به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، آذر ۲۳، ۱۳۹۷

متن گفت‌و‌گوی دکتر حسین موسویان، رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران، با رادیو عصر جدید*

درباره ی انشعاب و رویدادهای اخیر جبهه ملی ایران
«انشعاب‌گران در این چند سال به اصول جبهه ملی ایران پای‌بند نبودند».
جبهه ملی از این نوع انشعابات زیاد دیده است
ـــ «کسانی که به رأی جمعی و دموکراسی درون سازمانی پشت‌پا می‌زنند، چگونه می‌خواهند دموکراسی را 
در کشور برقرار کنند!»
ـــ «جبهه ملی ایران به نظام سلطنت و سلطه‌گری باور ندارد و یک سازمان جمهوری‌خواه است»
ـــ «آقای هرمیداس باوند به هیاًت رهبری منتخب شورای مرکزی جبهه ملی ایران توهین کرد.»
ـــ «آقای دکتر رشیدی پس از گذراندن دوران زندان سه سال است که در هیچ جلسه ای شرکت نکرده است و 
      این اواخر نیز در خارج از کشور بود و روزتشکیل جلسه وارد ایران شد.» 
ـــ «آقای مهندس کورش زعیم که خود سردمدار این جریان شده، پیشتر بیانیه‌هایی به نام هموند شورای مرکزی جبهه 
ملی ایران صادر کرده که اصلاً در چارچوب جبهه ملی ایران نبوده است.»

رئوس مطالب و مواضع دکتر حسین موسویان در گفتگو با رادیو عصر جدید در تاریخ  ۱۶ آذرماه  ۱۳۹۷:

به‌رغم اینکه جلسات شورای مرکزی در این چند سال ممکن نبود، جلسات را در این چند سال دو هفته در میان تحت عنوان جلسات هیأت رهبری، هیأت اجرایی و هیأت رئیسه برگذار می‌کردیم، به این نتیجه رسیدیم که اگر در این جلسات توانستیم افراد بیشتری از شورا شرکت کنند و به هجده نفر به بالا رسید، نصاب لازم برای انتخابات داخلی شورا را خواهیم داشت. 

در هر جلسه ما تکرار می کردیم اگر به نصاب رسیدیم انتخابات انجام خواهیم داد. 
همه اعضاء این را پذیرفته بودند. آقایان زعیم و باوند هم پذیرفته بودند. 
چندین جلسه گذشت تا ۲۶آبان، ما جلسه‌ای داشتیم که "بیست نفر" حضور داشتند. بیست نفر بیشتر از دو سوم حد نصاب حاضر شورای مرکزی بود. در این جلسه مطرح شد که حال بیست نفر حضور دارند، ما انتخابات داخلی خود را انجام  دهیم، و این را به شور گذاشتیم و اکثراً جز یک نفر، گفتند انتخابات صورت پذیرد. 
جالب این‌که خود دکتر باوند هم قبول کرد. بنابراین هیچ ابتدا به ساکن و بدون خبر نبود. 
من تعجب می کنم از یک استاد دانشگاه با سن هشتاد و چهار سال که اینچنین خلاف سخن بگوید. مگر اینکه این آقا دچار نسیان شده باشد.
ایشان آمدند و در انتخابات شرکت کردند، کاندیدا شده و رای داده و رأی گرفتند. در سه هیأت انتخاب شدند، صورت جلسه نیز امضاء شده. خوب شما در انتخابات با قرار قبلی شرکت کردید. کاندیدا شدید و رأی آوردید، و ما روز ۲۷ آبان  نتیجه را رسمی اعلام کردیم. 

روز بعد از اعلام رسمی ما، این آقایان اعلام کردند که ما جبهه ملی ششم را تشکیل می‌دهیم! 
من نمیدانم جبهه ملی ششم چه صیغه‌ای است، آن‌هم وقتی خود جبهه ملی ایران وجود دارد! 
اینان نشان دادند که به اصول دموکراسی و رأی جمعی پایبند نیستند. 
وقتی یک جمعیتی از اصول اعتقادی که دموکراسی است و به رای در درون خودش پایبند نیست، حتی به رأی خودش پشت پا می زند ، چگونه از این اشخاص می توان انتظار داشت که به دموکراسی در کشورشان باور داشته باشند!

البته رفتار خارج از چارچوب اصول جبهه ملی، در بین این آقایان سابقه دارد.
دو نفر از  ایشان پیشتر به واسطه تخلفات مکرر نامه اخراج آنان توسط اکثریت شورا در زمان استاد ادیب برومند امضا شده است. اما به خاطر دامن نزدن به اختلافات دورن سازمانی این را اعلام نکردیم. و آن را مسکوت گذاشتیم.
آقای مهندس زعیم که خود سردمدار این جریان شده، پیشتر بیانیه‌های به نام هموند شورای مرکزی جبهه ملی ایران صادر کرده که اصلاً در چارچوب جبهه ملی ایران نبوده است. 

