به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، فروردین ۱۶، ۱۳۹۸

خامنه‌ای یک مقام دفتر خود را در راس نهاد اقتصادی بزرگ و معاف از مالیات گماشت

خامنه ای احمد مروی را به تولیت آستان قدس رضوی منصوب کرد 
احمد مروی
احمد مروی متولد سال ۱۳۳۷ در مشهد و همشهری آیت‌الله خامنه‌ای است. سمت‌هایی همچون ریاست دفتر دادستان انقلاب، معاونت سیاسی این دادستانی و همچنین معاونت حوزوی دفتر خامنه‌ای در سابقه مروی دیده می‌شود.
معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی و نهادهای اقتصادی وابسته به رهبری جمهوری اسلامی همواره یکی از موضوع‌های مناقشه‌برانگیز در ایران بوده است.

رهبر جمهوری اسلامی طی حکمی احمد مروی را به تولیت آستان قدس رضوی منصوب کرد. مروی جایگزین ابراهیم رییسی می‌شود که از سال ۱۳۹۴ تا سال ۹۷ این سمت را بر عهده داشت. رییسی اسفندماه ۹۷ با حکم علی خامنه‌ای به ریاست قوه قضاییه برگزیده شد.

علی خامنه‌ای در حکم انتصاب احمد مروی که در تاریخ ۱۰ فروردین امضا شده، به او "مؤکدا" نسبت به "حضور و همکاری" آستان قدس در کنار حوزه علمیه و روحانیت مشهد توصیه کرده است. در این حکم که خبرگزاری‌های ایران روز پنج‌شنبه آن را منتشر کردند "همکاری با مدیریت‌های دولتی و کمک به آنان" و همچنین "بهره‌گیری از کارشناسان متدین و انقلابی در بخش‌های گوناگون" از جمله توصیه‌های علی خامنه‌ای به رییس جدید تولیت آستان قدس بوده است.

مروی متولد سال ۱۳۳۷ در مشهد و همشهری آیت‌الله خامنه‌ای است. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دعوت برادر بزرگش که بعدها معاون قوه قضائیه شد برای مقابله با گروه‌های مخالف به بهبهان و مسجدسلیمان رفت. مروی بعدتر رئیس دفتر آیت‌الله قدوسی، دادستان کل انقلاب شد و قبل از آن که سال ۱۳۶۴ به حوزه قم برگردد معاون سیاسی دادستانی کل انقلاب بود.

احمد مروی از سال ۱۳۶۸ معاونت ارتباطات حوزوی دفتر رهبری و رئیس "ستاد استهلال" (رویت هلال ماه) همین نهاد بوده است.

آستان قدس با ده‌ها شرکت و مؤسسه، از بیمارستان گرفته تا خودروسازی، سالانه هزاران میلیارد تومان گردش مالی دارد. شرکت‌های آستان قدس در بخش‌های عمران و ساختمان، مالی و تجاری، کشاورزی و دامپروری، محصولات غذایی و دارویی، صنعت و معدن، خودروسازی، حوزه انرژی و فناوری ارتباطات فعالیت دارند.

این مؤسسه همچنین در تولید فرش، صنعت نساجی و نخ‌ریسی، در رشته توسعه نفت و گاز و تهیه انرژی و همچنین صنایع چوب نیز فعال است. در بخش تهیه مواد غذایی نیز آستان قدس شرکت‌ها و کارخانه‌های متعددی، از تولید نان و لبنیات گرفته تا قند و میوه‌جات، در اختیار دارد.

معافیت مالیاتی آستان قدس رضوی و نهادهای اقتصادی وابسته به رهبری جمهوری اسلامی همواره یکی از موضوع‌های مناقشه‌برانگیز در ایران بوده است.

دویچه وله