یکی از تزریقهای آزمایشی مدرنا
شرکت داروسازی مُدرنا در ایالات متحده آمریکا میگوید دادههای اولیه نشان میدهد که واکسن این شرکت علیه ویروس کرونا «۹۴.۵ درصد» مؤثر است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، واکسن مدرنا که با همکاری موسسه ملی بهداشت آمریکا ساخته شده است، در حال کارآزمایی بر روی ۳۰ هزار داوطلب است. یک هیئت نظارت مستقل اکنون میگوید دو هفته بعد از تزریق دوز دوم واکسن مدرنا به داوطلبان، این واکسن در مورد تنها حدود ۵ درصدشان بیتاثیر بوده است.
برای تاثیرگذاری بهتر واکسن مدرنا باید دو دوز از آن، با فاصله چهار هفته از هم، به افراد تزریق شود.
شرکت مدرنا ماه گذشته اظهار اطمینان کرد که میتواند تصویب اضطراری واکسن خود را از مقامات ایالات متحده در ماه دسامبر دریافت کند.
به گفته مسئولان این شرکت انتظار میرود بهزودی ۲۰ میلیون دوز از این واکسن در ایالات متحده در دسترس باشد.
این شرکت امیدوار است که طی سال آینده میلادی حداکثر یک میلیارد دوز برای استفاده در سراسر جهان در دسترس داشته باشد.
کمیسیون اروپا نیز در حال مذاکره با مدرنا برای تأمین حداکثر ۱۶۰ میلیون دوز واکسن است.
عوارض جانبی تزریق واکسن مدرنا نیز خستگی، درد عضلانی و درد در محل تزریق بعد از دوز دوم واکسن اعلام شده است.
یکی از واکسنهایی که تاکنون توانسته مرحله آزمایش بالینی را با موفقیت پشت سر بگذارد، واکسن فایزر است. شرکت داروسازی آمریکایی فایزر روز دوشنبه، ۱۹ آبان، اعلام کرد که با همکاری شرکت آلمانی «بایونتِک» واکسنی تولید کرده است که افراد را تا ۹۰ درصد در مقابل ویروس کرونا مصون میکند.
شرکت فایزر برای ساخت این واکسن آزمایشهای گستردهای در شش کشور روی چهل هزار نفر انجام داده است.
واکسنهای دو شرکت فایزر و مدرنا واکسنهایی به اصطلاح «امآرانای» (mRNA) هستند که یک فناوری کاملاً جدید است و با استفاده از خود ویروس کرونا ساخته نشدهاند.
در حالی که واکسن فایزر برای جابهجایی نیاز به محیطی با دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد دارد، گزارشها حاکی است که واکسن مدرنا را میتوان در دمای منفی ۲۰ درجه نقل و انتقال داد.
موارد ایتلا به ویروس کووید-۱۹ در ایالات متحده در آخر هفته ۱۱ میلیون نفر را رد کرد که یک میلیون از آنها فقط در هفته گذشته ثبت شده است.
این همهگیری بیش از ۱.۳ میلیون نفر را در سراسر جهان کشتهاست که بیش از ۲۴۵ هزار نفر مربوط به ایالات متحده است.