اخیرا پس از سرگیری روابط دیپلماتیک امارات متحده عربی با اسرائیل و آغاز همکاری دو کشور در زمینه های مختلف، آقای خامنهای امارات را به "خیانت به دنیای اسلام، جهان عرب و کشورهای منطقه و مساله مهم فلسطین" متهم کرد و گفت که امارات با این اقدام " پای صهیونیستها را در منطقه باز کردند."
توافق اسرائیل-امارات؛ آیتالله خامنهای: امارات خیانت کرد
پرواز 'صلح' از اسرائیل در ابوظبی به زمین نشست؛ کوشنر: ایران بزرگترین تهدید برای منطقه است
اکنون آقای پومپئو در واکنش به این اظهار نظر که در توییتر رهبر ایران منتشر شده، در توییتر خود نوشت: "جهان باید ایدئولوژی نفرتپراکنی خامنهای را رد و آن را محکوم کند."
مایک پومپئو در ادامه این پیام، در اشاره به گزارش های مربوط به سرکوب مسلمانان توسط دولت چین، خطاب به آقای خامنهای گفته است: "و اگر در جستجوی خائنان به اسلام هستید، چین سرگرم نابودی اویغورهاست. ما در انتظار آن هستیم که شما سرکوب هولناک این مسلمانان توسط حزب کمونیست چین را محکوم کنید."
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفته است: "فرزندان ابراهیم - مسلمانان، مسیحیان و یهودیان - از چشم انداز صلح شادمان هستند اما خامنه ای طالب خشونت بیشتر است".
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرده: "ایالات متحده در کنار امارات و تمام کسانی که در پی آینده ای درخشان تر هستند ایستاده است".
مقامات حکومتی ایران نسبت به اقدامات دولت چین در مورد مسلمانان آن کشور واکنشی نشان ندادهاند اما برخی از رسانههای وابسته به حکومت در دفاع از این اقدامات گفتهاند که افراد بازداشتی مسلمانان وهابی هستند.
شماری از تحلیلگران نیز علت عدم واکنش ایران را نزدیکی دولت ایران و چین عنوان کردهاند.
درباره مسلمانان اویغور چه میدانیم؟
برخی گزارشها حاکی از بازداشت یک میلیون اویغور ظرف سالهای گذشته استمنبع تصویر،REUTERS
توضیح تصویر،
برخی گزارشها از بازداشت یک میلیون مسلمان اویغور به دست دولت چین حکایت میکند
مرداد ماه دو سال پیش، کمیته حقوق بشر سازمان ملل برآورد کرده بود که چین یک میلیون مسلمان اویغور را در مراکز موسوم به مقابله با افراطگرایی نگهداری میکند و منطقه خودگردان سینکیانگ را به چیزی مشابه یک اردوگاه بازداشت تبدیل کرده است.
مسلمانان اویغور عمدتا در استان سین کیانگ در غرب چین سکونت دارند.
در سالهای گذشته، سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشری گزارش کردهاند که دولت چین برنامه گسترده ای را برای مقابله با مسلمانان اویغور به اجرا گذاشته است. بنابر این گزارشها مسلمانان را تحت عنوان "بازآموزی عقیدتی" به این اردوگاهها اعزام میکند تا آنها مجبور شوند عقاید دینی خود را انکار کنند.
علاوه بر پرپایی اردوگاه و بازداشتهای گسترده، گزارشهایی نیز از برنامه عقیمسازی اجباری زنان اویغور منتشر شده است.
تحقیقات بی بی سی نشان می دهد دولت چین به عمد در حال جداسازی کودکان اقلیت مسلمان اویغور از خانواده هایشان است تا آنها را برای شستشوی مغزی به مدارس شبانه روزی بفرستد.
دولت چین همواره هرگونه بدرفتاری با اویغورها را تکذیب کرده و از جمله گفته است که اردوگاههای مورد بحث بر آموزشهای فنی و حرفهای برای آماده کردن ساکنان اردوگاه جهت اشتغال تمرکز دارند.
با این حال چین اذعان کرده که برخی از افراط گرایان مذهبی برای بازآموزی بازداشت شدهاند. دولت چین شبهنظامیان اسلامگرا و جداییطلبان را عامل ناآرامی در این کشور میداند.
خردادماه امسال، مجلس نمایندگان آمریکا به علت تبعیض شدید علیه مسلمانان اویغور طرحی برای تحریم چین تصویب کرد.
بی بی سی