌شود و اجرای کامل آن ممکن است «سه سال» طول بکشد.
این مطلب را روزنامه نيويورک تايمز روز يکشنبه ۱۶ شهريور به نقل از مقام‌های ارشد آمريکايی نوشته است.
این گزارش افزوده‌است که اجرای کامل این عملیات ممکن است تا پس از پايان دوران رياست جمهوری باراک اوباما به طول بينجامد.
خبرگزاری آسوشيتدپرس نيز دوشنبه ۱۷ شهريور گزارش داده که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، سه‌شنبه با رهبران کنگره آمريکا از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات ديدار و يک روز بعد در سيزدهمين سالگرد حمله تروريستی ۱۱ سپتامبر، راهبرد خود برای نبرد با گروه حکومت اسلامی را اعلام می‌کند.
آنگونه که نيويورک تايمز به نقل از مقام‌های ارشد دولت آمريکا گزارش داده، اين راهبرد سه مرحله دارد.
مرحله اول، حملات هوايی عليه مواضع گروه «حکومت اسلامی» در شمال و غرب عراق است که در حمايت از اقوام و اقليت‌های دينی اين کشور و پرسنل و تسهيلات نظامی، ديپلماتيک و اطلاعاتی آمريکایی مستقر در عراق خواهد بود.
اين عمليات طی ماه گذشته آغاز شده و در اين مدت نيروی هوايی آمريکا، بيش از ۱۴۵ حمله عليه نيروها و مواضع گروه «حکومت اسلامی» انجام داده است.
مرحله بعد که قرار است پس از تشکيل دولت فراگير در عراق آغاز شود، شامل شدت بخشيدن به تلاش‌ها برای آموزش، مشاوره و تجهيز نيروهای مسلح عراق، پيشمرگ‌های کرد و احتمالا قبايل سنی اين کشور خواهد بود.
اما آنگونه که نيويورک تايمز نوشته، احتمالا سخت‌ترين و جنجالی‌ترين مرحله اين عمليات، نابودی پناهگاه‌ها و مقرهای عملياتی گروه «حکومت اسلامی» در داخل سوريه است که ممکن است تا پيش از پايان دوران رياست جمهوری باراک اوباما تمام نشود.
تعدادی از برنامه‌ريزان وزارت دفاع آمريکا گفته‌اند که اين طرح ممکن است حداقل سه سال به طول بينجامد.
باراک اوباما در ابتدای ماه شهريور اجازه آغاز پروازهای شناسايی آمريکا از مواضع حکومت اسلامی در سوريه را صادر کرده بود تا در صورت تصميم به آغاز حملات هوايی، اطلاعات دقيقی از اين مواضع وجود داشته باشد.
گروه «حکومت اسلامی» که پيش از اين خود را داعش (دولت اسلامی عراق و شام) می‌ناميد، عمليات مسلحانه خود را نخست عليه حکومت بشار اسد در سوريه آغاز کرد و به مرور بخش‌هايی از اين کشور را به کنترل خود در آورد.
اين گروه در ماه‌های اخير، بخش‌های وسيعی از خاک عراق را نيز به سرعت تصرف کرد هرچند به مرور زمان و با آغاز حملات هوايی آمريکا عليه نيروهای آن و کمک نظامی و اطلاعاتی کشورهای اروپايی و ايران به ارتش عراق و پيشمرگ‌های کرد، پيشروی‌های گروه حکومت اسلامی در عراق متوقف شده و بخشی از مواضع تصرف کرده خود را نيز از دست داده است.
چگونگی مبارزه با گروه حکومت اسلامی که به بی‌رحمی در کشتار مخالفان خود شهره شده، يکی از محورهای اصلی اجلاس اخير رهبران سازمان پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) در ولز بريتانيا نيز بود.
در پايان اين اجلاس، آمريکا اعلام کرد که ائتلاف بين‌المللی برای نبرد با حکومت اسلامی توسط ناتو تشکيل شده است.
رادیو فردا

