به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، فروردین ۱۶، ۱۳۹۸

تقدیر بنیاد آقاخان از نسیم سیابی، خواننده ایرانی

نسیم سیابی شهریور
نسیم سیابی به موسیقی و سبک آوازی دوره قاجار علاقه‌مند بود و محمدرضا شجریان نیز به او پیشنهاد کرد تا همان شیوه را دنبال کند. او در گفت‌وگو با بنیاد آقاخان از مشکلات و چالش‌های پیش روی آواز زنان در ایران گفته و تاکید کرده 
«فضای مجازی موجب شده که زنان آسان‌تر از پیش بتوانند اجرای خود را منتشر کنند.»

بنیاد آقاخان به تازگی در جریان برگذاری جایزه موسیقی خود از گروهی از هنرمندان ایرانی تقدیر کرد. علاوه بر محمدرضا شجریان که توانست جایزه خداوندگار موسیقی را به خود اختصاص دهد، چهار ایرانی دیگر نیز در جوایز امسال به مرحله نهایی راه یافتند. نام نسیم سیابی شهریور یکی از شاگردان محمدرضا شجریان در میان این هنرمندان است. علاوه بر شاهو عندلیبی، نی‌نواز، آرش محافظ، نوازنده سنتور و رضا پرویز زاده نوازنده کمانچه به مرحله نهایی راه یافته و مورد تقدیر قرار گرفتند.


نسیم سیابی فراگیری آواز را از سنین کودکی آغاز کرد و حالا ۲۶ سالی است که به طور حرفه‌ای در حوزه آواز فعالیت می‌کند. او در آواز سبک خوانندگی روح انگیز، قمرالملوک وزیری، طاهرزاده، اقبال آذر و ادیب خوانساری، بنان و علی‌اصغر شاه‌زیدی را دنبال می‌کند.

«فضای مجازی به کمک آواز زنان آمده است»
نسیم سیابی به موسیقی و سبک آوازی دوره قاجار علاقه‌مند بود و محمدرضا شجریان نیز به او پیشنهاد کرد تا همان شیوه را دنبال کند. او در گفت‌وگو با بنیاد آقاخان از مشکلات و چالش‌های پیش روی آواز زنان در ایران گفته و تاکید کرده 
«فضای مجازی موجب شده که زنان آسان‌تر از پیش بتوانند اجرای خود را منتشر کنند.»

او ساکن ایران است با این حال در بسیاری کشورهای اروپایی اجرای کنسرت داشته است. نسیم سیابی می‌گوید: «سال‌ها است در حوزه موسیقی اصیل ایرانی فعالیت می‌کنم. از کودکی علاقه‌مند بود. بیشتر درباره موسیقی دوره قاجار کار کردم و روی همان دوره موسیقی تمرکز دارم.»

کشف استعداد آواز در او به دوران مدرسه و تک خوانی‌های او در گروه سرود مدرسه باز می‌گردد. هم مربیان و هم خانواده متوجه استعداد او شده بودند و کمی بعدتر نسیم سیابی آموختن موسیقی را به طور جدی شروع کرد.

«سعی می‌کنیم آوازها را به صورت امروزی به دست مخاطبان برسانیم»
نسیم سیابی همچنین تاکید کرد: « برخی می‌گویند موسیقی ایرانی غمگین است. من از شنیدن یا اجرای این سبک موسیقی احساس غم نمی‌کنم. چه شاد باشم و چه غمگین آوازهای ایرانی به من آرامش می‌دهد. هم در حالت خوشحالی و هم در حالت غم هر دو روی من تاثیر خوبی دارد. به هر شکل موسیقی ایران از دل فرهنگ و گذشته سرزمین من آمده است. ما هم گذشته تلخی داشتیم و شاید سوزی که این نوع موسیقی دارد برای کسی که با این غم و فرهنگ آشنا است خوشایندتر باشد.»

او در همین حال می‌افزاید: «سعی می‌کنیم آوازها را به صورت امروزی به دست مخاطبان برسانیم. شاید برای هر شنونده‌ای خوشایند نباشد که بخواهیم هر موسیقی را گوش کند به همین خاطر تلاش می‌کنیم با حفظ سنت قدیم و به آرامی آوازهایی طراحی کنیم تا به گوش شنونده امروز خوش باشد.»

«می‌گفتند مگر برای خانم ها کلاس آواز هست»
نسیم سیابی در مورد خاطراتش از فراگیری آواز ایرانی به عنوان یک زن می‌گوید: «وقتی کلاس می‌رفتم، می‌گفتند مگر برای خانم ها کلاس آواز هست. به هر شکل در مقایسه با یک زن خواننده در کشوری که مشکلی برای اجرا ندارد ما با مشکلاتی مواجه هستیم. اجراهای ما اغلب کوچک و در شب شعرها و جمع‌های کوچک است. با این حال کار را با علاقه ادامه می‌دهیم.»

این خواننده ایرانی می‌گوید: 
«فضای مجازی به کمک آواز زنان ایرانی آمده و [آنها] می‌توانند کارشان را بهتر از گذشته به نمایش بگذارند.»

نسیم سیابی درباره تجربه شاگردی محمدرضا شجریان نیز گفت: 
«سال‌ها به صورت خصوصی نزد استاد شجریان آواز کار کردم. ایشان راغب بودند تمرکزم روی موسیقی دوره قاجار باشد. با توجه به صدای من و تحریرها می‌گفتند مدل صدای شما به دوره قاجار نزدیک است. حالا اینکه در فستیوالی از من تقدیر شده که استاد شجریان نیز برنده جایزه خداوندگار موسیقی آن شده‌اند برای من افتخار بزرگی است. شاگردی استاد شجریان یکی از مهمتری چیزهایی بوده که در زندگی داشته ام.»

منبع: یورونیوز