او بیانیه‌ای داده است تحت عنوان «چالش عراق و داعش، خطر داعش در ایران»، که توصیه می‌کند یک لشگر سپاه، ۵۰۰ نفره!، به عراق حمله کند و عراق را تسخیر کند و افراد داعش را شکار کند. 
آخر کجای این پیشنهاد در چارچوب جبهه ملی ایران است؟ 

آقایان برای انتخابات مجلس دهم ثبت نام کردند، در حالیکه جبهه ملی ایران اصلاً انتخابات غیر دموکراتیک با نظارت استصوابی را قبول ندارد. 
این آقایان به ستاد انتخاباتی رفتند و کاندیدا شدند. (عکس هم گرفتند) *** 
از سمت راست، عیسی خان حاتمی، حشمت الله طبرزدی، کورش زعیم (هفتاد و شش ساله)، هرمیداس باوند (۸۱ ساله) 
و اسماعیل مفتی زاده در انتخابات فرمایشی دهمین دورهً مجلس شورای اسلامی! ثبت نام کردند.
(ماده ۲۸ ــ انتخاب شوندگان)  ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقي ولايت مطلقه فقيه 
۷ - حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام. ***

در همان زمان ما بیانیه‌ای دادیم که هیچ یک از اعضای جبهه ملی برای انتخابات ثبت‌نام نکردند، توضیح دادیم که ما به دلیل نظارت استصوابی شورای نگهبان در این انتخابات شرکت نمی‌کنیم. 
خود آقای دکتر باوند می گفت من را آمدند بردند، من نمی خواستم ثبت نام بکنم، یا ثبت نام نکردم! و... 

دعوت برای انتخابات سال ۹۶ ریاست جمهوری با امضاء چهار نفر که امضاء آقای مهندس عباس امیر انتظام را هم گذاشته بودند و آن شادروان در یک پیام صوتی تکذیب کرد و گفت امضای من را بیخود گذاشتند، من دعوت نمی کنم کسی را به انتخابات این شکلی و مردم خودشان میدانند چه تصمیمی بگیرند. 

امضاء آقای شاه‌حسینی را گذاشته بودند، که او گفت آنچه که منتشر شد و با آنچه به من گفته بودند تفاوت داشت. بهرحال این تخلفات وجود داشته. ما برای حفظ وحدت تشکیلاتی، به این دلیل نادیده می گرفتیم بعد این آقایان می‌آیند در این تشکیلات به این صورت انشعاب می کنند و نام  ششم روی آن می گذارند!
از سمت راست: هرمیداس باوند، عیسی خان حاتمی و کوروش زعیم در حال ثبت‌نام در انتخابات
 دهمین دوره مجلس شورای اسلامی
جبهه ملی از این نوع انشعابات زیاد دیده است، اما شورای مرکزی جبهه ملی ایران با قدم‌های محکم، طبق اصولی اعتقادی جبهه ملی ایران، به کار خود ادامه میدهد. شورای مرکزی جبهه ملی همچنان حضور دارد، بعد از این خروج هم ما جلسه هفده و هجده نفره داشتیم. و همچنان به کار خود ادامه می‌دهیم.

عنوان می کنند ما به خاطر کم‌کاری این تشکیلات بیرون می رویم که کار بیشتری انجام بدهیم. من عرض می کنم آقای دکتر باوند شما که عضو هیأت رهبری و سخنگوی جبهه ملی ایران بودید . اگر کم کاری هم بوده به عهده شماست. و همچنین آقای رشیدی که عضو دیگر هیأت رهبری همراه شما بودند.
 آیا هیأت رهبری تصمیمی می‌گرفت که بقیه شورا قبول نکردند، اگر شما می‌خواستید حرکتی بکنید همین حرکتی بود که دعوت به انتخابات و ثبت نام برای انتخابات بود!

 یا بیانیه‌های آن چنانی که شما از آن حمایت کردید. بیانیه هایی که اصلاً در سطح جبهه ملی ایران نبود. 

جبهه ملی ایران  در اصول اعتقادی خود معتقد به حاکمیت ملی مبتنی بر رأی مستقیم ملت در نظام جمهوری است. بنابراین جبهه ملی ایران براساس اساس‌نامه یک سازمان جمهوری‌خواه محسوب می‌شود. 

سلطنت کلاً از سلطه‌گری و از سلطه یک فرد به طور موروثی در ملت استنتاج شده است. سلطنت که یک فردی به مناسبت ژن خاص و توارثی که دارد، به شکل مادام‌العمر در صدد حکومت کردن بر ملت است. در این چهل سالی که از انقلاب ۵۷  گذشته، ملت ایران دچار مصائب زیادی شده، ولی بعد از این ناملایمات، مصائب، جنگ، بحران‌های مختلف، بحران اقتصادی، بحران حقوق بشری، نبود آزادی‌ها، اگر بخواهد بازگشتی پیدا شود، بعید می‌دانم. چون سلطنت موروثی که حکایت از تأثیرگذاری و مشارکت و رأی ملت نمی‌کند . تنها صرفاً به وابستگی خانوادگی حاکم می‌شود شروع به اداره جامعه می‌کند، بدون اینکه نظر ملت را درباره او اعمال کند.

