برادر نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، در نامهای سرگشاده، رفتار ماموران قضایی و امنیتی در قبال خواهرش را محکوم کرده است. او دفاع خواهرش از حقوق مردم را علت رفتار ظالمانه و غیرقاونی با او دانسته است.
مهدی محمدی در نامهای سرگشاده رفتارهای غیرقاونی و غیرقابل تصوری را که خواهرش تحمل میکند به فعالیتهای او در دفاع از حقوق مردم مرتبط دانسته است.
در این نامه که تاریخ خرداد ۱۳۹۹ را دارد، از جمله آمده که پیشتر ماموران برای چکاپ پزشکی نرگس محمدی، به جای اعزام او به بیمارستان پزشک به بالیناش آورده بودند و در ۱۶ اردیبهشت، برای اخذ آخرین دفاع، قاضی را به زندان فرستادهاند.
مهدی محمدی میپرسد: «به زعم آنهمه مامور شاغل در زندان و آنهمه نیروهای امنیتی، چرا برای خروج او از زندان این چنین احتیاط به خرج میدهند؟ آیا نرگس دست به عملی تروریستی زده است؟ قاچاقچی مواد مخدر یا یک قاتل بینالمللی بوده که در انتقال او از زندان دست به چنین اعمال مشمئزکنندهای میزنند یا میخواهند با اعصاب او بازی کنند؟»
در نامه یاد شده آمده است: «نرگس با برپایی جلساتی در زندان برای زندانیان، یا تحصن به خاطر کشتههای آبانماه کدام نظم زندان را بههم زده که اتهام حساب شده است؟ نرگس طُرفه زن مسلمانی است که در حقانیت مبارزاتش مورد احترام همه مجامع حقوق بشری جهان است. آیا هیچ مسلمان آزاده و معتقدی خواهد پذیرفت که او در روز عزا در ماه محرم، جلوی چشمان عدهای زندانی و زندانبانها به رقص و پایکوبی بپردازد؟ این اتهامات واهی چیست که جمهوری اسلامی به مخالفان اصولی خود نسبت میدهد؟ آیا جز این است که میخواهید تلاش او را برای زنده نگه داشتن حقوق قربانیان آبانماه لوث کنید؟»
نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران، از ۱۵ اردیبهشت ۹۴ برای سپری کردن محکومیت ۱۶ ساله خود زندانی است. شش سال این محکومیت به دلیل تبلیغ علیه نظام و ۱۰ سال دیگر به خاطر فعالیت او در کمپین "گام به گام تا لغو مجازات اعدام" صادر شده است. او که در زندان اوین محکومیت میگذراند، دی ماه ۹۸ به زور و با خشونت فیزیکی رئیس اوین به زندان زنجان فرستاده شد. علت این انتقال، تحصن خانم محمدی و چند زندانی دیگر در همبستگی با آسیب دیدگان سیل و زلزله و اعتراضات آبان ماه در دفتر زندان اوین بود.
شیرین عبادی، حقوقدان و دارنده جایزه نوبل صلح، وزارت اطلاعات را متهم کرده که قصد کشتن نرگس محمدی را دارد.
دویچه وله