راحله راحمیپور٬ از شاکیان پرونده اعدامهای دهه شصت ایران٬ در خانهاش بازداشت شده است. او از بازماندگانی است که برای یافتن برادر و برادرزاده "مفقودشده" خود از حکومت ایران توضیح خواسته است.
یک منبع مطلع به بیبیسی گفت که شب گذشته٬ یکشنبه نوزدهم شهریور٬ یک زن و دو مرد که خود را ماموران عملیات وزارت اطلاعات معرفی کردند٬ خانم راحمیپور فعال حقوق بشر را پس از تفتیش خانه با خود بردهاند.
ماموران برای گشتن خانه از شعبه شش دادسرای اوین حکم قضایی داشتند و به همراه خانم راحمیپور وسایل٬ مدارک و اسناد از جمله کامپیوتر و دو تلفن همراه را بردند.
خانم راحمیپور سالهاست که برای یافتن حسین راحمیپور٬ برادر دندانپزشک خود و گلرو راحمیپور٬ نوزاد چند روزه برادرش٬ کمپین میکند.
شمار زیادی از بازماندگان اعدامشدگان دهه شصت خواستار اطلاع از سرنوشت٬ و احتمالا محل دفن جسد آنان هستند. دولت ایران اخیرا در اقدامی که کمتر سابقه داشته٬ درباره این دو فرد مفقود شده به سازمان ملل توضیح داده است.
کمیته ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل متحد از دولت ایران درباره حسین و گلرو راحمیپور توضیح خواسته بود. حسین راحمیپور٬ دندانپزشک و همسرش در حالی که باردار بود با هم بازداشت شدند و فرزند آنان در زندان به دنیا آمد.
سازمان عدالت برای ایران مستقر در لندن که پیگیر آن پرونده حقوقی است٬ نسخهای از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این کمیته سازمان ملل متحد را در اختیار بیبیسی فارسی گذاشته است.
شادی صدر٬ از مدیران این سازمان میگوید این اولین بار است که در چند دهه اخیر٬ جمهوری اسلامی ایران درباره یکی از موارد اعدامها و مفقودان دهه شصت به سازمان ملل متحد توضیح داده است.
در آن نامه جمهوری اسلامی ایران از مرگ گلرو راحمیپور مقدم٬ نوزاد هفت روزهای خبر داده که خانوادهاش از سرنوشت او بیاطلاع بوده است.
در توضیح دولت ایران گفته شده که بر اساس اطلاعات ثبت شده توسط بیمارستان نجمیه و بیمارستان امام خمینی تهران٬ گلرو راحمیپور مقدم پانزدهم فروردین ۱۳۶۳ در حالی که فقط هفت روزه بوده٬ به علت زردی و انسداد خون جان داده و تعویض خون باعث جلوگیری از مرگش نشده است.
همچنین درباره پدر گلرو نوشته شده که حسین راحمیپور مقدم به جرم عضویت در گروه کمونیستی و به گفته جمهوری اسلامی "تروریستی" راه کارگر اول شهریور ۱۳۶۳ با حکم رسمی اعدام شده است.
مادر گلرو و همسر حسین راحمیپور که نوزادش را در زمان زندانی بودن به دنیا آورده بود٬ به چهار سال زندان محکوم شد اما به دلیل بیماری از زندان آزاد شده بود.
کارگروه ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل٬ مسئول جمعآوری اطلاعات از خانوادهها و سازمانهای حقوق بشری درباره افرادی است که به طور قهری توسط نیروهای دولتی ناپدید شدهاند.
منبع مطلع نزدیک به خانواده راحله راحمیپور میگوید با وجود حکم قضایی تفتیش٬ دلیل بازداشت شبانه او اعلام نشده است.
راحله راحمیپور پیشتر به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی و دیدار با زندانیان سیاسی به یک سال حبس محکوم شده و از دادگاه درخواست تجدیدنظر کرده و منتظر پاسخ دادگاه بود.
در بازجوییهای قبلی ماموران بهطور غیررسمی به او گفته بودند که پیگیر پرونده گلرو راحمیپور٬ فرزند چند روزه برادرش نباشد و به گفته یکی از نزدیکان "دنبال داستان نگردد.''
سازمان عدالت برای ایران میگوید از زمان پیگیری این پرونده در گروه کاری ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل متحد٬ فشارها بر راحله راحمیپور شروع شد.
به گفته این سازمان حقوق بشری٬ مقامهای قضایی ایران پیشتر وجود نوزادی به نام گلرو راحمیپور را انکار کرده بودند اما اکنون بر اساس گزارش دولت به سازمان ملل٬ تایید شده که ادعای خانواده گلرو راحمیپور صحیح است هرچند این گزارش نمیگوید جسد و محل دفن گلرو و پدرش کجاست.