به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، شهریور ۱۵، ۱۳۹۳

ای بی سی نیوز:

افراط گرایان داعش 
واقعا چه می‌خواهند؟

 مقامات و محققان آمریکایی می گویند سربریدن عمومی مانند آنچه در مورد استیون ساتلوف و جیمز فولی رخ داد، بخشی از استراتژی رسانه اجتماعی و ویدئویی پیچیده داعش است. 
به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از ان بی سی نیوز، اما هدف این افراط گرایان چیزی بیش از اشاعه ترس به واسطه خشونت وحشیانه است، آنها می گویند دول عربی باید بپرسند: داعش واقعا چه می خواهد؟
بازسازی این خلافت
هدف اعلام شده داعش بازسازی این «خلافت» با خلیفه ای است که عموما باید جانشین حضرت محمد (ص) باشد. اما منظور داعش از «خلافت» بسیار متفاوت تر از آن چیزی است که تاریخ در مورد قوانین اسلامی در سده های گذشته به ما گفته است. خلافت عباسی که در قرن هشتم میلادی تاسیس شد، دستاوردهای بسیاری در علوم و فلسفه داشت و در تاریخ با عنوان عصر طلایی اسلام از آن یاد می‌شود.

گاتسون ویت، محقق فرانسوی خاورمیانه در «بغداد: کلان شهر خلافت عباسی» می نویسد: اوایل قرن دهم بغداد پایتخت این خلافت، مرکز فکری جهان بود.

لیلا هادسون، استادیار دانشکده مطالعات شمال آفریقا و خاورمیانه در دانشگاه آریزونا معتقد است داعش برخلاف خلافت های گذشته، تفسیری آسیب شناختی و منحرف را از اسلام ارائه می دهد که در تقابل با فلسفه خلیفه های تاریخی است.

وی می گوید: «اسلام مذهبی است که بیش از یک میلیارد پیرو دارد و اکثر این پیروان از اعلام این گروه تروریستی به وحشت افتاده اند.»

در ماه ژوئن داعش مانیفستی را منتشر کرد که طی آن مدعی بود اصل و نسب رهبرش، ابوبکر بغدای مستقیم به پیامبر اسلام باز میگردد و از این طریق قصد داشت حقانیت خود برای برپایی این خلافت را ثابت کند!

قلمرو
داعش تنها یکی از نام های سازمانی است که "بغدادی" آن را رهبری می‌کند و با توجه به همین اسم هم می توان اهدافی که این گروه برای خود تعریف کرده را دریافت.

این گروه تروریستی و تکفیری پیش از آنکه صراحتا از القاعده جدا شود، خود را دولت می‌خواند. این گروه در مناطقی از شام و عراق فعال بود. و البته سرزمین شام از نظر زبانی به سرزمینی بزرگتر از سوریه وعراق اشاره دارد که شامل اردن، لبنان، اسرائیل و فلسطین می شود.

در ماه ژوئن زمانیکه بغدادی اعلام خلافت کرد، این گروه تمام مرزهای جغرافیایی ادعایی خود را کنار گذاشت و خود را دولت خواند تا بر اساس مانیفست اش تمام مسلمان را دربربگیرد. در حال حاضر نشانه‌هایی از حرکت داعش به داخل مرزهای لبنان به چشم می‌خورد و مردم این کشور نگران هستند. 

هادسون می گوید: «بخشی از مسئله آتش بس غزه به این مربوط می شود که شرکت کنندگان در درگیری اسرائیل بتوانند برای رسیدگی به تهدیدات روزافزون داعش اعزام شوند.»

پول
محققان و مقامات اطلاعاتی آمریکا به "ان بی سی نیوز" گفتند داعش ثروتمندترین گروه تروریستی جهان است و طی دو سال گذشته صدها میلیون دلار جمع آوری کرده است.

آستین لانگ، استاد سیاست امنیت در دانشگاه کلمبیا ماه گذشته به ان بی سی نیوز گفت: «این گروه مانند مافیا هستند. زمانیکه فرصتی برای به دست آورد پول باشد، با هر دو پا هجوم می آورند. آنها از نظر تاریخی از هر وسیله ای برای کسب پول استفاده کرده اند؛ از راکت های حفاظتی تا دزیدن خودروی کمک های مردمی. حال آنها به فروش منابعی روی آورده اند که تصرف کرده اند؛ از میدان ها و پالایشگاه های نفتی تا... گرفتن باج در قبال قربانیان گروگان گرفته شده.»

انتقام گیری- بخصوص از آمریکا
داعش یکی از پیامدهای اشغال عراق توسط آمریکا است و بغدادی نیز کسی است که از سال 2005 تا 2009 توسط نیروهای آمریکایی در عراق زندانی شد. در ایمیلی که به والدین جیمز فولی، خبرنگار آمریکایی که ماه پیش گردن زده شد، ارسال شده بود، داعش گفته بود «این اقدام نتیجه «مستقیم» تجاوزات شما علیه ما است.»

هادسون می گوید: «استفاده وحشتناک این گروه از رسانه های اجتماعی و ویدئوهای وحشیانه ای که منتشر می کنند، در ایجاد موقعیتی که جهان را ملزم به واکنش فوری کند، موفق بوده است. شما می توانید یک به یک به این اقدامات واکنش نشان دهید اما این همان چیزی است که آنها می خواهند. یک واکنش سطحی و پاسخی تاکتیکی، نمی تواند راه حل این بحران باشد.»

فرارو