به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، مرداد ۱۲، ۱۳۹۲

حسن روحانی امروز به صورت رسمی آغاز به کار کرد.

تنفیذ حکم ریاست جمهوری حسن روحانی 


حسن روحانی امروز، پس از تتفیض حکمش توسط خامنه ای به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
متن سخنرانی روحانی را به نقل از ایسنا در اینجا می خوانید:
خدای بزرگ را سپاسگزارم که به این بنده کوچک خویش منت نهاد و او را مفتخر به رای اعتماد ملت بزرگوار ایران و امضای حکم ریاست جمهوری توسط مقام معظم رهبری قرار داد.
وی افزود: تقارن این مراسم قانونی را با روزهای پایانی ماه مبارک رمضان به فال نیک می‌گیرم و از کلام شهید رمضان امیر المومنین (ع) تبرک می‌جویم که فرمودند پایه‌های حکومت به حکمت استوار است.
وی ادامه داد:‌انتخابات خرداد 92 گرچه با تردید و سوء ظن بخشی از جامعه آغاز شد، ولی با تایید و استقبال عموم مردم به پایان رسید و انتخابات با شفافیت و رقابت و آرامش کامل برگزار شد و نتیجه آن برای بسیاری غافلگیر کننده بود.
رییس جمهور با اشاره به تلاش بدخواهان مبنی بر این‌که آن‌ها به دنبال این بودند که بر اثر تحریم و انزوا کشور در ستیز داخلی فرو رود و شکاف بزرگی بین دولت و ملت ایجاد شود گفت: ولی با حضور گسترده اقشار مختلف مردم انتخابات پرشوری برگزار شد و شاهد این بود که حماسه کم‌نظیری خلق شد.
وی گفت: این انتخابات فرآیندی بود که با اتکا به خرد جمعی و مشارکت فعالان پایبند به نظام به گونه‌ای شکل گرفت که نشان‌گر بلوغ نظام و بازسازی هرچه بیشتری اعتماد بین حاکمیت و مردم گردید و همه مردم و نخبگان جامعه منافع ملی و شرایط کشور را به خوبی درک کردند و در راه سربلندی هرچه بیشتر میهن قدم بر داشتنتد.
رییس دولت یازدهم افزود: این انتخابات نتیجه شکاف بین مردم و حاکمیت نبود، چنان که مردم ایران شخصی را به عنوان رییس جمهور برگزیدند که سال‌ها در مسئولیت‌های خطیر د ر نظام جمهوری اسلامی ایران انجام وظیفه کرد و این انتخابات نشانگر عزت خواهی مردم ایران بود و این واقعیت را مورد تاکید قرار داد که مردم‌سالاری در ایران نهادینه و ماندگار است.
حسن روحانی در ادامه صحبتهای خود در مراسم تنفیذ حکمش، با بیان اینکه "انقلاب اسلامی ایران از پختگی و سواد لازم برخوردار است"، گفت: فرآیندهای مردم‌سالاری در ایران تثبیت شده و از روندی بسیار شایسته برخوردار است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رییس‌جمهور اضافه کرد: مشارکت بالا، برگزاری سالم و بدون حاشیه انتخابات، شعارها و سیاست‌های نامزدها و حجم گسترده بحث و نقد در جریان انتخابات، همگی نشان‌دهنده فرآیندی رو به کمال در جمهوریت و اسلامیت نظام است.
وی در ادامه افزود: مردم در انتخابات 24 خرداد حماسه‌ای بزرگ آفریدند و با حضور کم‌نظیر خود از شکاف‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کاستند و بر وفاق و همگرایی ملت و منزلت جهانی بیشتر ایران تاکید کردند. نشاط و امیدی که از دل انتخابات برآمد، سرمایه اجتماعی جدیدی را برای ایران مهیا کرد؛ سرمایه‌ای که نه تنها موجب رفع و دفع مخاطرات و تهدیدات از دامان کشور شد، بلکه فرصت جدیدی را برای جهش در جهت پیشرفت همه‌جانبه کشور به وجود آورد.
رییس‌جمهور با اشاره به انتخاب خود از سوی مردم تصریح کرد: اگرچه انگشت امید در انتخابات به گفتمانی نشانه رفت که در برنامه‌های من متبلور بود، اما عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی فراوانی را در پیدایش این وضع باید دخیل بوده است.
روحانی اضافه کرد: باید قدردانی رهبری، همه اقشار و طبقات اجتماعی، شخصیت‌های برجسته نظام، نخبگان و علما بود. همه شهروندان در انتخابات با آرای مختلف و با گرایش‌های متنوع سیاسی دست به کار شدند و بدینوسیله امید و اعتمادی بزرگ ظهور یافت.

مراسم تنفیذ روحانی در غیاب اصلاح‌طلبان برگذار شد

در این مراسم که عصر روز شنبه (۱۲ امرداد) با شرکت فرماندهان نظامی٬ حامیان علی خامنه‌ای و بسیاری از محافظه‌کاران در حضور رهبر جمهوری اسلامی برگذار شد٬ هیچ یک از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب حضور نداشتند.
محمد خاتمی٬ بسیاری از وزرای دولت اصلاحات و نیرو‌های سیاسی تحول‌خواه از غایبان اصلی این مراسم بودند.
شماری از این افراد و جریان‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از نامزدی روحانی حمایت کرده بودند٬ اما به نظر می‌رسد مسئولان برگذاری این مراسم حاضر به دعوت از آنها نشده بودند.
این در حالی است که خامنه‌ای در پایان مراسم تنفیذ٬ بی‌آنکه نامی از محمد خاتمی ببرد٬ به طور غیرمستقیم از وی {به عنوان فردی که در میان نفوذ دارد} خواست به دولت حسن روحانی کمک کند.
روحانی در شرایطی کار خود به عنوان یازدهمین رئیس جمهوری ایران را آغاز کرد که میرحسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان دو رهبر «جنبش سبز» همچنان در حصر به سر می‌برند.
حامیان روحانی امیدوارند وی پس از شروع فعالیت‌های خود بتواند مقدمات آزادی آنها را فراهم آورد.
دیگربان