به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، مرداد ۱۳، ۱۳۹۲

یک مستند بی ارزش شبکه «من و تو» درباره ی رضا شاه

رضا شاه ، قاتل آرادیخواهان ایران یا سردار ملی

سایت سیاسی،خبری خاوران:شبکه » من و تو» یک مستند بی ارزش درباره رضا شاه ساخته است .بی ارزش از آن جهت که این اثر به جای استفاده از واقعیات ، تاریخ را به میل و اراده خود قلب کرده است . تاریخ را قلب کرده است  تا از یک جنایتکار فاشیست، شخصیتی ملی و مترقی بسازد . استبدادی که رضاشاه بر قرار کرد تمامی ارزوها و امال مردمی را که برای آزادی از ستم شاهان قاجار در دوران مشروطه مبارزه کرده بودند نقش بر آب ساخت .رضاشاه نه تنها تمامی احزاب به جز حزب طرفدار خود را ممنوع کرد ،  بلکه نزدیک ترین مشاورین خود مثل تیمور تاش و اسعد بختیاری و نصرت الدوله را  نیز به قتل رساند .انسان فرهیخته ای چون تقی ارانی در زندان او کشته شد .شاعر  و هنرمند برجسته ای چون میرزاده عشقی  به دستور او ترور شد .در اثر ساخته شده توسط «من و تو» صحبتی از این حکومت وحشت پلیسی نمی شود. 
این هم به نقل از ویکی پدیای فارسی در توصیف جکومت وحشت و ترور :آزادی‌هایی که در جریان انقلاب مشروطه به دست آمده بود در این دوره از بین رفت. بسیاری از رقبا و مخالفان شاه زندانی و در زندان کشته شدند. در میان مقتولان چند نفر از وزیران وی مانند عبدالحسین تیمورتاش، سردار اسعد بختیاری و نصرت‌الدوله، برخی از روسای ایلات مانند صولت‌الدوله قشقایی، برخی از شعرا و ادیبان مانند میرزاده عشقی و محمد فرخی یزدی و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای ملی (مانند سید حسن مدرس و ارباب کیخسرو شاهرخ) نیز دیده می‌شوندبرخی از وزرا و نزدیکان شاه نیز (مانند علی‌اکبر داور وزیر عدلیه)از ترس اتفاقات مشابه خودکشی کردندعلاوه بر این افراد، کشتارهای دست جمعی عشایر کهگیلویه، قشقایی و بختیاری را نیز که عمدتاً با خانواده صورت می‌پذیرفت باید افزود.
مجلس شورای ملی در این دوره جنبه نمایشی پیدا کرد و انتخابات با دستور از بالا و بر پایه فهرست‌هایی از نمایندگان مورد تائید او انجام می‌شد.حتی مصونیت پارلمانی نمایندگان مجلس (مانند جواد امامی، اسماعیل عراقی و رضا رفیع) که همگی از هواداران قبلی رضا شاه بودند سلب شد و آنان نیز دستگیر و زندانی شدند.به همین منظور زندان قصر طراحی و ساخته شد و اولین زندانی آن، سازنده آن یعنی سرتیپ محمد درگاهی بود
در این دوران نه تنها همه گونه فعالیت سیاسی گروه‌های چپ مانند حزب کمونیست ایران و گروه ۵۳ نفر که حتی فعالیت‌های اجتماعی زنان نیز متوقف گردید و جراید و روزنامه‌ها تحت انقیاد کامل درآمده و یا تعطیل شدند.
29 یولی 2013
لینک ویکی پدیا