به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، فروردین ۱۹، ۱۳۹۸

ستاره «هایده» بانوی آواز ایران در بلوار لس‌آنجلس نصب شد

در حالی‌ که سی‌سال از درگذشت «هایده» بانوی آواز ایران در غربت می‌گذرد و حکومت جمهوری‌ اسلامی ۴۰ سال صدا و ترانه‌های او را ممنوع کرده، شهرداری لس‌آنجلس ستاره‌ این خواننده را در بلوار مشاهیر این شهر قرار داد. همچنین روز پنجم آوریل به نام هایده در تقویم لس‌آنجلس ثبت شد.

سی‌سال پس از درگذشت «هایده» (فاطمه دده‌بالا) بانوی آواز ایران در غربت، شهرداری لس‌آنجلس ستاره‌ای به نام این هنرمند ایرانی در بلوار مشاهیر شهر لس‌آنجلس قرار داده است.

همچنین طی مراسمی، با حضور شهردار و اعضای شورای شهر لس‌آنجلس و خانواده‌ و دوستداران این بانوی آواز ایران، پنجم آوریل به نام بانو هایده در تقویم شهر لس‌آنجلس به ثبت رسید.
در ۴۰ سال حیات جمهوری اسلامی، هنرمندان اصیل ایران مورد بی‌مهری و خشم حکومت قرار گرفتند و مجبور به غربت‌نشینی شدند. با این حال، به واسطه ارزش هنری که می‌آفرینند، در زمره میراث فرهنگی کشورهای دیگری که مقیم آنها شده‌اند در می‌آیند و چون بهرام بیضایی و محمدرضا شجریان، در عرصه‌های بین‌المللی مورد تقدیر قرار می‌گیرند.



۴۰ سال تلاش جمهوری اسلامی برای ایجاد شکاف بین هنرمندان قبل از انقلاب با نسل‌های بعدی، همواره با شکست مواجه شده و ممنوعیت آوازخوانی زنان ایران نیز نتوانست از شوق خوانندگانی که چون هایده در تلاش برای اجرای حرفه‌ای موسیقی هستند، بکاهد.

هایده یکی از صداهای منحصر به فرد در موسیقی ایران است که هنر آوازخوانی را زیر نظر علی تجویدی، فرهنگ شریف، احمد عبادی و فریدون ناصری آموزش دید.



صدا و اجراهای هایده همچنان در عرصه موسیقی ایران بی‌بدیل است و توانایی گسترده‌‌ی وی در اجرای انواع موسیقی همچنان تحسین‌برانگیز و بی‌همتا است.

هایده در آرامستان وست‌وود با حضور گسترده‌ی دوستدارانش در لس‌آنجلس به خاک سپرده شد و در ایران، ویدئوی مراسم خاکسپاری وی، در شرایطی که حمل نوار ویدئو ممنوع و جرم بود، بین طرفداران موسیقی وی دست به دست می‌شد.

از این هنرمند بیش از ۱۵۰ ترانه برجای مانده است.

برگرفته از کیهان لندن