در حالیکه ساکنان بخشهایی از ایالات متحده از بیم توفان ایرما محل سکونت خود را ترک میکنند، صلیب سرخ جهانی در مورد پیآمدهای این توفان هشدار داده است.
فدراسیون جهانی صلیب سرخ و هلال احمر گزارش کرده است که توفان ایرما تا کنون به بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر خسارت جانی و مالی وارد کرده و با حرکت به سوی مناطق دیگری از حوزه کارائیب و آمریکا، چند میلیون تن دیگر را نیز تهدید میکند.
در حال حاضر، ایرما، که شدیدترین توفانی است که تا کنون در حوزه اقیانوس اطلس ثبت شده، به سوی هائیتی، کوبا و جزایر ترکس و کایکاس حرکت میکند و صلیب سرخ تخمین زده است که وزش تندباد و ریزش باران شدید ممکن است تا بیست و شش میلیون نفر را به مخاطره اندازد.
روز گذشته، ایرما خسارات سنگینی در مسیر خود به بار آورد و دست کم دوازده کشته برجای گذاشت. در برخی مناطق، مانند جزایر باربودا، سن مارتن و ویرجین آیلندز بیش از ٦٠ درصد ساختمانها ویران شده و به بقیه هم آسیب رسیده است.
با نزدیک شدن ایرما به سواحل ایالات متحده، تخلیه مناطق ساحلی در ایالتهای فلوریدا و جورجیا در آمریکا آغاز شده و فرودگاهها و جادههای خروجی از این مناطق با ازدحام جمعیت مواجه است. رسانههای محلی از "بزرگترین تخلیه جمعیت در تاریخ آمریکا" سخن گفتهاند.
رئیس سازمان فدرال خدمات اضطراری آمریکا گفته است که توفان ایرما "واقعا ویرانگر" خواهد بود و هشدار داده است که "بهتر است تمامی مناطق واقع در جنوب شرق ایالات متحده بیدار شوند و به این خطر توجه کنند." در برخی مناطق در معرض خطر، دستور تخلیه اجباری داده شده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ضمن ابراز نگرانی در مورد آثار ایرما گفته است که "فلوریدا در حدی که امکان داشته آمادگی پیدا کرده اما در نهایت، باید منتظر ماند و دید چه اتفاق می افتد."
در کوبا، دولت حدود ده هزار جهانگرد خارجی را از اماکن تفریحی ساحلی به نقاط امنتر انتقال داده و در سراسر این کشور وضعیت فوقالعاده اعلام کرده است.
در حرکت به سوی غرب، توفان ایران با وزش تندبادهایی به سرعت ٢٩٥ کیلومتر در ساعت همراه بوده که تا ٣٣ ساعت هم ادامه داشته است. به گفته کارشناسان، از زمان ،آغاز اندازهگیری توفانها در دهه ١٩٧٠، هیچ توفانی چنین سرعتی را برای چنین مدتی نداشته است.
بی بی سی