به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۹۹

قالیباف الگوی مدیریتی دولت را 'ناکارآمد و آشفته' خواند

رضا تقوی رئیس سنی مجلس: "ما وکیل الدوله نیستیم و معاند الدوله هم نیستیم".
محمدباقر قالیباف، رئیس جدید مجلس در نخستین نطق پیش از دستور خود گفت الگوی مدیریتی دستگاه‌های اجرایی ناکارآمد است و مجلس با دولت منطقی و انقلابی خواهد بود. او گفت "اکنون که مجلس در آغاز راه خود قرار دارد، آنچه شرایط را خطرناک تر می‌کند، الگوی مدیریتی دستگاه اجرایی کشور است، که علاوه بر ناکارآمدی و آشفتگی مدیریتی، و تمرکز بر نگاه به بیرون، به بسیاری از اصول و مولفه‌های الگوی مدیریت جهادی نیز باور ندارد".

مدیریت جهادی از کلیدواژه‌های آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران است که از نظر او به معنای "خودباورى" و "فراتر رفتن از "دیوان‌سالاری" است. آیت‌الله خامنه‌ای سال ۱۳۹۳ را هم به عنوان سال "عزم ملی و مدیریت جهادی" نامگذاری کرده بود و بارها از مقام‌های دولتی ایران خواسته بود این شیوه مدیریت را پی بگیرند.

رئیس مجلس یازدهم گفت "مجلس با استفاده از ظرفیت های تقنینی و به خصوص نظارتی خود دولت را به سمت مطلوب هدایت کند".

قالیباف در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت "مذاکره و سازش با آمریکا به عنوان محور استکبار جهانی را بی حاصل و پرضرر ارزیابی می کند، راهبرد ما در برخورد با آمریکای تروریست تکمیل زنجیره انتقام خون شهید سلیمانی است".

محمدباقر قالیباف سه روز پیش با ۲۳۰ رای‌ به ریاست مجلس یازدهم رسید و برای یکسال در این پست باقی خواهد ماند.

اکنون قالیباف در حالی موضع خود در برابر دولت را بیان کرده که حسن روحانی، رئیس جمهوری در مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم، از نمایندگان خواسته بود در یک‌ سال باقی‌مانده از عمر دولت او، همکاری داشته باشند و مصالح ملی را بر "مصالح جناحی و حزبی" اولویت دهند.

روحانی پیش از شروع به کار مجلس جدید هم گفته بود "دولت از اکنون دست دوستی خود را به سمت مجلس جدید دراز می‌کند".

اما در همان جلسه افتتاحیه پارلمان، رضا تقوی رئیس سنی مجلس از جانب نمایندگان گفت "ما وکیل الدوله نیستیم و معاند الدوله هم نیستیم".

اکثریت قریب به اتفاق مجلس یازدهم در دست محافظه‌کاران منتقد دولت است. در انتخابات اسفندماه از مجموع ۲۹۰ نماینده، ۲۷۹ نفر انتخاب شده‌اند. از این میان، تنها ۲۰ نماینده اصلاح‌طلب و ۳۷ نماینده مستقل به مجلس راه یافته‌اند.

اخیرا با برکناری رضا رحمانی وزیر برکنار شده وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) دولت حسن روحانی در آستانه رأی اعتماد دوباره قرار گرفت. اگر مجلس یازدهم که اکثر کرسی‌های آن در دست منتقدان دولت است تصمیم به استیضاح یکی از وزرای بگیرد و نیمی از هیات وزیران کابینه تغییر کند، دولت حسن روحانی نخستین دولتی خواهد بود که در چهل سال‌ گذشته ناچار شده مجددا از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم پایین‌ترین سطح در تاریخ مجلس شورای اسلامی در چهل سال گذشته بود.‌

بی بی سی