به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، فروردین ۲۱، ۱۳۹۸

جهاد کشاورزی: سیل در ۱۹ استان بیش از ۶ هزار میلیارد تومان به کشاورزان خسارت وارد کرد

عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ایران اعلام کرد سیل تا هجدهم فرودین ماه امسال، در مجموع ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان و تولیدکنندگان در ۱۹ استان خسارت وارد کرده است.
به گزارش ایرنا، آقای بخشنده با اشاره به اینکه حجم تخریب در گلستان، خوزستان، مازندران و لرستان بیش از سایر استان‌ها بوده است، گفت: "تاکنون با ورود آب و آبگرفتگی در ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و ۱۱۰ هزار هکتار از باغات استان های درگیر سیل، این واحدها بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده‌اند."


این مقام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که اغلب خسارت دیدگان بیمه نبوده‌اند و دولت با استفاده از منابع ماده ۱۲ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در حال تصویب چگونگی پرداخت و تامین منابع لازم برای پرداخت خسارت ها است.

سیل در ایران؛ بیش از ۷۰۰ اثر تاریخی آسیب دیده است
مقام‌های سازمان میراث فرهنگی ایران می‌گویند صدها اثر تاریخی بر اثر بارش باران و جاری شدن سیل در استان‌های مختلف آسیب دیده‌اند.

به گفته محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ۷۳۰ اثر تاریخی در ۲۵ استان آسیب دیده و بر اساس بررسی‌های انجام شده 'به اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و نجات‌ این آثار نیاز است. '

به گزارش خبرگزاری ایسنا آقای طالبیان گفته است که بعضی آثار تاریخی هنوز زیر آب و در بستر رودخانه هستند و کارشناسان موفق به بررسی آن‌ها نشده‌اند.

به گفته این مقام، یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) از سازمان میراث فرهنگی ایران خواسته گزارشی درباره وضعیت آثار جهانی ایران در سیل اخیر تهیه کند.

آقای طالبیان گفته "قرار است ستادهای بحران در استان‌ها در کنار رسیدگی به وضعیت خانه‌های مردم، خسارت میراث فرهنگی را نیز در اولویت قرار دهند."

بارش‌های شدید و جاری شدن سیل در هفته‌های اخیر در ایران بیش از هفتاد کشته به جا گذاشته و خسارات بسیاری به زیرساخت‌های شهری و روستایی، منازل مسکونی و زمین‌های کشاورزی در بیش از ۲۰ استان وارد کرده است.

در حال حاضر وضعیت در بعضی مناطق استان‌های لرستان و خوزستان در غرب و جنوب غرب ایران بحرانی گزارش شده است.

راهداری لرستان: راه ارتباطی ۲۳۰ روستا همچنان مسدود است
مدیر کل راهدای لرستان گفته است که یک هفته بعد از وقوع سیل در این استان راه ارتباطی ۲۳۰ روستا همچنان مسدود است.

به گفته عباس شرفی بعید است به زودی این محورها و پل‌های ارتباطی آسیب‌دیده در آنها بازگشایی شود.

شهرهای پلدختر و معمولان و مناطق و جاده‌های اطراف آنها از آسیب‌دیده‌ترین نقاط استان لرستان در سیل اخیر هستند که ساکنان آنها همچنان با مشکل گل و لای باقی‌مانده از سیل روبرو هستند.

شهرداری اهواز: تخلیه منازل در این شهر صحت ندارد

در روزهای گذشته بسیاری ازمناطق استان خوزستان هم دچار آب‌گرفتگی شدید شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا شهرهای استان خوزستان همچنان در معرض سیلاب قرار دارند و به دلیل احتمال طغیان رودخانه کرخه و جاری شدن سیل در شوش، اهواز، حمیدیه، دشت آزادگان و هویزه دستور تخلیه ۶ شهر و بیش از ۱۷۴ روستا صادر شده است.

همچنین علیرضا عالیپور، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با بیان اینکه دبی رودخانه کارون رو به تثبیت و سپس کاهش خواهد بود، گفت: "خبرها و یا صوت منتشر شده در خصوص تخلیه منازل اهواز صحت ندارد و در صورت لزوم موضوع اطلاع‌رسانی می‌شود."

همچنین نایب فدایی، معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر در پی انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر آلوده شدن آب شهری گفت: "این شایعات بی‌اساس و کذب محض است. بیش از ۶۰ مرکز جامع سلامت، پایگاه و خانه بهداشت در تمام نقاط شهرستان، روزانه و به طور مستمر سلامت آب شهری را مورد پایش و سنجش قرار می‌دهند. تمام این سنجش‌ها در سامانه‌های وزارت بهداشت ثبت می‌شود. همچنین آزمایشات میکروبی آب آشامیدنی شهری و کلرینه بودن آن نشان از سلامت آب و قابل شرب بودن آن است."

به گزارش خبرگزاری ایسنا آخرین آمار اعلام شده از سوی مدیریت بحران استان خوزستان نشان می‌دهد تا کنون بیش از ۶۰ روستا دچار آب‌گرفتگی شده‌اند.

بر اساس همین گزارش ۴۶۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده و بیش از ۳۳ هزار خانه در معرض خطر قرار دارد.

حدود ۳۰ هزار نفر هم در استان خوزستان در اردوگاه‌های اضطراری اسکان داده شده‌اند.

بی بی سی  فارسی