هنوز دو سال از انقلاب مشروطه نگذشته بود محمدعلی شاه مجلس را به توپ بست. 
بعد از اینکه انقلابیون مشروطه را اعاده کردند، باز کودتای ۱۲۹۹ رضاشاه رخ داد کودتایی که با هدایت انگلیس صورت گرفت، و بیست سال دوباره مشروطه تعطیل شد. رضاشاه تمام حقوق ملت ایران را طبق قانون اساسی مشروطیت باطل کرد. میدانیم که در استبداد و دیکتاتوری چیزی جز پس رفت حاصل نمی شود.

بعد از شهریور  ۲۰ و تبعید رضا شاه یک فضای محدود آزاد سیاسی وجود داشت. در همان فضای نیمه باز نهضت ملی به رهبری دکترمحمد مصدق ایجاد میشود، نهضت ملی آن خدمات ارزنده را به ملت می کند که ملی شدن صنعت نفت یکی از آن بود. و خدمات ارزنده دیگر که در دوران دولت ملی دکتر مصدق صورت میگیرد. که باز به کودتای ۲۸ مرداد آن دموکراسی، استقلال و ازادی که ایجاد شده بود. از بین رفت. کودتای ۲۸ مرداد مجدداً اختناق اعدام زندان و سیاست مشت آهنین ادامه پیدا میکند تا انقلاب ۵۷. 

در حقیقت این رفتار کودتاچیان و دولت کودتا از کودتای ۲۸ مرداد تا انقلاب ۵۷ خودش را سوق داد به سمت انقلاب و هیچ راهی که مردم انقلاب کنند وجود نداشت .البته انقلاب هم به منظور حاکمیت ملی، استقلال و آزادی و اجرای عدالت صورت گرفت، که متأسفانه ان ایده های انقلابی هم به اجرا در نیامد نظام حاکم شروع به انحصارطلبی و اقتدارگرایی که نتیجه آن بحران‌هایی است که امروز با ان شاهد هستیم. در یک چنین شرایطی اگر کسانی خود را ملی قلمداد کنند گرایشی به آن گذشته بخواهند داشته باشند، جای تعجب دارد. اگر انقلاب ۵۷ به یک نظام دموکراتیک رسیده بود،آیا کسی می توانست حتی به نظام قبلی فکر کند؟  
شخصی آمده و شورای گذار را ایجاد کرده و در رأس این شورا اسم آقای رضا پهلوی را گذاشته است. حتی اسم آقای هاشم خوستار معلم مبارز مشهدی را هم نهاده بودند که ایشان با دادن بیانیه‌ای تکذیب کرد و گفت: 
چرا اسم من را کنار اسم رضا پهلوی گذاشتید. حالا اسم یک نفر از اعضای شورای مرکزی جبهه ملی آنجا بود (از کسانی که تازه انشعاب کرد) که ظاهرا اینجا تکذیب می کرد. می گفت امضای من را بیخود گذاشتند خوب وقتی بیخود گذاشتند در حالی‌که شما هم باید تکذیب رسمی کنید. همین آقا خود منشأ اتفاقاتی که الان در جبهه ملی به صورت انشعاب اتفاق افتاده است. 

متأسفانه در درون جبهه ملی این نگاه بازگشت به سلطنت وجود داشت، که اشتباه بود. امروز بعد از مصائبی که این ممکلت داشته است "ما باید دمکراسی و حاکمیت ملی را در نظام حمهوریت داشته باشیم". که آیندگان به این نسل اعتراض نداشته باشند که شما چگونه در قرن بیست و یکم و بعد از چهل سال تجربه و پایان یافتن دوران سلطنت دوباره ما را گرفتار سلطنت کردید . 
ـــــــــــــــــــــــــــ
***منتظرالوکاله ها:
رجوع کنید به «چرا کورش زعیم و هرمیداس باوند نمی توانند در رقابت های انتخاباتی شرکت کنند.» 
*** https://ehterameazadi.blogspot.com/2015/12/blog-post_366.html

* مصاحبه راديو عصرجديد با اقاي دكتر حسين موسويان ، رئيس هيئت إجرائيه جبهه ملي ايران 
https://www.youtube.com/watch?v=eLObf4qGvqk&feature=youtu.be


موضوع : ١٦ اذر و نقش جبهه ملي ايران زمان جمعه ١٦ اذر ٩٧ برابر2018-12-07
www.asrjadid.com