استراتژی اوباما علیه داعش: تشدید عملیات هوایی

چگونه می‌توان «داعش» را تضعیف و نابود کرد؟ این محور نطقی است که اوباما بامداد پنجشنبه ۱۱ سپتامبر ایراد می‌کند. محافل نزدیک به دولت آمریکا می‌گویند گسترش عملیات هوایی در عراق و هم‌چنین سوریه بخش اصلی این استراتژی خواهد بود.
باراک اوباما در نطق ملی خود در چهارشنبه ۱۰ سپتامبر، طرح‌‌ مقابله با «داعش» را ارائه می‌کند. جزییات این طرح عجالتا با نمایندگان ارشد کنگره در میان گذاشته شده است. اوباما اختیارات قانونی کافی را برای هر تصمیم علیه «داعش» دارد اما می‌خواهد در رایزنی‌ها، موافقت و همراهی کنگره را نیز جلب کرده باشد.
طبق نظرسنجی انجام شده در شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، سه چهارم مردم آمریکا با ادامه عملیات هوایی علیه «داعش» موافقند.
اوباما تصمیم دارد حملات هوایی علیه مواضع داعش در سوریه را نیز گسترش دهد و این مستلزم آماده کردن افکار عمومی در این زمینه است. مشارکت نظامی ایالات متحده در مناقشات منطقه به ویژه مشارکت طولانی مدت، منتقدانی دارد. حضور نظامی آمریکا در عراق از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ بیش از ۴۴۰۰ سرباز عراقی را به کشتن داد. اوباما تاکنون پیوسته تکرار کرده که ارتش ایالات متحده در رویارویی با «داعش» به نیروی زمینی متوسل نخواهد شد.
روز دوشنبه ۸ سپتامبر، نشریه «نیویورک تایمز» به نقل از استراتژیست‌های پنتاگون نوشت عملیات مقابله با داعش تا سه سال به طول می‌انجامد.
نطق اوباما به وقت اروپای مرکزی، در ساعت سه بامداد پنجشنبه ۱۱ سپتامبر و چند روز پس از معرفی کابینه جدید عراق ایراد می‌شود. حیدر عبادی، نخست وزیر عراق نیز برای هرگونه مشارکت در راندن «داعش» از کشورش، اعلام آمادگی کرده است.
در این میان کسانی چون زبیگنیو برژینسکی، اوباما را به خویشتن‌داری و احتیاط دعوت می‌کنند. این استراتژیست سیاسی می‌گوید دلایل بسیاری برای پرهیز آمریکا از ورود منفرد به عملیات نظامی هوایی و زمینی در منطقه وجود دارند و بهتر است این مأموریت به یک ائتلاف بزرگ سپرده شود.
باراک اوباما یکشنبه ۷ سپتامبر در مصاحبه‌ با شبکه تلویزیونی «ان‌بی‌سی» عنوان کرد که ایالات متحده برای مبارزه با نیروهای جهادی، صرفا در چارچوب ائتلافی بین‌المللی وارد عمل می‌شود.
جان کری در جده
جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز قرار است برای جلب حمایت هر چه بیشتر کشورهای عربی و جذب آنها به ائتلاف بین‌المللی علیه داعش، به اردن و عربستان سفر کند.
مقامات مصری گفته‌اند که نمایندگان شش کشور خلیج فارس همراه با نمایندگانی از عراق و مصر و اردن و لبنان در ملاقات با کری در جده، شرکت خواهند کرد. وزیر خارجه آمریکا پیش‌تر خواستار ورود فعال اعضای اتحادیه عرب به «ائتلاف ضد داعش» شده بود.
طرح ائتلاف ده‌گانه در اجلاس ناتو در ولز کلید خورد و ایالات متحده امیدوار است کشورهای عرب و سنی منطقه را نیز وارد این ائتلاف کند

هم‌زمان این امیدواری وجود دارد که کابینه جدید عراق با حضور وزیران سنی و کرد، بتواند بر شکاف‌های سیاسی موجود در این کشور غلبه کند. این کابینه روز سه‌شنبه ۹ سپتامبر نخستین جلسه خود را تشکیل داد.
گویا نیوز